https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post nyaralni kell menni

July 9th, 2009

Filed under: Kirándulás,Party — AndrewBoy @ 12:35 pm

Rohannak a napok szokás szerint, már csütörök van, pedig alig múlt el a jó kis mászkálós hétvége érzése a lábamból. Felvetődött az ötlet, hogy kéne nyaralni. Valami pihenés. Tegnerparton rohadni én nem tudok, napozni nem szeretek, pancsiból egy nap után elegem lesz és a másik a semmittevés. Persze állítólag könyvet kell vinni és olvasgatni kell, meg kikapcsolódni és pihikézni. Nekem ez nem gyere be. Járni a várost, menni ide-oda, fényképezgetni, ismerkedni a helyi érdekességekkel, na ez már inkább. Első terv, kocsival irány a spanyol földközi rész. Kitaláltuk, hogy legyen Barcelona, mert az olyan szép és látni kell és van homokos tengerpart is és lehet olcsó szállodát is találni, meg különben is.

Menjünk kocsival!!! A turbó persze eszembe sem jutott, 12-3 literes fogyasztása egy ilyen útra teljesen alkalmatlanná teszi. Menjünk asszony kocsijával, tempomat, kényelem, minden meg van, hogy jól utazzunk. Számoljunk picit. 70 EUR-ért teljesen normális szobát lehet kapni reggelivel a parttól pár utcányira. Ez rendben van, ez ennyi, nyilván kintebb, távolabb feleződik ez a költség, de az oda-vissza utazgatás ilyenkor elviszi az ember életkedvét, jobb rögtön a belváros szívében lakni, minden gyalog egy köpésre. Ugye ez pont azt mondja, hogy nincs értelme autózni, de azért számoljunk, az autó itt Európán belül meg szokta érni. Tehát a táv cca 2000 km oda és 2000 vissza. Számoljunk kb 7 liter körüli fogyasztással, átlagosan autópálya mellett cca. 1,3 EUR lehet a dízel. 280 liter dízel így kerül kb 100 ezer magyar szép forintba. A szlovén autópályát kerüljük el, menjünk osztrákkal. Kell hetes matrica, hogy visszafele is meg legyen a lehetőség, ez cca 2500 Ft lehet ma. Olaszországban oda-vissza 120 EUR alatt nincs meg az autópálya díj triestől monacóig. Ez 33 ezer Ft, a francia díj kb lehet még odavissza 60 EUR, további 16500 Ft. Tehát 150 ezer Ft és kb 38 óra vezetés.

Swissair, két jegy, odavissza, átszállással, 134 ezer Ft és az egész utazás összesen 8 óra. A 10-10 ezer Ft difit fogjuk rá még a Barcelonai taxira a reptérről. Tehát kb ugyan annyi. Kérdés, vagyok -e annyira fasza gyerek, hogy végig autózok tizen órákat és utána azon fogok izgulni, hogy mikor és hogyan indulunk el. Annyi még hozzájön, hogy így biztosan egy nappal kevesebb szálloda kell. Vagy megyünk kocsival és megállunk mindenhol egy kicsit. Egy-egy napra adhoc jelleggel. Nekem ez így tetszik.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)