https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post mit szedsz bazdmeg?

December 30th, 2009

Filed under: Auto-motor,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 11:12 pm

Szerda esti szórakozás gyanánt asszonyt elvittem a mekibe, valamiért ma este ő csirkés cordonbleu menüt szeretett volna fogyasztani. Bepattantunk az autóba és mentünk. Aztán a pólus center előtt, történt majdnem egy malőr. Az előttünk haladó piros színű japán csoda kiindexelt jobbra és a legszélső sávban folytatta útját, ez a sáv egy idő után el is kanyarodik a pólus hátsó parkolóihoz. A nő 60 ról lelassított kb. 50re mikor mellé értem, tehát gondoltam, hogy felkészül a fékezésre a kanyarodáshoz. A középső sáv a szélső leágazása után lesz ismét jobbszélső sáv ahova én folytatni kívántam utamat. Mielőtt a manővert megcsinálom belenézek jobb tükörbe, hogy mégis mi történik ott, drága picsa nem kanyarodott el jobbra, hanem egyenesen jön tovább fék nélkül. Beleálltam a fékbe, kb 30 centivel ment el mellettünk, a mögöttem lévő biztos örült, bár le volt maradva, majd minden sztory nélkül ment tovább a picsa. Jobbra le is kanyarodott a lakóházakhoz, mentem utána, a meki is ott van, és parkolót keresett, hátul tele volt a kocsi bevásárlásos csomagokkal, tehát valszeg itt lakik. A nyomorult kurvája meg csont nélkül így jár, mikor már 2 éve ez a felfestés. Ha nem fékezek akkor felrakom a járdára a gyalogosok közé és telibenyalja a nagy villanyoszlopot. A poén hogy nyáron egy arab fazon mercivel a középső sávból akart jobbra kikanyarodni, én motorral mentem jobbra előtte, de valamiért nem vett észre a barom, volt köztünk még másfél méter, de azért nem volt szívderítő látvány.

polus

post túraplexi installed :)

December 30th, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,News — AndrewBoy @ 7:08 pm

Megérkezett a múlt héten a túraplexim a mocihoz. Sötétített, kicsit magasabb és egy állítható légterelő is van rajta. A gyári plexivel 130 km/h már nem volt annyira kényelmes, külföldi elvtársak tesztjei során a normálisan beállított légterelő egy 190 cm-s ember bukóját is védi 160 km/h sebességnél. Persze csak a németeknél megyünk ennyivel:) Ára kedvezménnyel 26 ezer Ft. Hát meglátjuk, nekem egyelőre tetszetős, ha jó idő lesz végre, ki tudom majd próbálni és beállítgatni a plexit. Állítólag fél literrel növeli százon a fogyasztást autópályán. Szerintem a kényelem megér ennyit:)

IMG_0267

IMG_0268

IMG_0269

IMG_0270

IMG_0271

post vége az évnek

December 30th, 2009

Filed under: Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 4:43 pm

Hamarosan túl leszünk a 2009. éven is (persze a Gergely féle verzióban számolva, a Zsidó naptár szerint 5770. év van, a babilóniai naptár pedig kb a 4500. évnél járhat). Nap mint, nap találkozok kijelentésekkel, hogy az évtized filmje, zenéje, játéka, etc. Még mindig nem érti senki? a 201. évtized vége 2010. december 31. 23:59:59.99 és nem pedig most 2009. december 31. Bár lehet a nagyérdemű a 2010-es dolgokkal már nem akar foglalkozni. Az évvége valami ünnep, engem nem tölt el túlságosan extázissal, max annyi, hogy legálisan maradhatok fel éjfél után, mert ez már elvárt, hogy éjfél után köszöntsük egymást. Az elmúlt években volt olyan szilveszter, mikor 10 óra környékén elbóbiskoltam és elaludtam és nem az alkohol hatására volt. 10 éve az éjfélkori elájulás még lazán belefért volna a nagy mennyiségű szesz elfogyasztása miatt.

Ki mit fog csinálni? Sokan nem otthon, vagy házibuliban fogják az új esztendőt köszönteni, hanem buli helyeken, diszkókban őrjöngve tombolják ki magukból az elmúlt év fáradalmait és keserűségeit. Valahogy az ilyen helyek sosem vonzottak.

A családias tvt nézünk és úgy szórakozunk történet sem az igazi, mert a tvben évek óta ugyanaz megy, nincs értelmes műsor és persze ilyenkor semmi extrém történésre nem lehet igazán számítani. Éjfél után pedig garantált alvás van. Pedig ez a jövő, öregszik az ember akkor már az iylen jellegű összejövetelnek fog leginkább örülni. Hajrá!

