https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post szaletli

July 17th, 2011

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:52 pm

Regota elt bennem a gondolat, hogy egy kis szaletli kellene a kert hatso kis zugaba. Az epitkezeskor csak egy kis placcot raktunk a sarokba kis sovenyel, gondolkodo cimszoval. Csak baszta a csorom, hogy od szaletli kene. Az alap tervezes utan, nemi ido raforditassal csutortok estere megszulettek a vegso terve, pentekre pedig mar a teljes anyaglista is osszeallt. Lecsapott negyszog az alap es negyszog satorteto fedi. A kert sarkaban a negyszog idealis es helytakarekos. Egy hat vagy nyolcszogu pavilon sok helyet foglal mikozben hasznos alapterulete nem igazan nagyobb. A kerites mellett ugyis tuja van, a szaletli elott pedig jobb es bal oldalt fagyal lesz a tujakig, elszeparalva a kert sarkat. Ha nincs csala akkor persze a jakuzzi lenne ott (ugye Barta ur?) ;) Naszoval negyszogu szaletlit sarok bejarattal nem lattam, a 2-3 meteres 6 szogu elore gyartott ocsmanysagok pedig tobb szazezer forintba kerulnek. Zsindellyel egyut a faanyag 110 korul kostal es par ember 3 napos munkaja. A zsindelyezes az kibaszott gusztustalan, a masodik (fel nap) vegen keszult el. 3. nap mar csak a padok osszerakasa es felhelyezese kell, aztan festes, es nemi villanyaszkodas. Lentebb a kepek. Update holnap a remelhetoleg kesz murol. Halas koszonet a kozremukodo rokonsagnak es baratoknak!!!!

post az MD halala

July 10th, 2011

Filed under: IT,Napi fájdalom,News,Oldies — AndrewBoy @ 8:48 am

A kilenvenes evek eleje kozepen a cd irok hoskora elott jelentette be a sony a minidiscet. A cdnel lenyegesen kisebb helyet fogalo es kisebb tarhellyel rendelkezo magnetooptikai adathordozojat. Habar csak 150 mb volt az adattomoritesnek hala ugyanugy 74 perc fert ra, fix bitrataval. Hordozhatosaga miatt sokaN szerettek, a cd lejarszoval optikaval osszekotve pedig jo minosegben lehetett ra rogziteni. A nagy cdvel ellentetben itt mar professzionalis megoldasok voltak’ akkumulatoros keszulekek, relativ olcso nyersanyag, sokszori felhasznalassal minosegromlas nelkul. Egy hibaja volt, csak 1:1 ben lehetett ra irni mint anno a radioboo magnora felvett zeneknel. Akkoriban persze ez nem volt gond:-)  majd jott a cd iro korszak es az 5 per alatt lerippelt cdket ugy valogattuk ossze ahogy akartuk es a cd 15 perc alatt elkeszult, a cd ara folyamatosan csokkent es penetracioja szinte 100% volt a kilencvenes evek vegen a nyersanyag ara 5 usd ala esett es nem volt tomorites. Szamitogeprol intezhettunk mindent, nem volt realtime rogzites. Az evezred vegen az mp3 pedig jott, latott es gyozott. Tobb ezer albumos gyujtemenyt lehetett kesziteni egyszeruen es realtimenal 30 x gyorsabban. A p1 korszak utan az mp3 letomoritese 5-10 perc helyett csak masodpercekett vett igenybe. Az igaz hogy egy klasszik lame tomorites ma is lassabb mint a tobbi fos codec, de szebben is szol a vegtermek:-)  Az mp3 lejatszok pedig kiherelteka cdket es igy az mdt is. Az md jo volt a dat helyere, de csak a studio munkakban allta meg a helyet. Autos lejatszoi kb dupla cd lejatszo arban futottak es egy autogyar sem kinalt gyarilag md lejatszott. Annyira nem volt ismert, premium volt mindig is, pedig az mp3 elott igazi kenyelmes alternativat nyujtott. Nekem is van meg sok lemezzel, 96-7 bol is vannak lemezeim, mukodik, a text kiiros fejhallgato akkoriban brutalis tudomany volt, ma mar alapkovetelmeny egy mp3 lejatszonal. Varhato volt, hogy a gyartasat leallitjak, most jelentettek be, r.i.p. md!

image

post meleg van, kovetkezo lehetosegnel a tenger

July 9th, 2011

Filed under: Auto-motor,IT,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:03 pm

Vegre meleg van! Jo ido eljott, enyhe szel, kellemes 35 fok az arnyekban:-) kifejezetten hianyzott mar a tuzo napsutes es gatyarohaszto meleg. Az elmult hetek botranyos, szinte hideg idojarasa utan megvaltas ez az ido. Persze sokat kell inni, pihenni es a kozvetlen napfenyt kerulni. A fak arnyekaban elsoosztalyu kellemes idot tolteni, kifejezetten jol esik a kikapcsolodas, babazas es a semmitteves. A kellemes esti teraszos vacsorat csak az este es a nap gyors elmullasanak tudata arnyekolja be, kozeledik a hetfo, a gonosz vagy inkabb a pihenes mumusa es a kerek forogni fog tovabb. Pedig most egy tengerpart 1 hetig igen jo tarsasag lenne, igazi kikapcsolassal es doglessel. A tengerpartra mar az uj xoom el is navigalhatna a sygickel, ami szerintem koserebb mint a tomtom es vegre szerintem megtalaltam az ultimate androidos offline utitarsat. Magyarorszag teljesen friss, mint a juniusi igo (erdekes hogy a gugli is juniusban frissitett sokat magyarorszagon). Az autos felhasznalasra kulonbozo konzolok adnak lehetoseget, ezen meg dolgozok, mrt tiz col eleg sokat kitakar a kilatasbol:-)  Valahogy a radio ele kene leengedni feligmeddig, egy hosszabb muszerfalon megpihentetett karral, hogy ne remegjen. Ha kesz akkor fotozok! A zeneresz is megoldott, focvagenben is van aux, haromesfelesdzsek faszanyosan rendelkezesre all, szoval csak eleg a hangero ( egyben bekapcs gomb) szabadon hagyni. A radiot ugyis leszarom:-)

