https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post race to death

February 4th, 2009

Filed under: IT,Mozi — AndrewBoy @ 8:53 pm

Tegnap megtekintettem a death race c. remekművet. Jason Statham a főszereplő. A történet lényege, hogy a nem túl távoli jövőben az USA gazdasága összeomlik. Rohamosan nő a munkanélküliség, bűnözés. Az állami börtönök már nem bírják a rabokat megtartani, ezért a büntetővégrehajtás átkerült a privát szektorba. A börtönökben halálos futamokat rendeznek. Vegyél egy autót, heggeszd körbe kazánlemezzel, rakjál rá két minigunt majd 3 körös versenybe zavard be másik 8-10 ilyen autóval.

A 3 futamos versenyeken az első futamból csak elég a túlélés a tovább jutáshoz. A fegyvereket, védelmet a második körtől lehet “felvenni”. Világító csatornadeklin áthaladva a védelmi vagy támadó rendszer aktiválódik. A támadó fegyver lehet bazooka, minigun, .50-s, bármi amit el tudunk képzelni, felszerelhető egy autóra. Védelem gyanánt egy 15 centis acéltömb van a kocsik hátulján és persze napalmot, olajat, szögeket tudnak kidobni hátul. Az autók szét vannak tuningolva, persze konkrétumok annyira nem hangzonak el, de azt lehet tudni, hogy 800-900 LE egy kocsi.

Aki 5 futamot megnyer az kiszabadul a börtönből. Egy-egy versenynek 40-50 milliós nézőszáma van, tehát ez tisztán profitot termelő történet. Az utolsó versenyen a favorit 4x győztes ipse csúnyán felrobban a célvonalon. Ekkor csöppenünk bele a történetbe. Jason barátunkat és csapatát elbocsátják a gyárból, felveszik végkielégítésüket. Otthon vacsora előtt elemgy fürdeni, majd utána feleségét leszúrva találja a konyhában. A feltételezett gyilkos egy gázsprével lefújja őt. Persze elájul és a rendőrök találják meg a véres késsel a kezében, ő a gyilkos. Bekerül a börtönbe. Mivel autóversenyző volt korábban, ezért felkérik, hogy induljon a következő futamon.

Lényegében innentől pörög a film. A cél, hogy kijusson a börtönből, megtalálja felesége gyilkosát és végezzen vele. Pár apróbb csavar be van építve azért a filmbe, de nem kell megijedni, egyszerűen a követhető a film. Maga a karakter a szokásos kegyetlen, mindent túlélő faszagyerek. (Kb mint transporter 3) A film amiért megfogott az a felvehető fegyverek, a realisztikusan roncsolódó autók, a hangulat miatt.

A film ötvözi a Hi-Octaine (Bullforg 1995), Quarantine (Imagexcel 1994), Distruction Derby (Psygnosis 1995), Carmageddon (Interplay 1997) feelinget. A Hi-Octain volt az első olyan versenyzős játék ahol rakétát, pajzsot, golyószórót lehetett felvenni és a pár körös versenyben elsőként kellett beérni. Menetközben, ha hátrakerült az ember nem jelentett gondot, hiszen az előttünk lévőket némi küzdelem árán ki lehetett lőni. Persze itt nem autókkal, hanem repülő cuccokkal kellett versenyezni, kb mint az F-Zero-ban. (Azt hiszem előszedem az SNES-t a hétvégén).

A quarantineben pedig taxizni kellett. A közeljövő taxisa egy romos éjszakai városban kezdi szállítani az utasokat és beszélgetés közben próbálja kideríteni a következő pájára a kód mondatot. Az 5 pályán a taxinkat felszerelhettük golyószóróval amivel a gyalogosokat és más autókat tudtuk leszedni. Ha jól rémlik 5 pálya volt amin keresztül kellett vergődni.


A distruction derby és a carmageddon önmagáért beszél. Az egyik roncsderbi a másikban autókat és gyalogosokat kell elcsapni. Járókeretes öreg néni dupla pont, mert az utolsó pillanatban mindig elugrik. Azt hiszem a doom 2 után a második olyan játék volt a carmageddon amit betiltottak sok országban. Ez csak 4 siker játék a régi nagyok közül. Dosbox alatt hibátlanul megy mindegyik. Azt hiszem játszom velük egy kicsit, kiélem magam. Utána pedig nyomok egy Eye of Beholdert, vagy Ishart, de csak, hogy picit megnyugodjak.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)