https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post t-home rocknrolla

December 24th, 2012

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 10:54 pm

Nem is kívánhat többet az ember a hideg téli estékre:) Amúgy örülök, hogy az intel gigabiteket megvettem, az alaplapi realtekek fosttalicskák, hiába tudják papíron amit tudniuk kellene, ég és föld a két történet. Az intel, habár mezei PCI gyakorlatilag CPU-t is képes spórolni jó pár százalékban, ami viszont nagy méretű fileok hálózati mozgatásánál kifejezetten jól jön, mert válasz képes marad a távoli gép. És a tűzfalba is patent, mert ugye hiába a gyors net, a régi 3COM 100mbit kevés volt szegénykém, hiába bíztam a lehetetlenben. 8 év után a 3COM kártyák nyugdíjba vonultak. Köszönjük meg a tornado III chipset szolgálatait.

És a poén, hogy a matáv az elmúlt években gyakorlatilag jól teljesített, az ADSL időszakokban még voltak gondok 4 évvel ezelőtt, féltem is a kábeltől, de nagyon jók egyelőre a tapsztalataim, visszanézve a logokat 4 év alatt összesen 18 óra teljes kimaradás volt. Ebbe beleértendő az is, amikor hajnalban javítgatnak és 5-10 percig nincs aktív internet kapcsolat. Benne van az a fél nap, amikor volt internet kapcsolat, de botrányosan lassú volt, mert az új modem egységek firmware-je nem volt megfelelő az új hálózathoz.

A technika ördöge persze sosem alszik, így lehet, hogy nálam is fordult elő hiba és azért nem ment a hálózat, múlt év augusztusi alaplap mizériára gondolok, konkrétan menetközben döglött meg az alaplap. Nem tudom hány óráig tartott a downtime, de ez is benne van a fenti 18 órában. Persze a nettelenség mindig akkor fordul elő, ha sürgősen kell valami. Szerencsére az okostelefonról tudunk osztani netet a gépekre, ha nagyon kell, tudunk netet csiholni. Az uploadom sajnos a lokális körülmények miatt alacsony, néha van hogy magasabb, eléri a 12-3 mbitet, de általában csak 8-9 körül kószál. Ezzel nem tudnak mit kezdeni, viszont lefele dől az adat ahogyan kell. Külön öröm, hogy novembertől új díjcsomagok vannak, így még olcsóbb lett az előfizu. És el kell mondani, hogy 5-10e HUF értékben, aki 2 év hűséget aláír, az vásárolhat kínai tabot vagy galaxy s2 7″-s tabletet. Ami tegyük hozzá, hogy nem olyan rossz ár. Persze a legdrágább előfizu mellé jár egyösszegben ez az 5-10e HUF. Ja és adnak hozzá egy d-link wifi routert is. Én egy kínaira már lecsaptam, jó lesz a gyerkőcnek, de aztán lehet a samut bevállalom dupla áron:)

120/10

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)