post the eagle has landed…

July 6th, 2011

Filed under: IT,News,USA — AndrewBoy @ 10:14 pm

Matisz nagypapa csak annyit mondana, hogy e örö e bódottá. Mert keremszepen itt figyel a kezben a xoomocska. Wind eladva, kifizetve, mar tenyleg kellett valami, hogy tudjak normalisan netezni, mert a telefon erre -hiaba 4,3″- hosszutavon teljesen alkalmatlan. Es persze gigagyorsan merul is. Csomagbol ki, ket perces konfig es nezelodes, majd jott a 3.1 frissites. Igy mar minden muxik rajta jol. Termeszetesen a marketbol a programok letoltodtek azonnal. Teljesitmeny?

image

720p mkvt roccenes nelkul viszi, sajat mp4 formatumaval 1080p is megy extra cpu zabalas nelkul. Nincs akadozas, roccenes. A honeycomb azer mas mint egy gingerbread, ez tenyoeg tablara van kitalalva, sok progi itt is megy’ de van par ami mis kepernyon fut fekete nagy kerettel, vagy ocsmanyul van felnagyitva es megoli a szep kijelzot. Memoriara nincs panasz, parszaz mega mindig van szabadon ami szinte mindenre eleg kell hogy legyen. Video editor is van, ezzel a 720pben rogzitett dolgainkat tudjuk osszevagni.

A kamera, fenykepezo picit csalodas, picit homalynak tunik, de kb nem is erdekel, ez nem elsodleges funkcio. A gps viszont geci durva, szinte azonnal latja a muholdakat es szobaban ahol eddig semmilyen komoly cucc semmit nem latott, ez akkor is lat muholdakat. Ez teljesen pozitiv csalodas, a telokba kellene ilyen gps es akkor szerintem mindenki boldog lehet. Persze lehet hogy a nagy hatlap miatt a gps antenna 10x akkora mint egy telon, egyelore nem kivanom szetszedni, szoval erre nem tudom meg a valaszt egyhamar:-) Aztan persze gepelni sem kell, of course only in english because there is no support for the hungarian language. Speech recognition works fine but you have to break after a few words or recognition software cannot follow you anymore. Majd egyszer biztos lesz magyar nyelvre is, jopofa. Gyorsabb mint a mobilon ami van:-)

image

Egyelore videozas van ezerrel, kb mega/seccel jon a film igy nincs megakadas. Feltorom e? Fel bazdmeg:-) de most meg csak probalgatas van. Megnezuk mi nem megy, aztan majd fozunk ra valami jot:-)

post ezüst nyíl az éjszakában

July 3rd, 2011

Filed under: Auto-motor,Kirándulás — AndrewBoy @ 9:58 am

Este mentünk egy jót motorozni, mondhatom, hogy végre, mert már régen volt erre példa. Az utunk Szentendréről egyenesen Pilisszentlászlón át Visegrádig, majd Esztergomig tartott és vissza a Duna parton végig. Nem volt meleg. Kifejezettem cidris volt, ami azért rossz, mert a párásodó plexit nem lehet 70 fölött felhajtani, mert lefagy az ember pofája. A testtel nem volt gond, mert a ruha melegen tartott, azért a combommal szorosra vettem a gépet és ahol lehetett magas fordulaton húztam, hogy fűtsön a rohadék, főleg visszafelé. A bakancs viszont mielőbb kelleni fog, nem mindig éreztem a bokámnál a hideget, de azért biztosra kell menni és kell a csizma, egy félmagas bakancs sajnos nem elég. Kell egy normális, amiben járni is lehet azért:)

Az út lenyűgöző volt, bár a minőség hagyott némi kívánni valót maga után. És ez éjszaka szar, a fejidom nem fordul és az éles kanyarok belső részét megvilágítatlanul hagyja, így kibaszott gáz arra koncentrálni, hogy hol lesz a kanyar kijárat és szinte vakon rámenni az ívre. Nem azzal van a baj, hogy jönnek szembe, vagy mi van az út szélén, hanem azzal, hogy nem látszik az út minőség, ami valjuk be, egy erdei úton nem életbiztosítás. Erre még rájátszott a párásodás ami külön szopás volt, plexifel, plexile játékkal. Azért jó volt és jól éreztük magunkat, de ilyen úton ajánlatosabb nappal menni, tempót is lehet motorozni és többet lát az ember. Visszafele a fő úton már nem volt ilyen probléma, lehetett normálisan közlekedni, persze a kreszt betartva, főleg most július 1 után ugye, zéró tolerancia, nem hiányzik egy 50 helyett 60 sem. Kéne már menni egy nagyobb túrára, mert a tegnapi cca 100kmtől sem fáradtam el, csak szar volt a sötét, jobban kell figyelni az út szélét, nehogy valami bambi kinézzen elénk és akkor bazdmeg van. Visszafele a kései óra miatt elvetettük a szlovákián keresztüli visszatérést és kettes úton való közlekedést, bár belegondolva, hogy visegrád után alig lehet menni és már végig 50 a szentendrei út elejéig, lehet, hogy ugyanennyi idő lett volna, +40 km kerülővel legalább persze.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)