https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post karácsonyi e-bay láz

December 9th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,USA — AndrewBoy @ 4:05 pm

Normál esetben egy hong kongi vagy usa csomag kb 6-7 nap alatt megérkezik, tehát pl hétfőn rendelem és következő hétfőn meg is érkezik. Sima mezei légipostával. EMS esetén persze ez 3 nap, de 10 USD posta költség helyett 30 körüliről beszélünk. Lászik, hogy egyre közelebb van a karácsony és egyre terheltebbek a posták. Egy november közepén rendelt csomag november vége előtt bőven befutott 7 nap alatt. November végén rendelt csomag már 10-11 nap alatt érkezik meg. A december elején rendelt csomagok szerintem a héten már meg sem érkeznek, a december első hetében rendelt / feladott csomagok pedig valószínű, hogy a két ünnep közt fognak megérkezni, vagy lehet már csak januárban. A drágalátos desktop kombómat még nem adták fel. De a hírdetés szövegében ez is volt, decemberben fogják postázni, már nagyon várom, remélem, hogy mire feladják már leül a postai őrület és jönnek a cuccok.

Múlt évben és tavaly előtt szintén hasonló volt a helyzet, csak jobban volt követhető. Szinte minden nap volt valami airsoft rendelni való kütyü. A november utolsó hetében rendelt csomag december elején megérkezett, a december elején rendelt csomag pont, hogy karácsony előtt esett be. A vám bélyegzőket végignézve nem feltétlen a külföldi posta a ludas. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar posta képtelen ilyenkor megbírkózni a nagyobb mennyiségű levelekkel és csomagokkal. Volt olyan cucc ami másfél hetet figyelt a postai kicserélőben már levámolva és csak utána került át a kis postára hozzánk a kerületbe.

Szerencsére feladni nem túl gyakran szoktam, a karácsonyi képeslapok mostanában fognak feladódni, de, ha csomagot kéne most feladnom külföldre, el tudom képzelni, hogy itthon még 2 hetet pihen, sőt lehet csak a két ünnep közt rakják repülőre, mert a posta pont most kapacitás hiányban szenved. Azért a postai árakat érdemes lenne összehasonlítani. Egy pufizacsis hki feladás 100-200 gramm esetén itthonra nem éri el az egy USD-t, USA-ban ez kb 2 USD, itthon ezért ezer forintot kérnek el. Mire fel?!

Egyelőre várjunk és szurkoljunk a postának, mert sok csomagnak kell még megérkeznie karácsonyig, hogy a rokonság boldogan tudja őket használni.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)