https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post vegyünk tv-t, várj inkább szalámit…

September 20th, 2014

Filed under: Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 8:00 pm

Aldiban igazi kínai remek elektronikai cuccok szoktak lenni mérsékelten elszállt áron. Webcamera, pendrive, apróságok. Aztán az ember ránéz a TVkre is és még azt is lehetne mondani, hogy árban és ránézve a minőségre egy nyaralóba még elfogadható áron is vannak ezek a készülékek. Lázasan várom már, hogy mikor lesz megint TV az Aldiban. Az osztrák aldi mindig egy héttel előttünk jár, így a magyar kínálatot már egy hónappal ezelőtt lehet sejteni és lehet számolgatni is. Ma este nézem az osztrák Aldi (Hofer) honlapját és rábukkantam az alábbi gyöngyszemre:

pickszalami

6,49 EUR 400 gramm, vagyis 2.018 Ft, kilója pedig 5.045 Ft. Nettóban ez az osztrák 20%-s áfát számolva 4.202 Ft. Nosza nézzük meg, hogy itthon mibe kerül ez a közkedvelt ám drága csemege.

tescoszalami

A Tescoban ez a termék 2.699 Ft, kilója pedig 6.748 Ft. Nettóban ez a magyar 27%-s áfát számolva 5.313 Ft. Persze ez Tesco és nem a népnemzeti igazi magyar áru supplier CBA, nekik is van weboldaluk, lássuk ők mit mutatnak:

cbaszalami

Kicsit nehézkes a helyzet, hiszen 380 gramm a termék, méretre persze közel akkora, így az összehasonlítani vágyónak rögtön a kilós árat kell nézni, lásd ugyanezt a turpisságot a Mizó tejnél és kakaónál, 450 ml és 900 ml termék, ugyanakkora szokásos 0,5 l és 1 l csomagolásban. Persze lehet utána verni a tamtamot, de, ha nem nézte meg az ember az apróbb Ft/ l,kg,etc árat, akkor bizony barátom így jártál, átbasztak szépen és csendben. Node ne legyünk ennyire balfaszok és olvassuk el végre, hogy mibe kerül. Igen, meglepő, de olcsóbb, mint a Tesco, kilója csak 6.289 Ft. Nettó magyar ár 4.951 Ft. Az osztrák 4.202 Ft még nettóban is bőven olcsóbb, ami nem magyarázat a differenciára és végső soron a teljes árat nézve kicsit csalódás, hogy egy hazai itthon azért jelentősen drágább a végén. De elég csak a két évvel ezelőtti németországi bevásárlásomra gondolni, nem is tudom miért vagyok meglepődve. Annak azért örülhetünk, hogy az Amazon.com-n 3.250 Ft-nak megfelelő dollárt kell leszurkolni, legalább nem nálunk a legdrágább:)

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)