Maradjunk a szolid házibuli verziónál, vedeléssel összekötve, valami könnyű vacsorával vagy hidegtállal, tüzijátékkal és petárdákkal hangos zene mellett beszélgetős, mulatós bulik. Ez még jó, csak a házigazda ne én legyek, mert a takarítás, mosogatás nem szerencsés történet, bár ha összetörnek mindent, akkor a probléma talán meg is van oldva:)

Még mindig nem tudom milyen szilveszterünk lesz, de igazán annyira nem is izgat, egy extra nap pihi az életben, ennek mindig örül az ember. Legyen száraz idő a hétvégén és akkor lehet egy kicsit motorozni:) Ha szar idő lesz, akkor pedig modern warfare 2 specops coopban. Unatkozni nem fogunk:) Ja és persze a rakétákat már megvettem:)

post avatar 3d

December 26th, 2009

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 1:50 am

Múlt csütörtökön túl későn jutott eszünkbe, hogy avatar lesz a mozikban, így csak egy sima két dés verzióra tudtunk benevezni, nopersze szinkronnal. Megnéztük, hát jó és szép meg minden, de ezt látni kell 3dben is. Ma megtekintettük. Elég intenzív az élmény, sajnos nem imax, hanem sima mozi volt, de így is nagyot ütött. Ezt látni kell 3dben, nincs mese, nagyon szigorú. Eddig, ha egy film 3d-s volt (nem animációs) akkor általában a központi szereplők voltak kiemelve, vagy a háttérbe bezsúfolva és ezt lehetett 3dben érzékelni, néha egy-egy effekttel. De hogy a legrészletgazdagabban is a tárgyak egymáshoz képest is más-más mélysében látszódnak, na ez tényleg ál összekaparás. A sztori az olyan amilyen, de ahogy meg van csinálva, hát beszarás. Talán az év filmje, most más film nem jut eszembe ami idén ekkorát ütött volna látványban, a terminator 4 közel lehet hozzá, de csak az utolsó jelenetek és nem végig az egész film.

Csak egy finom megjegyzés, szinte minden filmes weboldalon azt látni, hogy az évtized filmjeinek felsorolása. Hő? nincs is vége még az évtizednek, a 2010-es filmeket nem akarjuk már megnézni?:P

post fényképező – canon sx200 is

December 25th, 2009

Filed under: Auto-motor,IT,Kirándulás,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:32 pm

Már nagyon szerettem volna egy új fényképezőt. A kodak dx-szel nem volt semmi gond, 5mp, 10optikai zoom, de fényes nappal terepen is olyan zajos képet csinált, hogy szinte rosszul voltam tőle. A fókuszálás nagyon lassú volt, másodpercig kellett várni, hogy egy képet meg tudjon az ember csinálni. Manuális beállításoknál sok mindenre nem volt lehetőség. Egy hatalmas előnye volt a gépnek, 6 ezer kép alatt csupán 8szor kellett az akkut feltölteni. A gép 5 éves technológiája már 5 éve sem volt a legjobb, viszont ár-érték arányban megfelelő volt. Annyiba került, mint annó a Samsung Digimaxom viszont annál mérföldekkel többet tudott. Nem, nem fogok most annyira részletes értékeslést írni az új gépről, mint azt 8 éve tettem.

Lényegében az alábbi oldalon minden részletezve van:
Fototrend.hu
Hwsw.hu

Szóval a gép nagyon bejövős. Holnap megpróbálok vele egy kerti panorámát nyomni. Aztán lesz nekem is szép panoráma fotóm a falon egyszer:) De már várom, hogy a motorral járva a vidéket bárhol szép képeket tudjak csinálni. Persze előbb a túra plexit felszerelem:) A karácsony nélkül ez a bejegyzés nem jöhetett volna létre:)

post boldog karácsonyt!

December 25th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 2:34 am

karimalis

post yófej a T

December 19th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,News,Zene — AndrewBoy @ 12:47 pm

Van a t-mobile téli reklámja. Nagyon jóra sikerült, tényleg le a kalappal előttük, nagyon jó hangulata van. Mivel ez a szám kifejezetten a reklámhoz írdódott nincs teljes verziója, vagyis nem volt, még a T felnem kérte a szerzőt, hogy fejezze be a számot. Most a T nagy arc és kirakta for free a cuccot. Respect. http://www.t-mobile.hu/t-mobile/reklamok/reklamok

post let’s junk and sell ‘em!

December 19th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 12:37 pm

Valahogy így indulhatott régebben a klasszikus bolhapiaci vagy garázs boltok tulajainak első gondolata, mikor arra gondolt, hogy ideje kidobni a sok szemetet. Piacra már nincs idő járni, hogy eladjuk a dolgokat, bizományiba berakni pedig nem kifizetődő, illetve ott sincs akkora látogatottság mint az e-bayen. Vatera is létezik persze, de a vatera az ebayhez képest pattanás a bálna hátán. Persze az éremnek két oldala van, lehet ott venni is cuccokat és eladni is. Nézzük az egyszerű esetet, ha csak venni szeretnénk. Legfontosabb dolog talán a fizetés. Ugye átutalni külföldre nagyon drága, kártyával nem merünk fizetni interneten keresztül, westernunionba nem szeretünk télvíz idején sétálgatni, kell egy gyors lehetőség. Már régóta van rá lehetőség újra magyarországról fizetni (és már pénzt kapni) paypallel. Ez egy virtuális bankszámla ahonnan fizethetünk és fogadhatunk fizetéseket is.

