https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post szupercella

October 27th, 2013

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 5:52 pm

Sly az elmúlt években nagyon keményen belenyúlt megint a film bizniszbe, az örök mosolyú színész elérte az önmegvalósítás csúcsát és elkezdte termelni a hiányfilmeket. A VHS hős újra köztünk jár és megtalálja a mára másokhoz, fiatalabbakhoz szokott rajongókat. Érdekes, hogy az én ízlésem is változik és már nem feltételen az akció filmeket szeretem, inkább a krimi felé húzok és vígjátékból is csak limitált számút vagyok hajlandó megnézni, nem véletlenül, az ismeretlen/nameless színészek a tini horror után a tini vígjátékokat is ontják magukból, gyakorlatilag igénytelen szar poénokkal, hiába, egy újszülöttnek minden vicc új, a mai fiatalság előbb fogja ezeket megnézni és bálványozni, minthogy elővegyen egy 15-25 vagy megkockáztatom 30-40 éves klasszikust.

Sly itt jön a képbe, próbálja a fiatalabb generációt is bevonni, ha nem is VHS hősként, de mindenképpen a mindent túlélő és megoldó ember szerepében tetszeleg, de persze a modern elvárásoknak megfelelően. Ezért is tetszett a film, pontosan elég volt amennyire Arnold és Sly osztotta a gyenge odaillő poénokat és még emberi erővel megfelelően játszották el a fenegyereket. Persze a smink és a maszk legalább 15 évet segített rajtuk, így a történet még hihető is lett volna. Részletekben minimalista, de átfogóan megalománnak is tekinthetjük a történet szempontjából a film végéig csavaroktól mentes alkotást. Értem ezalatt, hogy a közeli dolgok részletes kidolgozása tényleg minimalista, de maga az elképzelés és a körítés nagyon megalománnak tűnik, itt volt egy kis cgi hiányérzetem, lehetett volna részletesebb és valami még-még-még nagyobb, de a filmben minden kiderül persze, így kár most lelőni az egyik poént.

A film végén a “csavar” gyakorlatilag már nem segít, csak egy picit, hogy jé tényleg, de, ha nincs meg az utolsó 5 perc, akkor is király kis akciófilm kerekedik ki a történetből. A börtönből való szökés végigvezetése aranyos és jópofa, kellett Slynak a giga észjárás bemutatása aztán a nagy terv végig a szemünk előtt születik meg. Arnold jól alakítja a kevésbé látványos inkább kiszolgáló társszereplőt, de nyilván egy ilyen nevet nem lehetett volna apróval szedni a főcím után 3 másodperccel, a kormányzó úr már inkább ész, mint erő. Pár helyen az arckifejezése az ovizsarus és a hull a pelyhes alapú családi vígjáték arc is jelentkezett rajta, nem volt annyira kimért és hideg végig, mint azt elvárhatnánk egy terminátortól.

Nekem kifejezetten tetszett, de elfogult is vagyok nagyok. Nálam ez a film 8 pont. Ha nem ezek a szereplők lennének benne akkor csak 5 pontot kapna a film, mert lett volna mit csiszolni a látványon bőven, megjegyzem, szerintem.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)