https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post msi wind, mert nekem gép kell

July 22nd, 2009

Filed under: IT,Kirándulás,News — AndrewBoy @ 5:14 pm

Akartam picike szép, okos gépet. Nézelődtem nagyon és csak az MSI Wind maradt egyedül. A választásnál nagy szerepe volt persze az árnak is. De teljesítményben sem akartam nagyon gyengét, viszont a jelszó, az a kicsi volt. 10 colos kijelzővel és gépelhető billentyűzettel felturbózott gépet akartam. Wind U123 lett belőle. Bruttó százért már autós töltőt is találunk hozzá. Valjuk be hasznos.

Most úgyis nyaralni megyünk, tehát sorozatokat tudjuk folyamatosan nézni az autóban + bluetooth és már külső GPS egységgel az IGO PC vagy a Garmin PC is gond nélkül robog. OK, nincs touchscreen, de van egér. Illetve tapipad. Ami persze zavaró, mert gépelésnél meg kell szokni, hogy a kezet kicsit fentebb kell tartani, de nem vészes. Már a második bekezdésnél nem volt vele gondom.

Wifi. Van benne. Normálnak mondanám, a céges Dell jobban veszi az adást. A kertben még működik és itt van pár wifi a családban, szóval nincs olyan, hogy nincs net. Hálózati másolásban 2mega a wifi, a 10/100as hálóval kb 6 mega amivel stabilan lehet húzni. Nem egy zúzás, de nem vártam mást. Gigabit ide minek. Winyója közepes, 160 gigás 5400as sima slim hdd. Egyelőre bőven elég.

Grafika jó kérdés, nem 3dre lett véve a gép, a passziánsz biztos jól elfut rajta, valami integrált egyszerűség van rajta. 1920 x 1080-t viszont kitolja ami jó, mert vga kábellel rá lehet rakni nagytvre is. Mert a divx még akadozás nélkül elmegy. A 720p HD tökéletesen elmegy AC3 hanggal. Az 1080p már röccen, de inkább az AC3 esik szét mint a kép. A kép stabil 18fps, a hang az viszont késik, szakadozik. FULLHDn kívül minden szép és jó.

Van bluetooth, wifi, sd kártyaolvasó, sdhcs! És kijelző meg touchpad. Kb ennyi a gép. Kapunk hozzá előretelepített home xpt. Magyar, szerb, szlovén és kínai nyelvből lehet az  elején választani. Jár még hozzá NAVos tűzfal és Office Pro 60 napos próbaverzió. Egyelőre a legfontosabbakat tettem fel meg pár sorozatot, filmet. Minden szép és jó. Akku levett fényerővel talán 4-5 órát kibír, gondolom egy filmet 2 óra alatt kell végignézni merülésig. Szóval tetszik. Estére jó lesz, pici, kezes és azt teszek rá amit akarok (céges gép suxx). TVre köthető. Más egyelőre nem kell. Még kap debiant, de pár óra és indulunk, azzal most nem játszom.

Next time a francia riviéráról leszek, persze, ha van valahol free net:) És a szép fényes kijelzővel akár háttal a napnak is csodálatosan lehet dolgozni!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)