https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post görögország

October 17th, 2011

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:56 am

Nem mai sztory, de most volt időm erre, voltam kb egy hónapja görögben. Üzleti utunk mellett szóba kerültek a helyi miértek is, ők hogy élik meg a válságot, mik a célok, szerintük mivel lehetne javítani a dolgokon. Athénban voltunk, ez fontos, mert a görögök nagyrésze itt él. Cca 3-4 millió ember bezsúfolva egy max egy milliós városba. Az egész görög mentalitást és hozzáállást egy szóval lehetne jól jellemezni, ez pedig a káosz. Görögország bennünk úgy él, hogy meleg van, jók a borok és az oliva, van gyros és vannak tengerpartok és sok a sziget és a történelme pedig egyedülálló. Igen, így él bennünk görögország a tankönyvek és a discoverys reklámok alapján. A helyzet sokkal összetettebb és katasztrofálisabb. A görög ember alapvetően lusta – ez betudható a mediterrán hozzáállásnak – de, ha már dolgozik, akkor sem szeret legaállisan dolgozni, jó neki feketén, kpben, mindegy, csak adózni ne kelljen utána, na kb ez jött le pár órányi beszélgetés után. El tudod képzelni, hogy a dolgozó emberek fele az állami szektorban van?

 A nyugdíj / minimálbér 1500 EUR / hó környékén van? Gyakorlatilag mindenből importra szorulnak, hogy ne haljanak éhen és tudjanak működni, ők pedig az emberek felét az állami szektorban alkalmazzák nagy lóvéért, ott ahol a taxis megsértődik, ha számlát kérek és bambán néznek rám, ha kártyával akarok fizetni bárhol. Gyakorlatilag mindenki azt mondja, hogy az állami szektorból harmadnyi embert ki kell rúgni azonnal és a cégadót a béka segge alá vinni. Innentől lehet várni a sült galambot, hogy jöjjön tőkésíteni és történjen valami ipari forradalom. Persze, ez szép álom vagy lehetőség, de nem megy egyik napról a másikra. Mindenesetre ezt senki nem meri megjátszani. Itt is a hatalom a lényeg, a kormány az EU és IMF felé bólogat mint Sandra Iron Rocco faszán ártatlan kerek szemekkel, az országon belül meg nem mernek semmit meglépni, mert abból lázadás, forradalom és elzavarás lesz, így a megszorításokat félig meddig hajtják csak végre, a pénzeszsák felé pedig fals adatokat adnak le. A gyengített megszorítások ellenére, az egész görög banda imád sztrájkolni. Az egyik napon a lokál BKV (AKV :) ) a taxisok, a metró és a vonat is sztrjákolt. Gyakorlatilag meghalt a város, mert mindenki autóval, vagy motorral próbált közlekedni – kötelező a bukósisak, de kb csak 30%-n volt – persze a privát taxisok meg nyomták tovább, közölte a sofőr, hogy a sárgából átült a saját autóba és zsebbe dupla áron boldogan elvisz minket bárhová. De ő hivatalosan nem dolgozik, mert a kollégái megvernék. Szép hozzáállás, de hát mit várunk egy olyan országban, ahol a megállni tilos táblánál már a második sorban hagyják ott az autót 4 rendőr szeme láttára akik a fáratságot sem veszik, hogy megbírságolják a parasztját.

Nehéz ügy. Valószínű, hogy a mentések itt már nem a görögökre irányulnak, hanem a hitelezőkre. Valahogy ki akarják hozni a pénzüket, utána pedig ott a programozott csőd. Az EUR zónából nem fognak kilépni, mert egyik pillanatról a másikra az összes belföldi követelésüket szarrá inflálnák, így marad a fizetésképtelenség és egy cold restart. Ja igen, az akropolisz egy átbaszás, mindig azt hittem, hogy tök magas és sokáig tart felsétálni, meg milyen szép. Inkább nem kommentálom.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)