https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post konzol, de milyet?!

December 13th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:59 pm

Tudom lerágott csont, de nekem most volt úgy lehetőségem a PS3 és XBOX360 szimultán tesztelésében. Az ár háborút szerintem hanyagolhatjuk is, PS3 egy kicsit mindig drágább, az XBOX 360 viszont már 60 ezer Ft-tól elvihető, egy jól felszerelt XBOX 360 egy játékkal 90 ezer Ft körül van. Ennyiért szintén kapunk PS3-t, de mik is a difik?

PS3 esetén alapból kapjuk az akkus (usbről tölthető) vezérlőket, ami az XBOX verziónál pedig elemes és külön tudunk akkupakkot venni hozzá, hogy tölteni tudjuk. Korábban még nem volt merevlemez az XBOX-ban alapból, most már legalább egy 60 gigásat sikerült belevarázsolni, viszont wifi még mindig nincs alapból, PS3-ban van.

Nem akarok részletes tesztekbe belemenni, csak a felhasználhatóság tekintetében a PS menürendszere sokkal egyszerűbb, mint az XBOX átláthatatlan csillivilli színes szagos rendszere. Kommunikáció terén persze az XBOXszal lehet az MSN accountot használni és lehet chatelni. PSnél ez pedig tisztán csak a PS közösségre korlátozódik. Mindkét konzolhoz számos kiegészítő kapható és rakható össze. Ami engem viszont nagyon zavart, az pedig az XBOX hangja, valami iszonyatosan hangos és elviselhetetlen. További negatívum, hogy filmet nézni csak dedikált PCről, vagy media centerről lehet, nincs media szerver lehetőség UPNP-n keresztül, csak a windowsos megodásokat támogatja. Persze a PS3 is limitáltan tudja a dolgokat előadni. Feliratot nem szeret lejátszani (SRT,SUB), de visz minden ac3-t, mp3 hangzással rendelkező divx, xvidet. MKV esetén viszont feladja a harcot sé nem akarja. A gyári sony kamerák által rögzítet mt2-t viszont persze hibátlanul full HDben elő is adja. Ja igen, és persze blueray lejátszó is van benne, még xboxunkban ilyen nem létezik. Tehát ez is egy plusz extra dolog a PS javára. Média centerként és játék gépként is tökéletesen használható, zene hallgatás rogyásig egy media server segítségével. Egy hibája van a PSnek, de az hatalmas, nincs HALO…. Az XBOXot viszont a warezolós emberkék biztosan szeretik, mert sokkal egyszerűbb történet, mint a PS3….

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)