https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post the ol’ city, tour day #4

July 26th, 2009

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 11:40 pm

Barcelona 3. nap. Még van látnivaló bőven és igazi birka túristának megfelelően rögtön wiki + könyv, lássuk mit nem láttunk még. Az jött ki, hogy rohadtul nem láttunk még semmit. Egy masszában sok látnivaló pedig csak egy helyen van barcelonában, az pedig az öreg gótikus negyed. Amolyan full régi belváros, kicsi utcákkal, sikátorokkal és szokszázéves épületekkel. Hogy szoruljon belénk némi extra “kútúra” menjünk és nézzük meg. Az irányt délkeletre vettük és hatalmas léptekkel közelítettük meg a szállástól kb másfél kmre lévő városrészt.

Ömagában a régi épületeket, templom, városháza, etc dolgokat leszarom, mert mindegyik egyedülálló a maga nemében és építészetileg nem vagyok a toppon, hogy akkor most nekem azonnal meg kell értenem a tervező/kivitelező misztikus életének egy darabját. Viszont a hely hangulata adott. Sok kis boltocskával, kávézókkal, pici szállodákkal teletűzdelt apró utcák melyeket nagyobb terek kötnek össze. A hangulatos kis belvárosból ha elnéz az ember dél-nyugatra a tengert is látni. A dimbesdombos belváros annó többszázéve biztosan nem esett át szupermultiterraformáláson, mert ezen a részen kívül az utcák vonalzóval és vízszintezővel lettek kimérve. A négyzethálós feeling az oktogon kereszteződésekkel teljesen eltűnik és ezek helyét a 2-3 méter széles kis utcácskák veszik át teljesen rendezetlen formában.

Egyszóval tündéri a belváros. Közlekedjünk tömegesen, vagyis urizáljunk és ne gyalogoljunk. A villamos légkondis és járdaszintben van. A metro kocsik légkondisak és egy egybenyitott féreg az egész. Jegy vétel sem probléma, van mindenhol 2-3 automata ahol kártyával is lehet fizetni. Egy sima jegy ami egy utazásra jó, de busz, villamos és metrón is felhasználható 1,35 EUR. Van több átszállásos jegy 3 EUR-ért és napijegy 10 EUR körül. Nagyon normális a tömegközlekedésük, lenne mit tanulni tőlük. A beléptető kapukon gyorsan lehet haladni és nincs szükség csak minden állomáson egy db személyzetre aki nézi, hogy a nép ne ugráljon át a forgókapun. Ellenőrrel nem sikerült találkozni, gondolom a gyanú sem merül fel, hogy annyian akarnak bliccelni mint otthon.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)