www.paypal.com oldalon regisztráljunk be, kell egy egyszerű bankszámlához tartozó hitel vagy debit kártya aminek az adatait csak egyszer adjuk meg, így, ha vásárolni szeretnénk, akkor a kártyánkról a pénz a virtuális számlára kerül, majd onnan megy az eladóhoz. Ez a lépés nekünk ingyen van. Teljesen biztonságos a rendszer, több millió ember használja, az elmúlt 6 évben nem volt még semmiféle visszaélés a rendszerrel kapcsolatban. Miért kell nekünk a paypal? Az ebayen lévő eladók nagyon nagy része csak ezt a féle fizetési módot fogadja el. Eltekintve pár német és osztrák, illetve francia konzervatívtól akik még mindig a csekket és az átutalást részesítik előnyben. De ne aggódjunk, szinte tényleg mindent tudunk paypallel fizetni. A számla létrehozása ingyenes és nincs semmiféle díj a jövőben amennyiben csak kifizetésre használjuk a számlánkat.

Ha beregisztrálunk a www.ebay.com -n akkor rögtön a paypal számlánkkal össze is tudjuk vonatni, hogy egyszerűbb legyen a kifizetések és a pénz érkezések követése, illetve rögtön az áruhoz legyen kötve a számla és a pénzmozgás is, könnyebb és egyszerűbb nyomonkövetés. Az ebay nagy és szép, szoktam mondani amit ott nem lehet megvenni, nem létezik, nem gyártották. Koncentráljunk arra, hogy magyarok vagyunk, így a bal oldali menüben ha keresünk, mindig legyen bekapcsolva a world wide opció a postázáshoz. Hogy biztosan jó árakat lássunk, kapcsuljuk be a szűrőt az árak felett, hogy lowest + p & p first, vagyis legolcsóbb + posta és csomagolási költség, meg fogja kérdezni, hogy melyik országból vagyunk, válasszuk ki Hungaryt, ekkor már látni fogjuk mindenhol a garantált postaköltséget. Ahol nincs postaköltség, ott nem kell fizetni! Benne van a termék árában.

Licit vagy azonnal megvenni? Két féle lehetőség van, licitálunk vagy megvesszük a terméket buy it now opcióval. Ha az eladó a buy it now opciót is kirakta, vagy csak az van kint, akkor licitálás nélkül az adott áron, mint egy boltban, megvásárolhatjuk az árut. Licitnél más a helyzet, kell licitálni, megyünk fel a licitlépcsővel és a végén, ha miénk a legmagasabb licit, mi kapjuk meg az árut. A licitálás pszichológiai hadviseléséről nem kívánok nyilatkozni, óvatosan csináljuk. Tudjuk, hogy hol a határ és tényleg mennyiért vennénk meg max a terméket. Ne kezdjük magunknak megmagyarázni, hogy bizony az tényleg megért annyit nekem.

Fieztés, miután megnyertünk/vettünk egy terméket, ki kell fizetni. Kifizetjük. Utána az eladó ahogy vállalta a hírdetésében feladja az árut. Postától függően kapunk hozzá tracking numbert, vagy csak sima küldemény számot. Az áru megjön, örülünk. És szépen hagyunk egy feedbacket. Pár szóban leírjuk, hogy milyen volt a termék és az eladó hozzáállása. Értékeljük a sebességet, a postázást, a terméket, etc. Ez a visszacsatolás nagyon fontos, mint a vevő mint az eladó a visszacsatolások alapján van besorolva, egy 99%-ban pozitív visszacsatolásokat kapó eladótól szívesebben veszek valamit 2 usd-vel drágábban, mint egy 60%-ban pozitívtól. A vevő is ugyanúgy megkapja a visszacsatolást, ha gyorsan kifizette a terméket, akkor plusszos lesz.

Mi van, ha az eladó nem adja fel a terméket? Nem érkezik meg? Rossz termék jön? Ezek is benne vannak a pakliban, de 200ból egy alkalommal van valami galiba. Ekkor lehetőségünk van elállni, vagy követelni a terméket, az ebay szabályzata rendelkezik mindenről, ha nem jött, meg már megjött. Az fontos, hogy a postai feladást, ha érdemben tudja bizonyítani az eladó, onnantól nekünk kell a postán sorban állni, ha ajánlottan van feladva persze, ha csak sima küldemény, akkor nem tudja bizonyítani, vagyis újra kell küldenie a terméket. Ez majd az eladásnál is fontos lesz. Lényeg a lényeg, nem kell parázni, nem szokott gubanc lenni.

