https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post mert kirándulni yó még az interneten is

May 14th, 2008

Filed under: IT,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:14 am

Hétvégén megnéztük Szilvásváradot. Kilátó, tavak, etc. Gyalogoltunk egy jót és kajáltunk két helyen. Árban okés volt az egész történet, kaja nem a budai várnegyednek megfelelően volt mérve, de adagban viszont valami zónára hasonlított leginkább. Maga a kirándulás jó volt, animál atilllla barátunk újabb szexuális felvilágosítást tartott: dirty sanches és mérges sárkány. Linket nem adok, guglizzátok ki. Ezen még most is visítok. Extra programként lehetett volna 900 Ft-ért kocsival felmenni a kilátóra, vagy kb 800 Ft / főért odavissza vonatozni a Szalajka völgyben.

Na itt visítottunk, 600 tábla van kibaszva, hogy fokozottan védett környezetvédelmi terület. Akkor most, hogy is van, hogy autóval 900 pénzért be lehet hajtani? Legalább 5-10 ezer Ft / autó. Aki kényelmes, fizesse ki, hogy a szerpentínen rallyzgatva a gyalogos túrázókat kerülgeti és zavarja a csendet. De most komolyan, az mozgássérült az illető, persze, menjen ingyen, de minden normális ember tud gyalogolni a hegyi úton 45 percet és az aszfalton kb másfél órát, hogy feljusson a kilátóig. Azt már nem is említem meg, hogy a kilátó 300 Ft / főért látogatható, enyhén lehúzós, jó persze 3 évente alpinistáknak újra kell festeni/pácolni/lakkozni a fa kilátót és biztos nem volt két fillér felépíteni, na de akkor is. A parkolás 540 Ft / napja egy füves puszta részen viszont felbaszta az agyam. Jó oké, érthető, hogy pénzt akar csinálni Szilvásvárad, de akkor konkrétan normális parkolót csináljanak.

Alapvetően ember iszonyom van, ezért az elején még nagyon nem tetszett a sok ember. Iszonyat sokan voltak a hétfői munkaszuneti napra való tekintettel, de ettől függetlenül egy jót tudtunk kirándulni. A következő kirándulási lehetőség május 23 péntek, a cég költözik, kiadják szabadnapnak, így pár kolléga szerveződni kezdett egy börzsönyi kiruccanásra, már megint a csóványos…..

Azért el kell mondani, hogy a kirándulás alatt 11 főből 5 teló volt térkép szoftverrel (hehehehe csak én vittem GPS-t) és boldogan néztük, hogy a betonosút még mennyire van tőlünk. Geek vagyok, ez van, szeretem tudni merre vagyok és ma már úgy látszik a turista térkép és az iránytű elavult rendszert képez és a lehetőség adott a modern technikára. Persze több napos túrán ismételten a régi technológia fog segíteni, mivel a mobil/pda/gps lemerül.

Faszkivan mindenesetre, hogy nincs még olcsó mobil internet, vagyis van, de ugye a forgalom korlát kinyírja a feelinget, illetve az sem érhető el mindenhol. USA-ban már osztják szét, hogy a WiMax-ban ki fog értékesíteni, ki fog rendszert építeni, gondolom dél kóreában már müxik a dolog, hiszen egyre több WiMax capable telefon kerül a piacra, ami nálunk még persze használhatatlan. Ez a jövőre nézve egyet jelenthet, van egy eszközünk amivel felcsatlakozunk bárhol a hálón, kapunk egy IP címet, a többit ki lehet találni. VOIP-pal telefonálunk ingyen és bérmentve, persze ha a másik oldalon ua VOIP dolgozik, tehát ezt is egységesíteni kéne, e-mail címes azonosításnál nincs jobb, effektíve az email címek száma végtelen és teljesen szeményre szabott. Akinek ma pedig nincs e-mail címe, annak úgyis lesz, ha WiMaxos cuccot vásárol, mert ugye internetezni yó. A wifis telefon még nem a legjobb, de már kezd jó lenne, egyre több az ingyenes hotspot, külföldön, mert mi annyira magyarok vagyunk, hogy a tréonlájn által kirakott hotspotok rohadtul jelszavasak és nem lehet felcsatlakozni. Kérdés, hogy a saját otthoni t-online internet elérésem user/pass-a müxik e rajtuk? Van egy olyan negatív előérzetem, hogy nem és, ha hotspotolni akarsz akkor vegyél passt. Legalább a mekik egy részénél már ingyen van a fiera vagy mi a szösz. A plázák nagyrészében már ingyen lehet internetezni, Pizza-Hut is ingyen adja. Itt van lista yól, hogy melyik kajáldában/környékén találunk ingyenes hotspotot. A zsuga viszont a hungária krt a lehel és az árpád híd közt. Érdemes egyszer egy laptoppal végig sétálni és fél percenként frissíteni, 50ből 5-6 cég biztos van aki elfelejti levédeni a wifijét. Persze a forgalomban a kocsiban ülve ilyenkor max vészvillogóval yó magyarosan megállva lehet folyamatosan netezni, de gyalogosan hibátlan. Majd egyszer kinéznek az ablakon és látják, hogy micsoda gyülekezet van alattuk, és mikor kihúzzák az AP-t akkor az emberek halkan anyázva szétszélednek. Amúgy az állam igazán vehetne pár AP-t és rakhatná ki az önkormányzatoknál, rendőrségeknél és az állami cégek körül. Sőt…konkrétan a nagyobb főutakat végig rakhatná. Az infrastruktúra mondhatni adott, darabja kerül 20 ezer Ft-ba és inkább ilyennel fejlesszenek a jövőbe, mint megint venni egy új miniszteri autót.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)