https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post koncert

October 29th, 2008

Filed under: IT,Napi fájdalom,Party,Zene — AndrewBoy @ 9:14 am

Tegnap mikor hazaértem rájöttem, hogy kéne valami zaj hallgató eszköz, mert az úgy jó, ha van. Magyarul walkman jellegű dolog kell nekem. A régi MD-m meg van és működik is, sőt, optikai kimenet van a PC-n, így bármit tudok rá másolni. Csak egy bibi van, az akkuja 10 év alatt meghalt. A külső akku dobozt nem találom hozzá, amibe tölthető ceruzát lehetne tenni. Az akkut az e-bayen megtaláltam, de a kedves kanadai feladó nem kívánja euba postára adni, majd még rágódunk rajta.

Emlékeimből derengett vissza, hogy otthon van valahol egy iPod. Namármost ezt már csak meg kellett keresni és rájönni, h miként müxik. Miután sikerült előkotorni rögtön fel is dugtam a gépre. Be-kikapcsolt vagy 15 ször, mire eljutott odáig, hogy az akkunak tud adni egy normális töltést és lehet használni, hogy közben a gépre van dugva. Szóval feljött mint drive, de értelmes logikát nem találtam a kiosztásban, csináltam balgán egy könyvtárat és felmásoltam pár mp3-t. A másolás sebessége megdöbbentő volt, 11-13 mega közt írta a gép, de igazából a két szám csak egy villanás alatt ment át. Ez tetszik.

Hidegzuhany. Igen, nem látni a fileokat amiket felmásoltam. Visítás, szitkozódás. Telefon Atillllanak, aki tájékoztat, hogy iTunes-t kell felrakni, vagy hackelhetem szarrá. Nem érek rá, ezért iTunes. 65 mega!!! Letölt, felrak. Aztán leállt ott végig kotorni a winyót aztán tölteni fel a számokat az iPodra. Na ekkor force disconnect, majd restore iPod és majd én mondom mit szinkonizáljon fel. Elkezdtem belehúzni az iTunesba a zenéket. Rögtön szinkronizálta, nem volt gond, szépen mentek fel a zenék. Az óra amíg játszottam a zenék kiválasztásával fel is töltött a lejátszó.

Közben filóztam és rájöttem, hogy asszony kocsijában az USB tölt + iPod compatible, tehát hatalmas ötlet ez az iPod, lehet használni okosan a kocsiban is, kényelmes így az élet. Első körben 200 számot tobtam rá fel, 8 GB-ből ez elég karcsú, de majd szépen feltöltöm később a dolgokat. Szóval a kezembe veszem a kütyüt, jáccá’ felkiáltással, de semmi nem történik. Kellett pár másodperc mire rájöttem a vezérlésre és a navigálásra a menüben. Elsőre átnéztem mindent, nem volt meglepetés, hogy mit hol találok. Nade jáccá’, nem jáccik. A hagyományos berakom az mp3 cd-t, usb-t, stb winamp list, és sorba elkezdi játszani, na itt ilyet elsőre és másodjára sem találtam. Leválogatja előadóra, típusra, stb-re az összes számot, sima listát csak úgy találtam, hogy recent add és most played. Na sebaj, shuffle azt menjen az egész, elméletileg kéne mennie, viszont egy adott előadó könyvtárából játszott csak. Majd ki kell tapasztalnom, hogy mit kell csinálni.

Ennyi volt egy óra alatt. Ezek után Queen koncertre kellett indulni. A koncert jó volt, szenzációs, ugye Mercuryt utánozni nem lehet. Volt ez a Rogers emberke, próbálkozott, de harmat gyenge volt, sok számban Freddie a kijelzőn énekelt és playbackről ment az ő szövege, így hatalmas volt a koncert, ahol nem ő énekelt ott az ének, a mozgás teljesen más volt. Egy legendát nem lehet helyettesíteni. A vége nagyon jó lett a koncertnek, már el akartak menni, pedig több klaszik számot nem is játszottak. Visszatapsolás után persze jött a we will rock you, we are the champions, etc és persze a végén, god save the queen.

Asszem du az iPodra felrakom a Queen összest, bár most iron maiden, talicska és ac-dc van fent. De végső soron 8 gigába belefér, hő.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)