https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post az ügyfélszolgálatosok gyöngye

February 2nd, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:08 pm

Elköltöztünk. De a régi villa nem lett eladva, csak egyelőre üresen áll és majd a családi nagytanács meghozza ítéletét hamarosan. Ennek fényében a rendelkezési jogokat átadtam nővéreméknek. Jan 1-ig mindent kifizetek és utána ők viselnek minden ezzel kapcsolatos költséget. Tehát befizettem az utolsó gáz számlát, havi e-mailezőben ez egyszerű, a vizes megnézte a vízórát és akkor jön még az elmü. Mivel éves általány van megállapítva ezért okosan kiszámoltam, hogy kb hol van az a pont, ahol nem keletkezik az elmü felé extra kifizetni való.

Ez a pont a februári fogyasztás közepe, aholis a túl alacsony általány miatt elérem a január elsejei állapotot. Felhívtam ma az elmüt, hogy szeretném, ha elszámolnánk az adott óra állásig és onnantól kezdve havi 5 Kwh-t számláznának ki, mert az ingatlan használaton kívül van, de nincs eladva, nincs átirva, csak odáig szeretném elszámolni.

A hölgy az alábbi kérdéseket tette fel: mikor kelt az adásvételi szerződés, kinek a nevén van most a villanyfogyasztás és ki lesz az új lakó, mert így egyszerűbb, mint nullás igazolást kérni. Elmondtam mégegyszer, hogy nincs eladva, marad a tulaj egyelőre, de az adott óra állásig szeretnék csak fizetni és utána havi 5Kwh számlázzanak csak ki. Újabb kérdéseket kaptam, tehát akkor márciusban lesz átírva az ingatlan, majd elég akkor a nullás igazolást megkérni, majd akkor telefonáljak. Ekkor már kicsit idegesen, de nagyon finoman jeleztem felé, hogy még mindig nem érti, hogy miről van szó, szeretnék elszámolni x óra állásig és utána 5Kwh-s számlákat szeretnék látni.

Rátértünk, hogy a januári számlát be kell fizetnem és utána tudunk elszámolni. Mondtam, hogy ez nyilvánvaló, de a februári számla ne az általányról szóljon (320 kwh), hanem csak a különbözeti 93 kwhról szóljon. Ismét megkaptam a kérdést, hogy de akkor a januári számla már be van fizetve? Mondtam, hogy nincs, de ez irreleváns abból a szempontból, hogy én februárban mit szeretnék és február után csak 5 Kwh-s számlákat szeretnék látni.

Eljutottunk egyi idő után oda, hogy akkor márciustól 5 kwh-s számlákat kapok. Ezután elmondtam, hogy mit szeretnék; januári számlát befizetem, februári számla az x óraállásig történő kifizetés, vagyis csak a fennmaradó különbözet és márciustól 5 kwh-s számlák. A hölgy megjegyezte ismét, hogy a januári számlát be kell fizetnem, csak akkor tudunk majd elszámolni és telefonáljak majd február közepén. Elmondtam újra, hogy mit szeretnék, majd a hölgy részletesen ugyanazt végül visszaigazolta, tehát februári számla csak a különbözet lesz és a márciusi számla pedig 5 kwh-s általánnyal lesz.

Mivel rögzítik a beszélgetést, remélem, hogy március elején még meglesz a felvétel. Kb február végén, március elején jön majd meg a számla, remélem, hogy csak a különbözetről és nem az általány fogyasztásról. Vannak még okos lányok. Csak az a baj, hogy ez a beszélgetés 20 percet rabolt el az életemből a várakozásokkal együtt. Szükséges ez? Vagy csak nem értenek magyarul a vonal másik végén???

1 Comment »

  1. […] már írtam az elmüs ügyfélszolgálatos történetről. Ugye a lényeg az lett volna, hogy a következő hónaptól, tehát februártól, […]

    Pingback by AndrewBoy’s Blog » az ügyfélszolgálatosok gyöngye II. — March 11, 2009 @ 7:55 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)