https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post jupiter ascending

March 1st, 2015

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:05 pm

Bevallom nem néztem előzetest, szándékosan nem olvastam róla semmit. Azt tudom, hogy Wachowski és akkor nem egy átlagfilmet fogunk kapni. Az elmúlt időszakban rendszeresen kaptuk a scifiket, mélyebb, kevésbé mélyebb mondanivalókkal, látványokkal, humorral megfűszerezve. A felhő atlasz után már minden elképzelhető tőlük, várós film volt és őszintén mondom, hogy nagyon pozitív volt a csalódottságom.

jupiterascending

A film nem arról szól, hogy van egy kislány aki a Jupiterre jut el. Najó, eljut, de mi célból és hogyan, az megint egy másik kérdés. Megint abból indulunk ki, hogy az emberek a Földön csak olyan időtermelő lények. A Földet benépesítették, hogy szaporodjanak az emberek, sokasodjanak. Sok faj él még az emberen kívül az univerzumban, viszont mindegyik ilyen faj halandó. A halandóságot viszont le lehet győzni (amennyiben a villamos nem üt el, vagy valaki nem gyilkol meg), méghozzá az emberekből készült kivonatokkal. Egy egység ilyen kivonat 100 emberből készül el. Gyakorlatilag a Dűne történet van átalakítva egy kicsit, fűszer amit emberekből nyernek ki és nem a mesterek termelik. Viszont a gazdaságnak szerves része a történet és több bolygó van ahol embereket termelnek. A bolygók fölött a tulajdonosa rendelkezik, mint a termőföld, csak itt a (F)földtörvény nem olyan, mint nálunk :)

Hatalmi harcok folynak a területekért és a Föld pont egy ilyen hatalmi harc közepén van, aratás érett túlnépesedett bolygó, egy családon belüli területi vita részeként kerül a történetbe. De mi köze ennek a Jupiterhez? A főszereplőt hívják Jupiternek, apu nagy csillagászat mániás volt, aztán a törzskönyvezett neve a lánynak így Jupiter lett. A sztoriban van még némi menekülés Amerikába státusz, orosz bevándorlás, takarítás, a kellően beállított legalja munkát vállaló szerencsétlen emigránsból hogyan lesz a Föld tulajdonosa.

A genetika a kulcsa mindennek. A tulajdonosi szerkezetben az egyik tulajdonos genetikai kódja megegyezik Jupiterével és mint jogos örökös a testvérek ki akarják fúrni saját gazdasági érdekeik miatt. Különböző gusztustalan lehetőségeket vázolnak elénk, hogy mivel lehetne a királyi vért semmibe venni semmissé tenni a tulajdonlást. A túlélés, menekülés mellett egy hatalmas üzenet, hogy az időből nagyon kevés van és az idő az ami a nagy galaktikus birodalmat, gazdaságot alakítja, akinek van pénze, tovább élhet, de milyen áron, gyakorlatilag a nagyurak és hölgyek szolgálók seregei közt tengetik napjaikat és nincs egy őszinte pillanatuk senki felé, mert mindenki fél, hogy valaki hátba fogja szúrni. Ez talán az egyetlen komoly üzenet a filmben, a balansz a hatalom és a szeretet közt talán.

Ezen felül nagyon látványos, nagyon jól megkomponált muzsikával rendelkező film a pont kellő mennyiségű képtelen humorral fűszerezve. A színészi játékra nem volt panasz, mindenki illett a neki szánt szerepre, bár lehet Mila Kunis túl naivra sikeredett. Tatum és Bean hozzák az érzelgős fenegyerekeket és Redmayne is jól alakítja az igazi mocskot Booth pedig a szépfiút. Nekem nagyon tetszett, az én értékelésem személy szerint 9 pont, de csak azért nem 10, mert lehetett volna még a háttér dolgokat jobban kidolgozni és még így 20-30 perc látványt elénk teremteni.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)