https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post the expendables

August 29th, 2010

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 8:25 pm

Talán a véletlenek egybeesése, de nem olyan régen láttam a Predátort és ugye, ha predátor akkor Kommandót is érdemes megnézni és persze akkor már Rambo sem maradhatna ki a sorból. De pont most, befutott elénk egy film, az expendables. Ez a műfaj már nagyon kihalt, már 20 éve várunk egy normális igazi akció filmre, olyanra mint ez vagy amiket 20 éve boldogan néztünk meg és a film után már mi is igazi szuperhősnek képzeltük magunkat. Persze nem az a pizsamás, alsógatyát kívül hordó palástos klasszik szuperhős, hanem a harcedzett szuper katona aki egyedül lenyom egy fél hadsereget.

Tehát az expendables ezt az űrt hivatott betölteni. Elég, ha megnézzük, hogy ki játszik a filmben és már szinte garantált lehet a fél siker. Stallone, Statham, Li, Lundgren, Rourke. Nem fiatalok már, de azért csak összehoztak egy egészestés kis popcorn mozit. A forgatókönyv nincs túlpörgetve, mindenhol csak annyi hangzik el amennyi kell és folyamatos akcióban van részünk. A háttértörténetről nem sok derül ki, de ez nem zavaró, nagyjából lehet sejteni, hogy mi lehetett korábban a felállás, de ezzel nem húzzák az időt, hogy a múltról bármi extrát is bemutassanak.

Akciót viszont mutatnak, nem is akárhogy, kő keményen végig, csonkolás, vér fröcskölés, szúrás, kaszabolás és robbantás minden mennyiségben. Annyit talán mindenki tudhat, hogy a szereplők zsoldosok akik kapnak egy munkát ami nem megy annyira egyszerűen, régi barátok, nő, etc. Megkavarodik a történet, persze barátaink mindenkit lekaszabolnak és dicső győzelemben távoznak.

Minden pöpecül és faján volt megcsinálva, semmi extra csillivilli, a vér sem volt túl sok pedig folyt rendesen. Egyedül a végén nagyon nem tetszett az égő ember, látszott hogy valami amatőr CGI áll a háttérben és nem egy klasszikus kaszkadőr felvételt lát az ember, nem is értem, nem fért bele a költségvetésbe? Ez tényleg nem illett bele a képbe, odáig a film szinte tökéletes volt.

A dumák, beszólások nagyrésze elég ütős és utalásos. Jókat lehet derülni rajtuk. Nekem kifejezetten tetszett a film és nem azért, mert ezt a stílust mostanában nem csinálja senki és hiánypótolt, hanem mert tényleg jól sikerült. Csak ajánlani tudom. Először 9 pontot akartam, de a CGI hiba miatt most ez csak 8 pontot tud érni a 10-ből. De nem baj, lesz majd még Rambo, Sly majd gyakorolhatja ott az égő embereket.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)