https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post küldd el újra, mert nem ment!

September 29th, 2008

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 3:53 pm

Péntek estétől offline volt a blog, mailserver és a többi helyi cucc. Igen kéremszépen, megtörtént a világ legrosszabja, nem volt net elérés. Botrány volt. Kénytelen voltam nyomtatott sajtóból és teletextből tájékozódni a világ dolgairól, sőt még egy könyvet is kinyitottam. Matávnak bejelentem a hibát. Port újra indítás, mindennel való szarakodás. Mondom, hogy hát modemet kéne cserélni akkor?

Szombaton jön a telefon, cserés a modem, vasárnap nem akarnak kimenni, majd hétfőn. Csóka ma 10:30 beállít, hozza a modemet, bedugom, majd indul az ssh, faszi megkérdi, pingelni tetszik? Mondom nem, tárcsázni. Rázavarom a pppd-t, semmi nem történik. Faszi telefonál okosan, hogy akkor a Siemens modem helyett más van, port configurálást kérünk. Telefon másik felén ordítják, hogy azon túl vagyunk és van szinkron jel. Én is ezt mondom, de a modemet nem látjuk, hozzon másik modemet. Csóka kimegy a laptopért, de másik modemet nem hoz, nem sikerül csatlakozni. Mondja, hogy akkor port csere, az pár nap, nyugodjak meg, semmi, pppoeconf nem találja. Mondom neki hozzon másik modemet. Nagynehezen behozza flegmán a kezembe tolja, lám, működik.

Matávos faszi kicsit durcásan, de elköszön, lelép.

Van NET!!! IGEN!!! VÉGRE!!! Viszont kell egy normális adsl modem, mert ez a noname importálja a 77ker kft, származási hely kína nem túl bizalomgerjesztő, viszont nincs packet loss ami a döglődő 8 éves Siemensnél volt. Most stabil 7 megán fut a cucc. Örömködés van. Asszem költözésnél előbb mi átmegyünk, használjuk sógor netjét, aztán ha már a matáv átrakta a portot és a kábelt is berángatta, akkor hozom át a szervert. Valahogy így, ahogy annó is volt.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)