https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post Mozimozimozi indy4

May 28th, 2008

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:33 pm

Hogy miért menjek mostanság moziba? Indy4! Meg még biztos lesz pár olyan film, de ezt most megnéztük a hétvégén. Azótan mégegyszer megnéztem és most így már tudok véleményt alkotni. Nem egyszerű a film az tény. Mondjuk úgy, hogy 70% pörgés, 15% duma és 15% ‘vetítés’. Kezdjük a pörgéssel, ott nem volt hiba, autón, motoron, kétéltűn, menekült itt mindenki mindenfelé. Volt verekedés, lövöldözés, kardozás. Duma az more or less jó volt, de néhány párbeszéd elég gyatrára sikerült és itt jön a vetítés is, kicsit túl volt magyarázva a dolog, már annyira, hogy hétköznapi ember közel nem tudott a témába beleszagolni. Ennyivel jobb is volt a frigyláda és a keresztes lovag, ilyen témáról legalább tanul az ember iskolában, akár a mindennapi életben is találkoznak vele a bizonyos hitet képviselő vallásos emberek.

Na itt túl volt misztifikálva az egész. A trailerek és a poszterek alapján a film lényege nem derül ki. Mondjuk én direkt nem néztem meg egy trailernél többet, de még ott sem volt benne semmi a film utolsó háromnegyed órájáról. Már megszokhattuk a csapdák megfejtését, ajtók kinyitását a korábbi indy filmekből, de itt valahogy túl lőttek a célon. Miért? Hááát, mert. És most a következő bekezdést ne olvasd el, ha még nem láttad a filmet.

Alapjában véve ez a koponya egy e.t. feje. A maya (nem gold) kultúra túl fejlett volt és hát mint kiderült et-k segítettek nekik. Namost ezek az alien csávók persze már rég csontvázak voltak és az egyiknek eltűnt a feje, na ezt kellett visszavinni és akkor lehetett persze csak a legenda szerint a kincset megszerezni, ami mint a végén okosan ki is derült, az a tudás és nem az arany, mert mayául az arany tudást is jelent vagy mi volt.

Szóval a fenti egyszerű történetre, ami nem az a közelálló szokásos indy sztori ráhúzták azt, hogy a mocskos bolsevik szovjet kgb-s kémek beszivárogtak az usaba és egy kísérleti atombomba robbantás előtt (btw 1957-ben már hidrogént kellett volna robbantani) az 51-s areaban indynek meg kellett keresni egy et-vel töltött koporsót. Persze Indy elfutott elmenekült és utána egy lépéssel mindig a másik előtt járt, majd valahogy mégis lekapcsolták és szokás szerint ilyenkor már közös akció volt, majd a legvégén megint elmenekülés.

Az orosz, bocs, szovjet nő kb mint a redalert yuri’s revengeből a nő. A szovjetek célja a tudat befolyásolás volt, tehát ez is redalert yuri’s revenge. Valahogy már az elején ezt így levettem és hát a nőn lévő szürke ruha is ezt igazolta. Tiszt létére viszont nem tiszti öv volt rajta és a tokarev pisztolytáska sem volt a lábára fűzve rendesen. Ezenfelül volt egykét apróság a szovjet haderők részéről ami nem éppen a realitást tükrözte, de hát ez van, ez egy amcsi film.

Maga a film? Hát a fenti váratlan Sci-fi alapján mit mondjak, ez már kevésbé adventure volt, erről az oldalról kicsit csalódtam, de amúgy nézhető volt. Megnézni legközelebb? Esetleg, ha RTL/TV2 majd egy vasárnap estén leadja.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)