https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post initiating startup sequence…

November 27th, 2014

Filed under: Links,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:56 pm

Reactor online, sensors online, weapons online, all systems nominal. Egy hete némi kavarodás után behúzták az üveget, vagy ahogy mondani szoktam még, összelógatták üveggel a rendszert. Szóval itt van a digi, tv-re, telefonra és persze internetre. Ami fontos, hogy végre az upstream is normális, nem pedig 10mbit ami gyakorlatilag telítődik egy intenzívebb letöltésnél, így kényelmesen filozofálhat az összes user a hálózaton. Konkrétan a QOS-sel nem kell pöcsölni, értelmetlen teljesen, 200 mbit lefelé a wifin lógó gépeknek bőven sok, a tyúkbeles user pedig ne töltsön annyit:)

A tv rész nagyon jó, végre nem kell smartcarddal bohóckodni és megy szépen az összes csatorna gond nélkül. Kevesebb gyerek adó, több HD, és persze ami a matávnál fizetős volt, mint külföldi adó, az itt is megy gond nélkül. Nincs discovery, de vannak saját gyártású műsorok, néha álmatlan éjszakákon azokat is lehet nézni, no, de ha nagyon kell a discovery, akkor online XBMC-n keresztül megnézem kényelmesen. Igazából nem tudjuk, hogy tv-re minek fizettünk elő. Telefont úgy adták, ja igen, lövésem nincs mi a telefonszámunk és azt sem tudom, hogy megy -e, mert számhordozást kértünk, az pedig időt vesz igénybe.

No, korrekt szerelők jöttek és győztek, a feladatot értették, semmihez nem nyúltak, lerakták a dobozt és bedugtuk egy 220-ba, onnét csináltam én a dolgomat. PPPOE… ez valami mágikus rémálom nálam, valahogy sosem bírtam, de egyelőre stabil, szakadás nem volt, kipp-kopp. És akkor jött a feketeleves. Hát a 25ös port biza ki-be tiltva van. Kifelé még megértem, de befelé mi a reteknek van tiltva? Kedves hölgyet a telefonos rendelésnél 5x megkérdeztem, hogy bármilyen port, szolgáltatás tiltva vagyon -e, ő kedvesen mondta, hogy semmi, minden ugyanúgy elérhető. Szóval a levelet már a felügyeleti szervekhez elkezdtem fogalmazni.

Másik ami érdekes a matávhoz képest, hogy teljesen puritán a szolgáltatás, adott 3 email cím 30 megás postafiókkal, használj gmailt köcsög, ha nem tetszik felkiáltással. Jó, ezt még túl lehet élni, mert nem használom úgysem a gyári szolgáltatós e-mailt, nincs webtárhely, jó erre sincs szükségem, ezen a sávon korlátlanul ott figyel az apache. Node az a 25ös port azért bassza a csőrömet, meglátjuk mi sül ki belőle. Egyelőre öröm és bódottá.

A dyndnstől viszont búcsút vettem, mert megint árat emelt és gyakorlatilag minden tekintetben fizetős lett, az eddigi ingyen hostok megszűntek, az újraregizés díját emelték és a dns szolgáltatás díját is emelték. Hát kérem, 2 évre 110 USDből, ezt itthon megoldom fillérekért, az otthoni műsort pedig majd no-ipvel teszem megoldhatóvá, talán így valamennyire biztonságosabb és az e-mailek is gond nélkül mennek, backup mx nélkül boldogan.

5 napi levelezés stop után átkerült itthoni szolgáltatóhoz a cucc, webhosticonnál figyelünk most minden domain esetén. Jó, fain, kipróbált, olcsó és nagyon profi ügyfélszolgálattal rendelkeznek! Csak ajánlani tudom őket. Aki egyébként tényleg szeretne náluk műsorozni, az legyen kedves előbb velem egyeztessen, mert akkor ugye a beajánlás végett azt hiszem lehet olcsósítani, vagy mi a manó:)

Ja igen, a t-s cuccokat holnap kell legkésőbb postán leadnom, eddig 5 postán voltam ahol nem vették át, de végre meg tudták mondani, hogy melyik postán tudom leadni. T-s üzletben sem voltak képesek kinyögni, hogy melyikben lehet. Vicc, dehát benne vala az ÁSZF-ben, így a könnyes búcsút holnap fogjuk megejteni. Még egy számlát fognak küldeni, érzem, lesz még elszámolási vitánk….

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)