https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post Mit kell tudnia egy mobiltelefonnak ma?

January 15th, 2009

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 4:50 pm

Céges váltásra készülünk a napokban. Pannontól átmegyünk a vodához. Mivel én annó megfogadtam, hogy nem veszek 3 évig telefont (még van a hűségből 14 hónap hátra), így engem annyira nem érdekelt most ez a történet. Viszont a kollégák lázban égnek, hogy mire költsenek el 50-100 ezer pénzt (jó kicsit kevesebbet a kevezmény miatt), mert telefont akarnak venni. Lényeg, hogy legyen GPS, érintős legyen, zenét játszon le, cserélhető memória, és persze, hogy a géppel egyszerű legyen szinkronizálni.

Röpködnek a telefon márkák, HTC, Samsung, Nokia és mindenki borzad, hogy 70-150 pénz egy olyan telefon ami igazán kielégítené nem létező igényeiket. A térkép nagyon fontos, de persze ne legyen drága a telefon, az nem számít, hogy a kocsiban már ott a GPS amit 3 éve vett 80 ezerért, de azért kell a telefonba is a GPS és persze majd lopott IGO-t teszünk rá, mert akkor milyen jól minden egybe lesz és 5 col helyett 2,8 colon nézhetem az IGO-t.

Nézelődtem, hogy én milyet vennék. Legyen benne GPS, memóriakártya bővítés, touch screen, esetleg előhúzható qwerty bill, normálisabb kamera, bluetooth, wifi, 3g, hdspa. Erre azt is mondom, hogy elég. Digitális TV nem érdekel, mert minek, drága és szaggat. Na és mi van akkor, ha lenne benne analóg TV és dual simkártyát kezelne? És ilyen, talán még kihasznált dolgokkal a telefon 40 ezerbe kerülne?

Gondoljuk át. Sokaknak hiába van wifi, 3g, hdspa, nem használják. Bluetooth a kihangosítóhoz okés. GPS persze az jó. Mást nagyon nem használnak az emberek körülöttem. De pl TV-zni szívesen tvznének rajta és a dual sim is jó, mert sokaknak két telefonja van, privát és céges. Na de ezeket 40 ezerért? Testvérünk a nagy kínai népköztársaság sok dzsanka dolgot gyárt. Persze gyártják a komoly cuccokat. A komoly cuccok gyártásának előnye, hogy 1:1 -ben lehet lemásolni a megoldásokat és gagyi kiadásban hatodáért adni, és elég ráírni, hogy iFone.

Itthon egy-két helyen már találkoztam üzérekkel akik kintről 100% profitot remélve próbálták árulni a telefonokat, viszont a régi típusoknál az IMEI másolt volt, így előfordult, hogy ugyanabban a hálózatban nem működött a telefon, valamelyik a vodás, valamelyik a pannonos kártyákat nem ette meg. Az új darabok viszont elméletileg már stabilan müxenek. Bármilyen vásárlás a boltból nagyon egyszerű, csak paypal account kell hozzá és már mehet is. Postaköltség mindenhol az árban benne van, ha van raktáron, emssel 4-6 napon belül itt van.

Tessék csak ezt a csodálatos ultra példányt megnézni, ránézésre ordít, hogy kibaszott gagyi, de úgy tűnik a forumok és a google bölcsessége alapján, hogy működő darabok.

Tehát az oldal az www.dealextreme.com. Igazi kínai gagyik gyűjtőhelye. Vannak érdekes és jó dolgok. Full gadget store az egész, de pl ‘rozsdamentesdobócsillaggyűjteményt’ relatív olcsón lehet felépíteni innen :)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)