Vám és áfa. Ezekről sok vita kering a forumokon, hogy honnantól kell áfát / vámot fizetni. Mindenesetre próbáljuk az eladót rávenni arra, hogy számla ne legyen a termékben és gift/sample legyen a megjelelölés és a valós érték minél alacsonyabb legyen. Persze, ha értékbiztosítást is szeretnénk a valós értékhez, hát akkor bukta van és lehet az Orczy térre besétálni áfát és vámot fizetni. A tapasztalat azt mutatja, hogy 50 USD fölött ma már szeretnek kötekedni a vámosok és várják a számlát boldogan. Persze ilyenkor lehet számlát hamisítani, meg ami jól esik az embernek. Csak vigyázzunk, mert ők látják a csomagot, látják mi van ráírva, ha a csomagra a valós 150 USD van ráírva, mi küldünk egy számlát 55 USDről, biztos nem fognak nekünk örülni.

Eladás. Az eladás már a költséges része a dolognak, innen szed pénzt az ebay és a paypal is. Tessék a szabályokat elolvasni és mindenki látni fogja mennyi az annyi. Egy termék eladásánál 1-2 USD+ 5-10% és kifizetésnél akár 1-3% is lehet a sarc amit levonnak, ezt mindig bele kell kalkulálni az eladásnál/meghírdetésnél. A postázási költséget a posta.hu alapján ki tudjuk deríteni, ott azért próbáljunk meg másfélszer annyival kalkulálni, biztos ami biztos, hogy tényleg mindent fedezzen, mivel nincs otthon patika mérlegünk. 240 grammot mértem itthon, postán 258 gramm volt, kapásból 850 Ft helyett 1500 Ft a csomag és persze 500 grammig kerül ennyibe, persze, hogy a guta üti meg az embert. Ne aggódjunk, a hírdetésünkben meg tudunk adni minden negyed kontinensre vonatkozó postaköltséget! Minél több helyre postázunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valaki megveszi!

Eladásnál lehetőség van ajánlatok fogadására is. Ha van egy buy it now árunk amiért szeretnék eladni attól még várhatunk ajánlatokat. Ezek zárt licitek, tehát ilyenkor csak mi látjuk, hogy ki mennyit ajánlott. A potenciális vevő tesz egy érvényes ajánlatot amit visszaigazolhatunk az általa megadott időn belül. A vevő adhat más feltételt, pl gyorspostával kéri, etc. Tehát lehetőség van “tárgyalni” az ügyről. Ne zárkózzunk el sosem a vevők kérdéseitől, próbáljunk alkalmazkodni és akkor egy win-win üzlet lesz a vége. És az ebay már nem csak a számítástechnikai eszközökről szól, százalékban keveset is tesznek már ki, ruha, autó, ékszer, és bármi ami létezik a világon, a kínai gagyin keresztül a több tíz ezer dolláros ruhákon és ékszereken át mindent lehet adni-venni.

Mielőtt akarsz venni valamit, érdemes megnézni, nem -e olcsóbb az e-bayen. Ha pedig meguntad, rakd fel, lehet pont valaki szeretne venni egy olyat.

post mai zenei kínálatunk

December 18th, 2009

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 6:10 pm

Hogy mi köze van a La Bambahoz Don McLeannek? Emlékszünk még Ritchie Valensra aki a La Bambat játszotta, Buddy Hollyra és J.P. “The Big Bopper” Richardsonra? Az ő haláluk jelentette a zene halálát is,  “The Day the Music Died”, énekelte Don McLean az American Pieban. Szörnyű tény, hogy Valens csak 17 éves volt, mikor egy kukorica mezőbe csapódott gépük a hóviharban a felszállás után néhány perccel, a gépen mindenki meghalt. A baleset helyszínén mai napig emlék van, Clear Laketől, (Iowa) nem messze.

800px-HollyMonument

Tehát akkor először is a La Bamba, Valenstől:

Para bailar la bamba,
Para bailar la bamba,
Se necesita una poca de gracia.
Una poca de gracia para mi para ti.
Arriba y arriba
Y arriba y arriba, por ti sere,
Por ti sere.
Por ti sere.

Yo no soy marinero
Yo no soy marinero, soy capitan
Soy capitan, soy capitan

Bamba, bamba, bamba, bamba
Bamba, bamba
Bamba

Para bailar la bamba,
Para bailar la bamba,
Se necesita una poca de gracia.
Una poca de gracia para mi para ti.
Arriba, arriba.

(guitar solo)

Para bailar la bamba,
Para bailar la bamba,
Se necesita una poca de gracia.
Una poca de gracia para mi para ti.
Arriba y arriba
Y arriba y arriba, por ti sere,
Por ti sere.
Por ti sere.

