https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post a zene szól

June 8th, 2008

Filed under: IT — AndrewBoy @ 10:56 am

És azért picit röhögök. De én is szoptam a winamppal. Nem elég másolni, mert a rohadék errorral indul. Fel kéne majd újra rakni. De azért csendben picit röhögök. btw kéne már egy jó NAS, hogy a zenéket és a többi local share cuccot egy helyre rakja az ember. Jó volna valami 4 winyós okosság, hogy a jövőben lehessen bővíteni könnyedén, de egyelőre winyó nélkül 150 papírt nem ér a történet. Pedig az lenne a tuti, rackszekrénybe bevágni az egészet.

És mekkora királyság, hogy minden gépről elérhetem a tutit meg az okosat, sőt, ma már vannak “settopbox” szerű kütyü cuccok amivel divx, hd, etc filmeket lehet lenyomatni a tvre hálózatból. Namost ezek még mp3-t és webrádiót is tudnak. Hátulján ott figyel az optikai kimenet, így a hifi-be finoman behelyezve kihasználhatjuk az mp3 néha normális minőségét. Szóval vannak lehetőségek a dologban, de persze hatalmas kérdés, hogy kihasználná -e az ember minden nap? Nem, ezeket az extrákat nem, viszont, hogy az adat ott van és bárhonnan elérhetem a családi hálózatból, na azt igen és ennek szerintem nem csak én örülnék családon belül a legjobban. Winampba szeressük a shuffle funkciót, és milyen jó mikor kb. 70 GB zenét shufflelel nyomat az ember. De mennyi is ez? kb 4 mega egy átlag file, vagyis 17 500 szám, ami kb 70 ezer perc, vagyis 1166 óra kb ami 48 nap. Ez nem rossz. Napi 3-4 órát hallgatva akár egy évig el van az ember.

Na igen, optika és mp3. Sima mp3 codec valamiért nem szeret normálisan optikára kivánszorogni. Ezzel még mai napig szívok. Egy AC3, vagy wav csodálatosan kimászik, de egy közvetlenül kimenő mp3 nem. A winamp okosan kimegy és nincs gond, de wmp alatt, legyen akár 6.4 vagy a legújabb hányás csak a darálás jön ki. Ólcsó divxnek mp3 a hangja, így azokat smbplayer alatt lehet kinyomatni szépen és tutiban.

No, készülődés van, mert családi kajálás következik a legnagyobb örömömre.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)