https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post knrdy

January 3rd, 2013

Filed under: Kirándulás,News — AndrewBoy @ 8:14 am

Na ez egy érdekes történet. Októberben nyílt a hely, magyar weboldal nincs. Árak a weboldalon nincsenek. Külföldi blog bejegyzések alapján lehet tájékozódni, hogy miről van szó valójában, mi is ez a hely és mire szolgál. Steak house jelleg az biztos. Az étlap is egyszerű mint az egyszer egy. Melyik részét kéred, mennyire átsütve és mennyit? Ezekből a kombinációkból lehet enni 5 és 25 ezer forint közt egy húst, persze a köret és esetleg a bor még erre jön rá. Jellemzően inkább 10 ezer forint magasságában van a normális adagnak számító hús. Ez az a hely, amit 10-15 ezer alatt biztosan nem lehet megúszni, ha normálisan akarunk enni.

Mi az ami szükségessé teszi ezt a borsos árat? Belváros lévén az október 6. utcában nagyon nehéz parkolni, így sokadik próbálkozásra talál csak helyet az ember, ez még nem is lenne akkora probléma, de azért frusztráló tud lenni, ha kopogó szemmel vakarjuk már a szélvédőt egy falat kajáért. A környezet pazar, a bejáratnál a pincér azonnal ugrik, elkéri a kabátot, odakísér a helyünkhöz, kihúzza a széket és a kezünkbe nyomja az étlapot. Kérdés nélkül érkezik fűszervaj, többféle pékáru és édes chilis garnélarák nyárson. És természetesen amerikai módra a jeges víz, tökmindegy, hogy kint 45 fok van pluszban vagy mínuszban. Ezzel neki is ugrunk az étlapnak és a pincérrel átbeszéljük, hogy pontosan mit is szeretnénk.

A várakozás közben nézelődik az ember, új hely, hangulatos, jól kivilágított, new yorki raktárlakás érzést keltve a tető, a bejárat egy hentesüzlet jellegét kelti, eredeti is, de azért klisés, de az összhang az nekem tetszett. Hangulata van a helynek, csendes, szolid. A közönség válogatott, már csak az árazás miatt is, de nyílván elkerülhetetlen, hogy idiótákat kifogjon az ember maga mellett, de nagy a sansz, hogy nyugodtan lehet beszélgetni, szeparáltan és teljesen elfelejtve, hogy hol is vagyunk. Tényleg jó a berendezés, de időt álló lesz? 2 év múlva is ugyanezt a bensőséges légkört fogja árasztani magából? Vagy a tulajnak magába kell néznie, hogy mivel tud még pörgést hozni? Az újdonság varázsa miatt teltház, nem meglepő, de ahogy ez kopik, a verseny beindul keményen, mert azért nem mindenki vacsorázik minden este étteremben, vagy ha igen, akkor nem ugyanazon a helyen, hanem a változatosság gyönyörködtet elvén mindig máshol.

Elmélkedéseink után megérkezett az étel, meleg tányéron, elkészítve. A pincérek a balra lévő asztalnál az uraktól feedbacket megerősíteni tudom, a medium inkább volt medium well, a medium well pedig inkább már well done, akkor milyen lehet a well done? Igen, kicsit túlsütés volt. Ami érdekes, hogy a steaket felszeletelték előre, ezzel nekem problémám van, fél kilós húst nem fél perc alatt fog az ember megenni. Így gyorsan kihűl, ami nálam azonnal véget veti az élménynek. Az hús rész rendben is volt, leszámítva a hogyan legyen átsütve kérdést. A körítésekből sokat nem sikerült kipróbálni, a tésztás paradicsomos szalonnás keverék kifejezetten finom volt és meglepetés, egyszerű, de nagyszerű kitalációnak lehet nevezni, a borsos mártás borsos mártás volt, extrák nélkül, a zöld spárga pedig tényleg grillezve volt.

A számlától eltekintve (és a 15% szervizdíjtól) kifogás nem érheti a házat, de valószínűleg a makulátlanságnak ez az ára. Mindent összevetve egy erős jó, illetve flancos romantikára ajánlott a hely.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)