Bamba, bamba, bamba, bamba
Bamba, bamba
Bamba, bamba

És akkor az American Pie:

A long, long time ago, I can still remember
How that music used to make me smile
And I knew if I had my chance
That I could make those people dance
And maybe they’d be happy for a while

But February made me shiver, with every paper I’d deliver
Bad news on the doorstep, I couldn’t take one more step
I can’t remember if I cried, when I read about his widowed bride
But something touched me deep inside the day the music died

So bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
And them good old boys were drinking whiskey and rye
Singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Did you write the book of love
And do you have faith in God above
If the Bible tells you so?
Now do you believe in rock and roll?
Can music save your mortal soul?
And can you teach me how to dance real slow?

Well, I know that you’re in love with him
‘Cause I saw you dancing in the gym
You both kicked off your shoes
Man, I dig those rhythm and blues

I was a lonely teenage broncin’ buck
With a pink carnation and a pickup truck
But I knew I was out of luck
The day the music died

I started singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Now, for ten years we’ve been on our own
And moss grows fat on a rolling stone
But that’s not how it used to be
When the jester sang for the king and queen
In a coat he borrowed from James Dean
And a voice that came from you and me

Oh, and while the king was looking down
The jester stole his thorny crown
The courtroom was adjourned
No verdict was returned

And while Lenin read a book on Marx
The quartet practiced in the park
And we sang ‘Dirges In The Dark’
The day the music died

We were singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Helter skelter in a summer swelter
The birds flew off with a fallout shelter
Eight miles high and falling fast
Landed foul on the grass
The players tried for a forward pass
With the jester on the sidelines in a cast
[ Don Mclean Lyrics are found on www.songlyrics.com ]

Now the half time air was sweet perfume
While sergeants played a marching tune
We all got up to dance
Oh, but we never got the chance

‘Cause the players tried to take the field
The marching band refused to yield
Do you recall what was revealed
The day the music died?

We started singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Oh, and there we were all in one place
A generation lost in space
With no time left to start again
So come on Jack be nimble, Jack be quick
Jack Flash sat on a candlestick
‘Cause fire is the devil’s only friend

Oh, and as I watched him on the stage
My hands were clenched in fists of rage
No angel born in hell
Could break that Satan’s spell

And as the flames climbed high into the night
To light the sacrificial rite
I saw Satan laughing with delight
The day the music died

He was singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

I met a girl who sang the blues
And I asked her for some happy news
But she just smiled and turned away
I went down to the sacred store
Where I’d heard the music years before
But the man there said the music wouldn’t play

And in the streets the children screamed
The lovers cried and the poets dreamed
But not a word was spoken
The church bells all were broken

And the three men I admire most
The Father, Son and the Holy Ghost
They caught the last train for the coast
The day the music died

And they were singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
Singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

They were singing, bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
Singing this’ll be the day that I die.

post party time

December 18th, 2009

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,Party — AndrewBoy @ 4:32 pm

A héten ünnepeltük Saimonsais születésnapját. Meglepi buli volt, köszönöm mindenkinek a részvételt, jól éreztük magunkat, jó volt a szervezés, azért nem véletlen, egyszer 30 éves az ember. A buli lájtos volt, kis evés ivás, igazából a hétköznap volt a korlát, sebaj, éjfél után valamivel már otthon is voltam. Szerdán céges buli, irodában már deivel mértük a vodkát, aztán busz, Eger, kulacs, evés-ivás. Buszon vissza mulatozás. Este morisons, karaoke, koktél hegyek, sör hegyek, valamikor hazaértem. Csütörtökön szétesés, szarul lét, fáradás, 3 után már hazaérkeztem, este mozi, Avatar, kötelező. Hazaérés valamikor fél 2 után, szétesés, alvás. Péntek reggel kelés, elalvással, pár óra, ki kell bírni és vége a heti megpróbáltatásoknak. Szóval jól telt a hét. Karaoke est ismétlős, nagyon jó volt. Képek nem publikusak:)

post csak csendben…

December 14th, 2009

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 9:52 pm

Csütörtöktől Avatar a mozikban!!!

post free your mind

December 14th, 2009

Filed under: Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 9:15 pm

Válaszolj az alábbi ötven kérdésre, nincs rossz vagy jó válasz, talán maga a jó kérdés a válasz:

