https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post éhezők viadala III/a

December 5th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:42 pm

A filmcím magyarul ugye fecsegő poszáta lett. Miért? Jay szajkó, mockingbird meg rigóféle, van belőle nagyon sok. A poszátából maximum kerti, sokszavú akad, éjszakai énekes madarak. No, ez nekem tényleg nem jön össze, de legyen fordítói szabadság. A főszereplő leányzó logoja se nem rigó, se nem szajkó, de legfőképpen sem poszáta. Lehetne már akkor gúnyolódószajkó is a fordítás. Mockingjay nevezetű madár úgy tűnik nem létezik valójában.

ketnisz

Hogy minek kell a harmadik részt ketté vágni? Cliffhanger és menjél moziba, ha olvastad, ha nem, megér az még egy mozijegyet, hogy megnézzed egy év múlva is a moziban. Közben persze ne felejtsd el a teljes franchisehoz tartozó filmeket újra megnézni, tv adás vagy vásárolt korong formájában. Mert más értelmét nem láttam sajnos. A felhozott alapgondolat nagyon tetszett, hogy nem a vérrontásra, hanem egy forradalom felépítésére összpontosítanak és miként lehet egy sakkpartit média háborúvá konvertálni. Ez jól volt felépítve, de kibaszott hosszú volt ez a mozzanat. A történet ott folytatódik ahol abbamaradt, Jennifer “nem lóg a csöcsöm még Raven” Lawrence Katniss Everdeen a rebellisek támaszpontján ébred, miután a játékokról kimentették.

Van pár csavarka az elején, de utána világos és megyünk előre a szokásos módon, dupla szerelmi szál, mert ugye mindkét pasi megkerül valahogy, az originál lávcsi és az eljátszott lávcsi is befigyel Katnissnek, így nyáladzva sóvárog Peeta és Gale után is egyszerre. A fecsegő baglyunkat kinevelik igazi médiasztárrá és a stratégiában alkoholista Haymitch barátunk is segít, rávilágít olyan dolgokra amikre az igazán profi szakemberek nem is mernének gondolni.

Lényeg, hogy a 12 szektort fel akarják lázítani a főváros ellen, megbuktatni a jól élő semmirekellő felső tízezret, velük az élén Snow (drogbáró?) Elnökkel aki az ügyet már személyes hadjáratnak tekinti. Röviden ennyit lehet elmondani, a képi világ és a hangok jók, a színészek tényleg jók, bár a két fiatal románc srác semmi extrát nem képes a filmhez hozzáadni. Nem vagyok teljesen lelombozva, várom a harmadik részt!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)