https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post olimpia

December 7th, 2012

Filed under: Kirándulás,News — AndrewBoy @ 8:00 am

Már maga az odajutás is okozott némi meglepetést, Alpár utca? Hol merre? Valahogy senkinek sem rémlett, hogy azon a rövid szakaszon a Garay tér után már Alpár utcáról beszélünk. Az étterem weboldala is ennek fényében www.alparutca.hu. Megközelítés tekintetében nem volt gond, fél köpésre grund parkoló ami nem a kifejezetten drága kategóriát képviseli, lényeg, hogy kényelmesen lehet parkolni, ha esetleg az utcában, vagy pont az étterem előtt van hely az még külön szerencse. Ide az ember mindenképpen úgy készüljön, hogy egész estés program, fél órás gyors kajára beugrani nincs értelme. A vendéglő 6kor nyit, a szakács addig készülget. A felállás egyszerű, van egy szakács aki aznap reggel bevásárol a piacon és kedve szerint összeállítja a menüt. Mindig más és más ínyenc falat kerül az asztalra. Nehéz dolga lehet, mert nincs étlap, az aznapi „menü” a táblára kerül meghirdetésre, esetleg annyi variációs játék van, hogy valaki halat nem szeret, akkor ott más fog szerepelni. A fix 5-6-7 fogásban előétel, leves, főétel, desszert is van. Vannak meglepetés kis betét fogások, ezek nincsenek feltűntetve, de megeszi az ember.

Az összesen 8-9 fogás senkit ne rémítsen meg, bőven végig lehet enni az összest. Az ízek harmóniájára és a társaságra kell koncentrálni. 4-5 órát biztosan el lehet tölteni. A változatos menühöz hozzá tartozik, hogy azért vannak sláger ételek amik elég gyakran szerepelnek a napi menün. Egyszer voltunk, de más leírásokból rögtön feltűnt, hogy sok az egyezőség. Ide az ember nem rendszeres látogatóként érkezik, ha évente, két évente ellátogat akkor valószínű, hogy mást fog enni, de a gyors ismétléssel beleeshetünk egy egyezőségbe, ami nem fog új élményekkel gazdagítani minket. A hely kifejezetten családias, 4 asztal, egy pincér és egy szakács. Ital választék nagyon nagy, többféle bor, több árkategóriában, de el kell mondani, hogy a korrekt pincér nem a legdrágább italokkal próbálja kényeztetni az embert, hanem normális árszintekből ajánl. A szikvíz ingyen van, ez külön piros pont.

A menün nincs értelme végig menni, sok fogásból biztos akad ami nem az én íz világom és ez így van rendjén. Kb 80-90% volt az ami mindenkinek ízlett, persze ez más és más, mondjuk azt, hogy 90%-ban a kaják stimmeltek az emberek elképzeléséhez. Azért a meleg céklát még mindig nem tudom megérteni, de ha valaki tényleg így szereti, hát legyen, egészségéreJ A szakáccsal baráti beszélgetést ejtettünk a vacsora végeztével, örömmel, áradozva mondta az elkészítési módokat. Otthon úgyse fogunk ilyet csinálni, és tényleg, egy kajáért egyszer jön az ember, ha legközelebb megyünk, akkor nagyon reméljük, hogy mással leszünk meglepve, kényeztetve.

Nekem nagyon tetszett a hely, tényleg időt kell rá szakítani, mert 4-5 órát simán ott lehet tölteni, a fogások közti szünet jó a feltöltődésre és a helyképzésre, időpontot mindenképpen kell egyeztetni előre, mert csak 4 asztal van és fix ember mennyiségre főz a szakács fix mennyiségű ételt. A pincér előtt le a kalappal, minden alkalommal elmondani viccesen, érdekesen, hogy mit fogunk enni és milyen italt érdemes hozzá inni, végig kínálni, felszolgálni, hát biztosan nem egy kapkodós idegbeteg ember. Árban mit tud? Nem vészes. Tíz ezer forintot ki lehet bírni, aztán persze kérdés mit iszik az emberfia, mert ez is meghatározó, ahogy minden vendéglőnél az ital rész is szórhat vastagon. Ha nem alkoholizálunk, akkor szikvízzel a sima menü aktuális áron fogyasztható, meglepetések nélkül.

Nekem nagyon tetszett a hely, a minőség, háziasság és új élmények, meglepetések miatt biztosan megyünk újra, megközelíthetőségre sincs panasz és a kiszolgálás is jó volt. Ennyi kajáért az árazásra sem lehet panasz. Egyszer ki kell próbálni mindenképpen a helyet. Erre mondanám talán azt, hogy csillagos ötös.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)