1. Hány éves lennél, ha nem tudnád hány éves vagy?
2. Melyik a rosszabb, hibázni, vagy sosem próbálni?
3. Ha az élet túl rövid, miért teszünk sok olyan dolgot amit nem szeretünk és miért nem teszünk olyanokat amiket szeretünk?
4. Ha minden amit mondál kész, mondanál többet mint amit megcsináltál?
5. Mi az az egy dolog amit igazán megváltoztatnál a világon?
6. Ha a boldogság fizető eszköz lenne, milyen munka tenne gazdaggá?
7. Azt teszed amiben hiszel vagy elfogadod amit csinálsz?
8. Ha az átlagos emberi élettartam 40 év lenne, hogy élnéd máshogy az életed?
9. Milyen mértékben kontrollálod az életed útját?
10. Jobban aggaszt, hogy a dolgokat jól csináld, vagy jó dolgokat csinálj?
11. Három általad tisztelt és becsült emberrel ebédelsz. Kritizálni kezdenek egy közeli barátodat, nem tudván, hogy ő a barátod. A kritika igazságtalan és rosszízű. Mit teszel?
12. Ha egy újszülöttnek egy tanácsot adhatnál, mi lenne az?
13. Megszegnéd a törvényeket, hogy megmentsd szerelmed?
14. Láttál már őrültet ahol később kreativitást láttál?
15. Mi az amit máshogy tennél mint a legtöbb ember?
16. Hogy lehet, hogy ami téged boldoggá tesz másokat nem tesz?
17. Mi az amit tényleg meg akartál tenni, de nem tetted? Mi tartott vissza?
18. Valami visszafog ami el kellene, hogy engedjen?
19. Ha el kellene menni egy másik országba a mostanid mellé, melyik lenne és miért?
20. Többször nyomod meg a lift gombját? Tényleg úgy hiszed, hogy gyorsabb lesz tőle a lift?
21. Lennél inkább gondterhelt zseni vagy vidám elmebeteg?
22. Miért te vagy te?
23. Olyan barát voltál eddig, mint amilyen barátot te szeretnél?
24. Melyik a rosszabb, mikor egy jó barát elköltözik, vagy elveszíteni egy közel lakó barátot?
25. Miért vagy leginkább hálás?
26. Inkább veszítenéd el emlékezeted vagy nem akarsz már új emlékezeteket?
27. Lehetséges -e tudni az igazat mielőtt utánajárnál?
28. Valóra vált már a legnagyobb félelmed?
29. Emlékszel arra, hogy miért voltál nagyon ideges 5 évvel ezelőtt? Most is számít?
30. Mi a legboldogabb gyermekkori emléked? Mitől különleges?
31. A közelmúltban mikor érezted magad a legszenvedélyesebbnek és élőnek?
32. Ha nem most, mikor?
33. Ha még nem érted el, mi veszíteni valód van?
34. Voltál már valaha valakivel, aki nem mondott semmit és utána úgy érezted, hogy ez volt életed legjobb beszélgetése?
35. A vallások miért támogatnak szeretetet amik annyi háborút okoznak?
36. Lehetséges kétségek nélkül tudni, hogy mi jó és mi gonosz?
37. Ha pont nyernél 1 milliárd forintot, felmondanál?
38. Dolgoznál kevesebbet, vagy élvezed a mostani több munkát?
39. Úgy érzed, hogy ezt a napot már több százszor átélted?
40. Mikor volt utoljára, hogy a sötétbe mentél csak a hited halvány fényével?
41. Ha tudnád, hogy holnap mindenki meghal, kit látogatnál meg ma?
42. Lerövidítenéd az életedet tíz évvel, hogy vonzó és híres legyél?
43. Mi a különbség, élve lenni és igazán élni?
44. Mikor jön el az idő mikor nem vizsgálod a kockázatot és a jutalmat, és csak menni előre amiről tudod, hogy helyes?
45. Ha a hibáinkból tanulunk, miért félünk, hogy hibázunk?
46. Mit tennél máshogyan, ha tudnád, hogy senki nem ítélkezne feletted?
47. Mikor volt utoljára, hogy észrevetted saját légzésed hangját?
48. Mit szeretsz? A korábbi tetteid nyíltan kifejezik ezt a szeretetet?
49. 5 év múlva emlékezni fogsz, hogy mit csináltál tegnap? És tegnap előtt? Vagy azelőtt?
50. A döntések már most megszülettek. A kérdés, hogy Te döntesz, vagy mások döntenek feletted?

post konzol, de milyet?!

December 13th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:59 pm

Tudom lerágott csont, de nekem most volt úgy lehetőségem a PS3 és XBOX360 szimultán tesztelésében. Az ár háborút szerintem hanyagolhatjuk is, PS3 egy kicsit mindig drágább, az XBOX 360 viszont már 60 ezer Ft-tól elvihető, egy jól felszerelt XBOX 360 egy játékkal 90 ezer Ft körül van. Ennyiért szintén kapunk PS3-t, de mik is a difik?

PS3 esetén alapból kapjuk az akkus (usbről tölthető) vezérlőket, ami az XBOX verziónál pedig elemes és külön tudunk akkupakkot venni hozzá, hogy tölteni tudjuk. Korábban még nem volt merevlemez az XBOX-ban alapból, most már legalább egy 60 gigásat sikerült belevarázsolni, viszont wifi még mindig nincs alapból, PS3-ban van.

