rulururu

post beverly hills

July 22nd, 2007

Filed under: Kirándulás,USA — AndrewBoy @ 8:44 pm

Tegnap hazafelé menet benéztünk még egy élelmiszer üzletbe anaheim északi részén. Nehéz volt elmagyarázni, hogy női 3 pengés gilette borotvát szeretnék venni, a válasz mindig ez volt: Yo no hablo Inglés. Hát persze. Egyetlen egy dolog jutott eszembe spanyolul, valamiért a pengére gondoltam, espada. Meg persze mutogatni női lábat, nem levágni, leborotválni. Na aztán megnyugvás volt, adták. Hozzá persze classic tortilla chips, és dr pepper, nagy mennyiségben. Jó volt este fogyasztani, ma majd megyünk wendy’sbe végre, az egyetem mellett van egy szép nagy lent a figueroa mellett.

Befigyeltünk az autóba reggel és felkanyarodtunk a sunset felé, persze wilshire, vincenten keresztül, hátulról közelítettük meg a Rodeo driveot. Pár órás sétálgatás és fagyizgatás után a beverly centert céloztuk meg, gyalok elég sok tömb (közben szembesültem, hogy a nike towert bezárták), így kocsival jutottunk el oda. Önmagában ez a beverly hills nem egy akkora durranás, rendezett, szép, látszik, hogy fiatal, a lakóházak rendben vannak, tiszták. Jó a szemnek. Ezt kb otthon is el lehetne játszani, mondjuk persze pálmafák nélkül, egy új építésű lakópark negyedben. Persze az embereknek figyelniük kellene a tisztaságra, na ez az ami otthon nem működik. Nem feltétlenül az a lényeg, hogy ferrari álljon a kocsibeállón és cartier bolt legyen az utca másik végében, ha vasárnap milliós órát akarok venni. Persze itt minden rendben, a santa monica blvdn is rendben van, ott lehetett parkolni.

100_3622

100_3629

Ja és persze csúszott egy pici jambás shake is, egy liter $8 ért, de megérte, mint tíz éve, ugyanolyan finom, akkor is megérte, de akkor csak $6 körül volt. Biztosan olcsóbb, mert ez is drágult itt, a benzin $3,10 körül van, 10 éve $0,75-$0,80 volt. Ez brutális drágulás, mondjuk mindenhol felment az üzemanyagok ára. Dízel kút még mindig alig van. Még csak szeretnének barátkozni a gondolattal. Viszont az összes busz már e85-tel megy, mert annyira zöldek. Itt a v-power az a 95ös benzin, ezen röhögtem egy párat, nem sokan tankolják, csak a német autós gizda gyökerek. Eltűntek a v8as disznók, mindenki kis motoros autókat vesz, sok a 2,5-3,0 v6, már alig van v8as, a 20-30 éves kocsik teljesen eltűntek, itt is kezdik felfogni, hogy légkondihoz és dugóhoz nem kell a 7 liter v8. Nem is láttam eddig normális régi autót, csak vagány v8 terepjárót. A mercikre még mindig arany feliratokat tesznek, de nem s500, hanem s55, mert v8 5500 ccm. A ccm mondjuk sokat nem mond nekik, de azért már ők is szeretnek literben mérni egy-két dolgot. Meglepő. De a kiló nem megy, csak font és uncia, a litert jobban szeretik, mert a folyékony uncia az gusztustalan, még nekik is.

100_3637

A mallban sokmindent nem találtunk, nem volt hatalmas nyüzsgés, a 6 szintes parkoló fele üres volt. Az üzletekben mindenhol leárazás, semmi extra, semmi drágaság, kb mint máshol. Egy-két outlet bolt, itt bevásároltunk, lassan kéne menni TJ maxbe, van valahol délen és északkeletre is, nincs egyik sem messze, egyik nap majd elmegyünk. Jó volt a mai nap, sokat sétáltunk, fotóztunk, beszélgettünk. Ez egy élhető rész, persze kell $10m, hogy kecót vegyél, de onnantól rendben vagy, ha van hozzá munkád is. Klasszikus utcák, klasszikus látkép, ezt meg lehet szokni. Szeretjük. A használt cd boltos a bevásárló központ mellett zárva van, a mai világban cdkre sok szükség nincs…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dada
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)