https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post marvel: guardians of the galaxy

September 20th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:50 pm

Sokáig nem mertem megnézni a filmet, féltem attól, hogy a szokásos mesehősös hatalmas CGI értékelhetetlen történet felé megy majd el a film. De rábeszéltek, a látvány miatt IMAX lett a vége. Megérte? Igen. Hatalmas mozi volt, akinek úgy bármit is mond a galaxis őrzői történet, ők már ismerhetik a szereplők egy részét nagyjából, de tény, hogy ez most tényleg egy olyan film ahol semmit nem szabad komolyan venni, mert nem a szokásos dolgokról szól. Mondom ezt a transformers óta, de közben rájöttem, hogy a marvelnél volt a vasember és a thor és persze még az amerika kapitány is. Úgy látszik ez a transformers nagyon bennem maradt.

GOTG_POSTER_v4 copy

A film nagyon szép, a látvány és a hangok keményen odabasznak IMAX 3D-ben, nincs kecmec, nagyon jól sikerült mindent kidolgozni, persze egy avatar után már teljesen elvárható, hogy mindenhol átlátszó LCD/OLED kijelző legyen hajlítva és a szőrszálak egyesével mozogjanak a mosómedvén:) Igen, az egyik főhős egy mosómedve, egy humanoid fa, egy ember és még két humanoid, mondhatjuk hisztis harcos ribanc és az idióta. És ha már ennyire előre szaladtunk akkor a fentiekből rögtön kiderül, hogy jó kis űrbulit lehet csapni, a teljesen más karaktereket képviselő egyének találkozásaiból hatalmas felfordulás és parádés humor alakul ki. Egyszóval a film nagy részében tényleg lehet röhögni és egyik pillanatot sem szabad komolyan venni. Az abszolút helyzetek nagyon jók. Ebből remélve várom a folytatást, mert itt még lehet bőven mit kihozni a történetből.

A film másik része a zene, hatalmas szerepe van a zenének, a ’70-s évek zenei világát összemixelni egy nagyon komoly űrtechnikával egy walkman-n keresztül nem kis teljesítmény. Valószínűleg a jelenetekhez rendelték hozzá a zenéket és nem a zenék voltak meg először, de nagyon találó és önmagukban is helytálló zenékről beszélhetünk. David Bowie, Jackson 5, Elvin Bishop, hogy csak az ismertebbekről beszéljek, de Rupert Holmes és a Runaways is benne van a repertoárban. OST ként Awesome Mix Vol. 1 szerint kell keresni, a Vol. 2 szerintem csak a következő részben fog debütálni, mert ugye létezik.

Nekem nagyon tetszett a film, a zenéje biztosan bekerül a best of 500-ba nálam, már amelyik szám még nem volt közte. Látványa és humora is kiemelkedő volt. Összességében nagyot ütött és a történet is közrejátszott, kicsit kiszámíthatatlan volt, így fölöttébb szórakoztató. A megmaradt magas labdák nem lecsapása miatt nálam ez tízből így 9 pont lett. Nem merem még azt mondani, hogy az év mozija, mert előttünk van még pár, de egyelőre top-top.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)