https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post all day tracking

July 31st, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:17 pm

Reggel 6:30kor szól az óra. Lenyomtam. 7:15kor nyitom ki a szemem, ó vazze, elaludtam. Gyors elkészülés után pattantam fel a motorra és rohantam ki a hungaroringre. Ma volt a suzuki VIP traning amit a motorhoz adtak ingyen ajándékba. Tegnap este jó, hogy tankoltam, így ezzel már nem kellett foglalkozni, viszont az M3-son mentem ki, matricát nem vettem, majd veszek hazafelé, nincs most idő. Reggel 8kor regisztráció, utána elméleti oktatás, hogy a pályán a ringen milyen szabályok vannak, hogy fogunk menni. 3×25 perc motorozás kint a ringen, felvezető oktatóval.

Több csoportot hoztak létre, nagyon jó, jó, kezdő, nagyon kezdő. Engem valamiért beraktak a nagyon jó csoportba, volt egy másik bandit és két bking. Gondoltam, hogy hát jó, biztos annyira nem vészes. Én indultam utolsónak. Ó bazdmeg. Az hagyján, hogy a kanyarokban bénáztam végig, de kigyorsításkor esélyem nem volt. Ahol lehetett húzták neki rendesen, már persze utcai mértékkel nézve. Az első 25 perc végén átigazoltam inkább a kevésbé haladó csoportba. Itt már jó volt, 60-70-s tempó végig, semmi kapkodás. Minden esetben a célegyenesben az oktató utáni motor hátramegy a végére, így mindenki mehet az oktató mögött és tanulhat. Ez a kör már így jobb volt, viszont a kislány ezt a tempót nem tudta tartani.

A két menet közt persze kaptunk a kanyarokról elméleti oktatást, melyik jó, melyik nem, mikor jó a tapadás, mikor nem, hogyan kell fékezni, etc. Ez is érdekes volt és rádöbentette az embert arra, hogy mennyire lövése nincs a motorozásról. Autóval nincs gondom ugye, bár lenne mit fejlődni még, de azért valjuk be, tudok sikítófrászt hozni bárkire, miközben teljes biztonsággal vezetgetek :) Na itt a sikítófrászt max én kaptam, mikor az oktatás level 3 motorocskái előztek meg minket komoly versenygépekkel, na kb annyi, hogy kettesben csutkagáz és mintha semmi nem történne, mikor én már 110re végre felhoztam magam, ők már 200 fölött jártak a célegyenes túlsó végén. Hát igen.

A harmadik 25 percre ketten maradtunk a csoportban, az oktatóval megbeszéltük, hogy diktálhat tempót, próbáljuk meg az elméletet átrakni a gyakorlatba. Az ideális ív az alap, de a bedöntés. Valahogy ugye nem akaródzik dőlni jobban, fosol a kanyarban, hogy nem tudod bevenni. Titok? Ellenkormányzás, megkezded a dőlést, kanyarodsz és ellenkormányzol, nagyon szépen lehet vele játszani, csodálatosan le lehet feküdni a kanyarban és +10% kanyarsebességet legalább ad. Ez a technika már lehetővé teszi, hogy a pánikcsíkig motorozzunk, tehát az utolsó 2 centit is bőven kimotorozzuk. Nekem sikerült szépen kimotorozni a gumit, persze nem dúrván, csak olyan megjáratósan:) A hétvégi forma1 után maradt gumidarabokat persze a kerekek összeszedik, nagyon zsírul néz ki ilyenkor a gumi, mindenféle gumidarabok olvadnak/ragadnak a felületébe. Persze ezek pár km gumizatlan aszfalt után szépen lejönnek.

A 3×25 perc után különböző intenvíz fékező gyakorlatokat hajtottunk végre. Autózással ellentétesen itt progresszíven kell fékezni. Az első kerékre ha lassan visszük át a súlypontot, akkor van ideje az aszfalton szétterülnie és nagyobb felületen tud megtapadni. Az oktatók többször is bemutatták a különbségeket, mindegyik elgondolkodtató volt. Volt olyan aki 30 éve motorozik és erről lövése nem volt, ő mindig húzta a satut és engedte el a végére, szóval ezt így nem lehet. Móka és kacagás volt az egész nap, jó volt nézni a délutáni profikat körözni. Nagyon nagy élmény volt a ringen motorozni, motoros nyíltnap sokkal többször van mint autós, szinte minden héten. 3×25 perc 15 ezer Ft. Nem olcsó, de hatalmas élmény. Most ez ingyen volt a teljes oktatással, lehet meg kéne próbálni a level 2-t, igaz majd 50 ezer Ft. De itt már személyre szabottan is foglalkoznak az emberrel, hogy a megfelelő kanyarodási technikákat elsajátítsa profin az ember. Ma csak fékezni tanultunk meg profin:)

Este 4:30 kor vége volt a mókának, vettem autópálya matricát, 750 Ft a 4 napos motorra (hát mit ne mondjak, szinte ingyen van az olasz/francia/spanyol autópálya díj után), Saimonsaiszel csacsoktam, hogy nem tudok leszállni a motorról és ő úgyis megy siófokra, elkísérem. A városon péntek délután átmentem 21 rekord perc alatt, semmi állatkodás, csak normális élvezetes motorozás. Utána az m7esen néha lépésben, a vége felé már normális 130as tempóval haladtunk. Jól esett motorozgatni. Hazafele megnéztem hol lakozik az ördög, egyelőre úgy néz ki, hogy 220 km/h fölött…. Meglepően jól motorzható 140-150-s tartományban, nincs már vibrálás és azért van erő. Persze az érdi emelkedőre felfele hiába volt csutka gáz, 6.ban már nem nagyon akar gyorsulni, még az 5. sebesség ahol 160nál még megrántja rendesen a motort, de ha az elforog, utána már nagyon imádkozni kell a gyorsulásért. Szóval tetszik, szeretem:) Ez egy jó nap volt. Ja igen, a traningen kaptunk teljes bőr ruházatot. Kaja/pia minden biztosítva van.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)