https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post bing, chandler bing?!

August 5th, 2009

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 9:47 am

Idézhetnénk Döglégytől, ezerkilencszázkilencven kibaszott hét, a legjobb buksz…. Szóval még annó a hőskorban 1996-7ben volt a yahoo, az altavista és a magyar altavizsla aztán origo. A yahoo már akkor adott mail szolgáltatást, híreket, időjárás jelentést, reklámozást. Az altavista rendelkezett egy félig működő weboldal fordítóval. A magyar keresőknek meg örültünk, hogy vannak. Bevallom őszintén, 96ban még altavistáztam (aztán astalavistáztam :P), aztán valamiért a yahoora átszoktam és nagyon sokáig yahooztam.

Aztán jött egy időszak. Igen, a google egyik pillanatról a másikra elterjedt. Miért? Mert egyszerű és nagyszerű volt. Próbált már valaki keresgélni lynxből? Na ugye. Nincs semmi felesleges giccs, csak tisztán a szöveg és a guglival aztán már kódra is lehetett keresni. Gyorsan bejön, nincsenek felesleges humbugok. Ha extra funkció kell, akkor azt a subdomainek alatt megtaláljuk, csak pár erre mutató link van kint a weboldalon. Fehér alapon semmi. Pszichológia, gyors, tiszta. És az összes szolgáltatás amit a yahoo és az altavista tudott, egyesült a googleben és még számos extra dolog is jött.

Most itt van a microsoft üdvöskéje, bing, erről mindig Chandler fog eszembe jutni a jóbarátokból, neki volt a vezetékneve Bing. És még Janis visítását is hozzá képzelem, mikor mondja, hogy Chandler Bing, szóval nekem a Bingről ez jut eszembe. Jó-jó, azért nem írom le azonnal, de akkor is. Valami keret, fa, háttérben tenger. Persze most egy kis menekülő szigetet akarnak megjeleníteni az internet nagy tengerében. Már megint a csicsa ami bármilyen meglepő alig meg a funkcionaliás javára. Tesztelték odavissza a két keresőt, nagyjából ugyanazokat hozzák ki. Most pár napig megpróbálom párhuzamosan használni a kettőt, aztán majd meglátjuk. Szerintem marad a google. De sosem lehet tudni. Kell még pár nap, hogy legyen tiszta feedback. Tehát http://www.bing.com.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)