https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post critical mass

September 23rd, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 7:43 am

Öröm hírt hallani az ilyen megmozdulásokon. Régen voltam már én is egy ilyen megmozduláson egy kölcsön bringával (tks Saimonsais), szóval jó volt, lezárt úton bringázni soksok emberrel. Régen én is sokat bringáztam mindenfelé, de ennek már több, mint 15 éve. Már bringám sincs. Hervisben nézegettem bringákat, de az állítólag normálisabbja 150 ezernél kezdődött. Annó egy kemping 3 ezer Ft volt, a bmx 6 ezer. Pedig most ezek is majd száz ezer forintba kerülnének ma, de még sem vesz rá a lélek és a pénztárcám, hogy ennyit kiadjak egy bringáért. A tescos 20 ezer Ft-s bringák meg állítólag nagyon gázok. Azokra alapból kell még egy huszast költeni, hogy használhatóak legyenek pár évig.

Nekem a bringásokkal nincs gondom, ha kocsival, vagy motorral vagyok, nem érdekelnek. Egy hatalmas gond viszont van velük. A piros lámpán áthajtanak. Ha teljes mértékben el akarják magukat fogadtatni, mint közlekedés résztvevő, akkor a piros lámpán nem kéne áthajtani és ezzel feltartani az autóst/motorost. Ma reggel is, drégelyvár útról a bringás a teli pirosban kanyarodot a szerencs utca felé (hős utca az még azt hiszem), álló busz mögül tört ki vagy 35-tel és boldogan kanyarodott. Persze nekünk már zöld volt, ha vagányan indulok el, akkor biztos, hogy csattanunk amit én sem köszöntem volna meg a motoron. Kocsival persze nincs veszély, hogy valami történne velem, csak akkor neki tényleg nincs esélye.

Szeretek én is a sorok közt motorozni, előzgetni az autókat, lámpához előre menni. De a piros lámpa az szent és sérthetetlen, szándékosan piros lámpán nem megyek át. Baleset veszélyes. Illetve jogis veszélyes. Tegnap a criticalon megbüntették őket 20 ezer forintra akik (felszólítás ellenére!!!) áthajtottak a piroson. Én megnéztem volna, hogy van -e jogsija és, ha van, helyszínen bevonom és 150 ezer Ft-t bírság. Olcsón megúszták. Pofátlanság teteje, hogy rendőri felszólításra sem voltak képesek megvárni azt a fél percet a zöldig. Persze, a bringások nagyon gyorsan tudnak haladni, ez igaz, de be kéne tartani azt a nyomorult kreszt. Egyetértek a bringasávok felfestésével, további utak építésével. Hétvégén egy két utat lezárni csak bringázásra átadni.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)