https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post playstation 5

August 28th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,IT — AndrewBoy @ 7:16 pm

Izgalmas napon vagyunk túl. Reggel háromnegyed hatkor keltünk és kocsiba vágtuk magunkat, 8kor már a debreceni címen voltunk. Hát ilyen az, ha valaki olcsón ad el garanciális ps5-t, érte megy az ember, nem akart nyerészkedni, nem akart mókolni, simán nem használja és eladta a hónapos gépet 10%-kal olcsóbban. Egy bibi, hogy nincs hozzá doboz, így a vitrin tetejére majd kell szerezni dobozt a későbbiekben. Elég gyorsan haza is értünk, mondanom sem kell, hogy a terep már elő volt készítve a bekötésre. PSN-ben a TFA-t beállítva már használható is volt a konzol és a PS4ről az adatokat belső hálón kb egy óra alatt át is rántotta, de úgy, hogy majdnem tele is rámolta. A gyári Astro Bot játék szenzációsan néz ki, gyönyörű és élvezetse vele játszani. Nyilván az elsődleges szempont majd a VR lesz és a platform játékok a gyerekeknek. A lego játékok mennek, még az avengers 2-t végig kell játszani vagy super heroes 2, most nem is tudom, annyira nem tetszett, de mint minden lego játékot ezt is végig fogjuk játszani.

Szóval HDR meg 120hz meg 4k ja és persze 8k. Az erősítő hiába tud HDCP 2.3-t papíron, vagy full HD HDR vagy 4k HDR nélkül. A TV is emléletileg tudja ugye a HDR-t 4k-ban, én egetverő difit a 4k és a full HD közt még 75 colon sem láttam 4 méterről, bár a gyerekeknek biztos jobb szeme van. A játék élmény az Astro Bottal zseniális, a controller gyönyörű. A rezgés, adaptív ravaszok és a hang, kopogás zseniális. Brutálisan jó! Az ajándék 20 játék (ps4 címek) annyira nem villanyoz fel, de majd ránézek, vannak azért jó címek, de első körben ami a gyerekeknek fontos lesz az a Ratchet and Clank. És persze majd a PS5 verzió és majd a Sackboy is kelleni fog. A PS4 VR átalakító ingyenes, a serial szám alapján ingyen lehet megrendelni, így a PS5-n a régi VRhoz tartozó kamera USB-n keresztül csatlakozik. Állítólag 2 hét alatt megjön postán, meglátjuk.

USB, és itt jön elő a rákfenéje a dolgoknak. A gyári bővítés valamikor elindul, gen4 pci-e nvme kell hozzá ami nem olcsó. Egy terrás verzió hűtéssel amit elfogad a gép (legalább 5500 mb/s) 60+ ezer forint jelen pillanatban. PS5 játékok csak erről indíthatóak el. PS4 címek viszont mennek külső driveról is. De itt már nem USB2 van, hanem USB3 így megfelelő superspeed USB házra is szükség van. Sata esetén ez pár ezer forint, de nvme esetén inkább 5-10e ft környékén van. Hátul csak 2 USB van és ebből közvetlen egyet elvesz a külső USB ház, hiába van USB 3.2 superspeed USB hub, csak közvetlen mennek a tárhelybővítések. A hubba viszont lehet dugni a kamerát, fejhallgató sticket és minden egyéb mást amit gondolunk. Elől van még egy USB-A és egy USB-C, de oda nem dugunk semmit mert csúnyán néz ki:)

VR tekintetében ami érdekes lesz majd a Super Hot, Squadrons, WipeOut Omega Collection és Fruit Ninja első körben. Sajnos lemezen még mindig nincs a Beat Saber. Én pedig digitális másolatot nem szeretek venni, mert utána nem tudom eladni, tudom, hogy a streamelés és a digitális másolat felé megy a világ, de nekem jobban esik a lemezt ki-be rakosgatni és ha megunom akkor el tudom adni. 25-30 ezer forintot kifizetni online egy új játék digitális másolatáért nem tartom jó ötletnek, mikor használtan majd 10-20 ezer forint közt meg lehet venni. Biztos lesznek majd nagy AAA címek digital onlyra, de én egyelőre bízom abban, hogy a jó öreg lemezezés még ezt a generációt elbírja. Amit sajnálok, hogy PSX és PS2 címek nem mennek (PS3-t még megérteném), a playstation NOW alatt van pár PSX és PS2 cím, de azt hiszem itthonról még előfizetni sem lehet rá. Bátran mondhatom, hogy az egész családnak tetszik a kütyü és tényleg szépek az új játékok. Jelen pillanatban egy PS5 olcsóbb, mint egy középkategóriás VGA és várhatóan még a következő 5-6 évben a PS5 velünk lesz. Teljesítményben papíron szerintem ez a gép most egy 2-3x ennyibe kerülő PC szintjén van. És még egy érdekesség: volt firmware frissítés a kontrollerekre, hát itt tartunk. Gép a gépben. És most mehetek 3.x USB hubot venni és külső SATA házat. És már kellene új move is, de ritka a boltokban mint a fehér holló.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)