Nem akarok részletes tesztekbe belemenni, csak a felhasználhatóság tekintetében a PS menürendszere sokkal egyszerűbb, mint az XBOX átláthatatlan csillivilli színes szagos rendszere. Kommunikáció terén persze az XBOXszal lehet az MSN accountot használni és lehet chatelni. PSnél ez pedig tisztán csak a PS közösségre korlátozódik. Mindkét konzolhoz számos kiegészítő kapható és rakható össze. Ami engem viszont nagyon zavart, az pedig az XBOX hangja, valami iszonyatosan hangos és elviselhetetlen. További negatívum, hogy filmet nézni csak dedikált PCről, vagy media centerről lehet, nincs media szerver lehetőség UPNP-n keresztül, csak a windowsos megodásokat támogatja. Persze a PS3 is limitáltan tudja a dolgokat előadni. Feliratot nem szeret lejátszani (SRT,SUB), de visz minden ac3-t, mp3 hangzással rendelkező divx, xvidet. MKV esetén viszont feladja a harcot sé nem akarja. A gyári sony kamerák által rögzítet mt2-t viszont persze hibátlanul full HDben elő is adja. Ja igen, és persze blueray lejátszó is van benne, még xboxunkban ilyen nem létezik. Tehát ez is egy plusz extra dolog a PS javára. Média centerként és játék gépként is tökéletesen használható, zene hallgatás rogyásig egy media server segítségével. Egy hibája van a PSnek, de az hatalmas, nincs HALO…. Az XBOXot viszont a warezolós emberkék biztosan szeretik, mert sokkal egyszerűbb történet, mint a PS3….

post fatal crosswalk

December 11th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:30 am

Na azért annyira nem halálos, de az elmúlt pár hónapban elég sok embert ütöttek már el a csángó – váci kereszteződésben. Általában a kiforduló autók/teherautók ütik el a nem látható gyalogosokat. A probléma az, hogy szerviz út is van a váci út két oldalán és oda is próbálnak befordulni az autók, a gyalogosoknak egyszerre több irányra is figyelni kell. Történt ma reggel, hogy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó (fény + hang) haladt a váci úton kifelé és neki volt piros. A gyalogosnak zöld és a kereszt forgalomnak is zöld. Az autók megálltak és megvárták a rendőrautót, a gyalogosok viszont a zebrán álltak meg és várták, hogy elmenjen a rendőrautó vagy még átfutottak a rendőrautó előtt. Egy gyalogos viszont ott maradt a belső sáv közepén, pánikolva megállva, gondolom látta a közeledő autót és nem mert mozdulni. A rendőr balra-jobbra benézett a kereszt utcákba, hogy mindenki megállt -e, majd haladt előre, illetve haladott volna, mert a gyalogost felrakta a szélvédőre és magával vitte úgy 5-6 méteren keresztül, majd megállt az autó és szegény nő lecsurgott az aszfaltra. Szemmel láthatóan baja nem nagyon volt, felpattant és húzta a lábát, a kiszálló rendőr első szava kollégája felé a hívjál mentőt volt. Ez egy szar helyzet, rendőrnek sietni kell, gyalogos bepánikol és nem mozdul, pedig azt gondolnánk, hogy a gyalogosnak még egyszerűbb is meglátni a rendőrautót, illetve a nyitott tér miatt hallani, hogy merről jön és megvárni még elhalad. Sajnálom mindkét felet, remélem tényleg nem történt semmi komoly. Kérdés, hogy ilyenkor a rendőrrel mi történik. Ugye egy korábbi motorbaleset eredménye ami nem minősült 8 napon túlinak 70 ezer Ft és jogsibevonás volt az eredménye. A vétkes fél itt is az autós a szitut csak az kavarja meg, hogy megkülönböztető jelzéssel haladt a rendőr autó. Ilyenkor a gyalogosokról mit mond a kresz? Mit kell nekik csinálni? Jó volna egy jogi szakértő véleményét látni az ügyben.

post karácsonyi e-bay láz

December 9th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,USA — AndrewBoy @ 4:05 pm

Normál esetben egy hong kongi vagy usa csomag kb 6-7 nap alatt megérkezik, tehát pl hétfőn rendelem és következő hétfőn meg is érkezik. Sima mezei légipostával. EMS esetén persze ez 3 nap, de 10 USD posta költség helyett 30 körüliről beszélünk. Lászik, hogy egyre közelebb van a karácsony és egyre terheltebbek a posták. Egy november közepén rendelt csomag november vége előtt bőven befutott 7 nap alatt. November végén rendelt csomag már 10-11 nap alatt érkezik meg. A december elején rendelt csomagok szerintem a héten már meg sem érkeznek, a december első hetében rendelt / feladott csomagok pedig valószínű, hogy a két ünnep közt fognak megérkezni, vagy lehet már csak januárban. A drágalátos desktop kombómat még nem adták fel. De a hírdetés szövegében ez is volt, decemberben fogják postázni, már nagyon várom, remélem, hogy mire feladják már leül a postai őrület és jönnek a cuccok.

