https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post intercom

May 10th, 2010

Filed under: Auto-motor,IT,Links,News — AndrewBoy @ 7:31 pm

A motorozásban egy jó dolog van, ami igazából rossz is. Nem lehet telefonálni kézből, vagyis elég meredek a bukó alá bepréselni menetközben a nyamvadt telefont. Meg ugye már 50 fölött sem kényelmes a másikkal beszélgetni. Erre találták ki a bluetooth kihangosítókat és persze az intercomokat. Az, hogy egymással tudjunk beszélgetni persze semmi extrát nem jelent, kábel, vezetéknélkül, amit csak szeretnénk, voxszal, vox nélkül és persze kérdés, egyszerre hány emberrel. Lehet PMR alapon, bluetooth alapon és persze vannak a saját frekvenciás dolgok. Mindegyiknek meg van az előnye és a hátránya.

Az intercomon felül érdemes, ha már kihangosítani is tud a bluetoothon keresztül. Na itt is persze meg vannak a finomságok, egy gombos hívás indítás, név bemondás, etc. Amit egy autós kihangosító is tud. Ezt lehet tetézni, hogy bluetooth már sztereó és persze a zene is átjön gond nélkül, vagy akár még a GPS is, amikor irányt kell változtassunk beleszól a zenébe, telefonba, hogy figyeljünk már rá is egy picit. Vannak vezérlők amikbe még más aux eszközt is lehet dugdosni, általában 3,5 mm-s jacken keresztül. A kütyük nagyrésze tölthető, akkus és a bukóra kell rászerkeszteni és akkor bal/jobb kézzel lehet vezérelni a jó nagy gombokat, könnyű megtanulni.

Aztán persze a hangminőség, mikrofon, hangszóró, fejhallgató, kis füles. A fülnél a bukókban elég nagy hely van kihagyva, tehát egy mini hangszóró is befér, nem kell fülhallgatót vagy teszem azt fejhallgatót a bukó alá bevarázsolni minden motorozás előtt. Ezeknek a minősége is persze az ótvartól a több tízezer forintos csillivilliig elterjed. Ez általában mindegyiknél egyszerűen cserélhető és mindenki saját igényeinek megfelelően tud választani. A mikrofon persze a zajszűrős fajtából legyen, vagy 50 fölött már csak a susogást hallják. Amúgy az összes kütyüre az van írva, hogy nyitott plexi 80-100, zárt plexi 100-120 km/h bármilyen sisakban. Nyilván egy 200 ezer ft-s sisak szigetelése már jó annyira, hogy akár 180 km/hnál is átmegy zavartalanul a zenei á hang.

btintercom

De milyet vegyünk? A dealextreme megint előállt a tutival. A kütyü lényegében nem mást mint a kiváló AKE BT Multi-Interphone Motorcycle Bluetooth Intercom kiköpött mása. A tesztek azt mondják, hogy a 299 EUR értékű cucc konkrétan nem tud annyit amivel még akár 10 USD-vel is több legyen a kínai 110 USD cuccnál. Persze a kínai postával ennyi:) Az akku megdöglés mint minden kínai cuccnál persze itt is ott van. A hangszórók nem annyira dinamikusak. De azonkívül mindent úgy tud, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szépen párban lehet őket venni, így asszonypajtás is tud magának mobilt felcsatlakoztatni és függetlenül tőlem telefonálni, vagy akár velem beszélgetni, vagy galád módon akár egy harmadik motorossal is tud cseverészni, persze full kontroll alatt:)

Szóval nagyon várom a kütyüt, nemrég adták fel, 7-10 napot ígérnek rá. Hajrá!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)