https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post windows 7 – hmm

February 22nd, 2009

Filed under: IT — AndrewBoy @ 7:32 am

Felraktam a bétát. 7022 build. Annó a windows milleniumból az rc1-t használtam. Sosem fagyott, semmi gondom nem volt vele, a final viszont instabil volt mint a disznó. Szóval bízom a bétákban. Az XP bejött, nem volt vele semmi gond, a windows 2k pedig ugye, hát igen, jó cucc volt. A vistát csak ideig, óráig bírtam elviselni, annyi fáradtságot nem vettem, hogy kikapcsoljam benne az idegesítő featuret ami mindig figyelmeztet a beállítások változtatása előtt. Valahogy más volt, de nem volt jobb, mint az XP. Inkább szenvedés volt az egész. Lassú és átláthatatlan, tele szeméttel. Faterék notján preinstalled vista van. Kínszenvedés, fájdalmas. Ha lesz pár óra szabadidőm, tényleg felrakom nekik az XP-t. Nos, hát nem hiába, hogy itt a windows 7 és az MS mégsem szüntette be az XP eladásait. Mondjuk ki együtt, hangosan, a vista egy nagy rakás szar.

Fő probléma az átláthatatlanság és a lassúság. Szeressük már, ha egy oprendszer egyszerűen kezelhető és mindent ugyanott talál meg az ember ahogy megszokta az XP-ben, végülis az XP elég hosszú ciklust futott be és az átállás nem mindenkinek kényelmes. A 7 telepítése egyszerű, kb 45 perc alatt végigment. Meg kellett mondanom, hogy hova települjön, aztán usernevet, gépnevet, pwd-t, és persze a serial numbert. Ezek után rögtön használhatóvá vált. Kb 5-6 perc keresgélés után már 85%-ban úgy nézett ki, ahogy nekem tetszett, felbontás, háttér, widgetek, gadgetek, másik winyóról shortucttoltam a mirandát és a tc-t. Persze adminisztrátorként kell futtatni, ha pl a tc-ben a settingeket el akarjuk menteni, a windows könyvtár alapból nem írható.

A sima aero felület tényleg gyors, semmi akadozás mint vistán. Az átlátszóság poénos, jól néz ki (3-4 éve kde/gnome is tudta) A start menü és alul a programok, óra körüli ikonok kirajzolása full kde lopás. Kb mint a “shortcut” és a symlink esete. Szóval erről ennyit. Persze a nagy MS ezt nem hírdeti, miért is tenné. Linuxot még mindig kevesen használnak desktopra. A testreszabással nem volt gondom. Nézelődtem, hogy van -e hang, 3d, etc. A tv tuner kártyámat nem ismerte fel (ezer éves miro pctv, igen, még nem pinnacle!) Sima régi xphez tákolt drivert beraktam alá, müxik gond nélkül. Alaplapi realtek cuccokat mindent megtalált. Gyorsan egy mohaa-t lefuttattam, na itt ugye gond, a 3d nem ment. Itt még drivert kell keressek. Kb fél óra után már nincs gond, nemsokára telepítek még egy-két dolgot és szimultán fogom használni, aztán lehet átszokok az xpről, annó a milleniummal ez volt, kb 2 hét után már csak xp-t használtam, vistánál persze ilyen nem volt.

Várjuk a véglegest és bízzunk abban, hogy lesz akkora átütés, mint az xp. Saját képek majd hamarosan. Most inkább pihi :)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)