Múlt évben és tavaly előtt szintén hasonló volt a helyzet, csak jobban volt követhető. Szinte minden nap volt valami airsoft rendelni való kütyü. A november utolsó hetében rendelt csomag december elején megérkezett, a december elején rendelt csomag pont, hogy karácsony előtt esett be. A vám bélyegzőket végignézve nem feltétlen a külföldi posta a ludas. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar posta képtelen ilyenkor megbírkózni a nagyobb mennyiségű levelekkel és csomagokkal. Volt olyan cucc ami másfél hetet figyelt a postai kicserélőben már levámolva és csak utána került át a kis postára hozzánk a kerületbe.

Szerencsére feladni nem túl gyakran szoktam, a karácsonyi képeslapok mostanában fognak feladódni, de, ha csomagot kéne most feladnom külföldre, el tudom képzelni, hogy itthon még 2 hetet pihen, sőt lehet csak a két ünnep közt rakják repülőre, mert a posta pont most kapacitás hiányban szenved. Azért a postai árakat érdemes lenne összehasonlítani. Egy pufizacsis hki feladás 100-200 gramm esetén itthonra nem éri el az egy USD-t, USA-ban ez kb 2 USD, itthon ezért ezer forintot kérnek el. Mire fel?!

Egyelőre várjunk és szurkoljunk a postának, mert sok csomagnak kell még megérkeznie karácsonyig, hogy a rokonság boldogan tudja őket használni.

post szent háború

December 7th, 2009

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 3:08 pm

Reggel nem kapcsoltam be a rádiót, nem tudom miért. Az m3 közepén már azt vettem észre, hogy a szent háborút dúdolom:

Вставай, страна огромная,           
Вставай на смертный бой             
С фашистской силой тёмною,          
С проклятою ордой.                   

Пусть ярость благородная            
Вскипает, как волна, —              
Идёт война народная,                
Священная война!                    

Как два различных полюса,           
Во всём враждебны мы.               
За свет и мир мы боремся,           
Они — за царство тьмы.              

Дадим отпор душителям               
Всех пламенных идей,                
Насильникам, грабителям,            
Мучителям людей!                    

Не смеют крылья чёрные              
Над Родиной летать,                 
Поля её просторные                  
Не смеет враг топтать!              

Гнилой фашистской нечисти           
Загоним пулю в лоб,                 
Отребью человечества                
Сколотим крепкий гроб!              

Пойдём ломить всей силою,           
Всем сердцем, всей душой            
За землю нашу милую,                
За наш Союз большой!                

Встаёт страна огромная,             
Встаёт на смертный бой              
С фашистской силой тёмною,          
С проклятою ордой!                  

A muzsika innen tölthető le, és egy csomó minden más is: http://www.sovmusic.ru/english/download.php?fname=saintwar

post mai zenei kínálatunk

December 6th, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 10:17 pm

Általában a magyar előadókkal gondban vagyok. Túl sokat zúdítanak a nyakunkba és mindenhonnan folynak a túlsztárolt szét hypolt szedett-vedett társaságok, előadók. Szerény és őszinte véleményem szerint ezeknek a tehetségkutató showknak nincs már semmi értelme. Befektetés az is, persze, biztos szépen énekel, de nem erről szól az élete és hamarosan eltűnik a /dev/null-ban. De van itten egy hölgy, többször hallottam őt a rádióban mostanság és lenyűgözött. Kicsit utána jártam, hogy ki ő és mi ő. Hát a wikin rögtön persze mindent ott figyel. Látszik, hogy nem a szokásos sztárolós faszság és ez meglátszik az egészen. A hangja és stílusa kifejezetten megnyugtató, talán egy magyar Meredith Brooks? :)

És most akkor az egyik kedvenc:

Egy kocsi dudál
Lefékez, beszállok
Mire várunk most?
Nem tudod, meglátod
A combom simogatva kér,
Azt az egyet szeretném,
Hogy levedd már a gyűrött kabátod

Hova harapok most beléd titokban?
Meleg vér folyik lassan a nyakadra
Mert nincs ma más, csak vérszívás
Semmi csábítás
Mert úgysem kell Belőled más

Előző életemben denevér voltam
Nappal aludtam, éjjel éltem én
Vakon repültem, de Rád találtam
Megharaplak, mert a véred az enyém
Hova harapok most beléd titokban?
Meleg vér folyik lassan a nyakadra
Mert nincs ma más, csak vérszívás
Semmi csábítás
Mert úgysem kell Belőled más

Előző életemben…

post bolondóra – szadó family

December 4th, 2009

Filed under: Oldies — AndrewBoy @ 8:58 pm

Valaki még emlékszik ezekre? TV3, msat? :) Aki tud további részeket legyen oly jó és drága, hogy értesít az átvételi lehetőségekről :)

post előzetesen is boldog karácsonyt

December 4th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:02 pm

Kellékek: a modern kornak megfelelő műfenyő, díszek, jó minőségű ledes világítósor (osram), hiperaktív unokaöcsi.

Tádám:

11033_189861454469_830679469_2775200_1167791_n

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)