https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post dredd reloaded

December 26th, 2012

Filed under: IT,Mozi — AndrewBoy @ 6:39 pm

Poszt apokaliptikus világunk elszigetelt mega városában a bűnözést szinte lehetetlen visszaszorítani, a törvény a bejelentett bűncselekmények 6-7%-t tudja csak megvizsgálni. Egy ilyen képpel indul az új dredd bíró. Aki látta a régi sly féle verziót abban kétségek merülhetnek fel, hogy van -e értelme egy ilyen filmnek. Nyílván sokat nem vár az ember, sok a gonosz, kevés a jó és a kevés jóból van egy fasza gyerek aki egyszemélyes hadseregként rendet vág. Itt most szerencsére a világmegváltás és a rendszer megdöntés elmarad, nem egy szép új világ szerű történettel van dolgunk.

A sztori roppant egyszerű, vén róka és a zöldfülű belecsöppen egy drog banda épületébe. Ezek a mega épületek mint a simcity 2000-ben a sok tíz ezer fős 200 emeletes épületek. Mondanom sem kell, hogy az épületet lezárják és nekik a legfelső szinten lévő főgonoszt kell legyőzni, hogy kijussanak élve. Természetesen mindenféle meglepő csavarok és fordulatok nélkül ez a film végére sikerül. Apróbb fűzerezések vannak, hogy a kezdő tud gondolatot olvasni és ezzel segíti a profit. Ebből fasza játékot lehetne csinálni, minél magasabbra jutunk, annál nehezebb ellenfelek jöhetnek, sőt, szerintem még karatker fejlődést is rá lehetne firkantani a történetre. 200 emelet, cca egy négyzet km alapterületen ad lehetőséget minden szépre és jóra, sok lift, középen a nagy üresség, szóval erre lehetne építeni valami nagyon durva játékot. De brutális dm-k lehetőségét is látnám ebben. Persze kérdés, hogy ki vállalna be egy ekkora térkép elkészítését.

A lineáris eseménysor miatt gondolkodni nem kell a film alatt. Látványban a lehangoló posztapokaliptikus csórónegyed sötét kinézettel nem volt baj. Igazi shoot them up, ez igazán az a film amit 1,5x sebességen lehet csak végignézni úgy, hogy ne érezzük azt, hogy túl sok időt basztunk el rá. Egy dolog azért megmaradt bennem, a golyók becsapódása és kimenete mindenhol szépen fröccsenősen van kidolgozva, ha embert lőnek. Aki nem szereti a nyúzott testet és a fröcsögő agyvelőt, na ők ne nézzék meg a filmet:) Amúgy, ha a címnek simán doom vagy quake nevet adnák és a jelemzeketet úgy alakítanák és 1,5-2x gyorsítást alá raknának, akkor egy igazi hardcore gamer dream moviet lehetne belőle faragni!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)