https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post predestination (időhurok)

December 27th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:48 pm

predestinationKicsit a Bruce Willis féle Loop történetére számítottam, nagyjából be is jött a történet, viszont több csavarral van ellátva a film, talán még gondolkodásra is sarkall a történet. Az elején nem annyira egyszerű a kép, nem lehet rögtön levágni, hogy pontosan miről is van szó, két főszereplőnk van, Ethan Hawke akit nemrég még pelyhes állúként is megcsodálhattunk a Boyhoodban és Sarah Snook aki eddig nagyjából sorozatokban próbált feltűnni, talán ez az első komoly szerep.

Ahogy mondom, folyamatosan kapjuk a történetet és a szálak több idősíkon is pörögnek, az első 20-30 percre még azt lehetne mondani, hogy unalmas, de mindenképpen kell, hogy a történetet megértsük és tényleg kezdjünk izgulni, hogy a férfi és a nő közt akkor mi is zajlik igazából. Többet nem is mernék írni, az időutazás az a címből kiindulva már garantált, a cselekmények viszont annyira jól keresztezik egymást, hogy a végén tényleg feltesszük a kérdést, mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Hát persze, hogy a kakas volt előbb:)

A megvalósításra nem költöttek sokat, nincs tele CGI-jal a film és nem várhatunk Van Damme féle látványos Időzsarus akciókat sem. Az 1950-1970 közti évek divatjait, hajviseleteit viszont megcsodálhatjuk, illetve a háború utáni tipikus amerikai kortárs / modern lakberendezéseket amitől egyébként én falra tudnék mászni. A filmnek van egyfajta negatív hangulata, de ez kell a történethez, a filmzene egyébként felejtős, maga a színészi játék sokat segít, mert képes megragasztani a nézőt. Nekem így ezzel a kerettel tetszett a film, 8 pontnál azonban többet nem tudok jó szívvel adni, mert azért volt picurka hiányérzetem a látvány és megvalósítás terén.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)