https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post sorozatok félidőben

January 12th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 11:23 pm

Idén bezárul a kapu a how i met your motherben. Ugye anyu már az évad elején kiderült és az utolsó évad gyakorlatilag majdnem realtime játszódik, az utolsó 3 napot dolgozza fel Barney esküvőéjig. Nyilván lesz még érdekesség és komoly pillanat, de mivel az anya személye kiderült és max annyi a kérdés, hogy lesz -e boldogító igen a végén, hatalmas meglepetést szerintem már nem rejt a sorozat. Az előző évad is elég gyermeteg volt, már Barney humora sem viszi a prímet és elég unalmassá vált a történet. Tényleg megérett a végére a történet. Ennyi és pont.

The big bang theory viszont továbbra is sziporkázik. Mindegyik karakternek megvan a saját varázsa és saját egyedi “ferde” története ami alapján nagyon jó helyzetkomikumokat képesek teremteni a forgatókönyvírók. Talán mostanában inkább Howard és Bernie civakodása viszi a prímet Raj szenvedéseivel, Sheldon néha-néha tud sziporkázni (ú bazdmeg, Leonard szívatása nem volt kispályás!), Leonard és Penny viszont megint csendben vannak a témában. Amyvel pedig ki tudja mi lesz, hozza amit hoznia kell, de lassan fel kéne megint pörgetni a Sheldon és Amy karaktereket, vagy tényleg unalomba fognak fulladni mint egy idő után Penny és Leonard. Jó lehetőségek vannak, nem szabad kihagyni őket.

Trónok harca. Nehéz bármit is mondani. A könyv után várom a folytatást majd nagyon, a képi megjelenítés nagyon jó, a színészi játék tényleg pazar. A történetet bárki ismerheti, így az adott és kötelező elolvasni, érdekes, hogy a sorozat előtt a könyv mennyire más fantázia világot szült és a könyvek olvasásával a szereplőkhöz már könnyebb arcokat és hangokat kapcsolni, szerencsére az igényes televízióra adoptálás nem veszi el a történet valódi értékét és jól esik nézni, habár a történet ugye a könyv után kevésbé lesz “pörgős”.

Boardwalk empire. Leült bazdmeg, de nagyon. Nem tudom, hogy mennyi a jövője a sorozatnak, de nem látom az átütő fejlődést és lehetőséget benne, vért kell frissíteni. Még egy évadot adok neki, utána tényleg vége.

Banshee. Első évad pipa, várjuk a következőt, pörgős, fasza. Szökevény emberünk egy véletlen folyamán a városi sheriff jelvényt felveheti. Nőzik, éli a maga világát és közben persze az alvilág vadászik rá. Félnie kell az alvilági ellenségeitől és természetesen a törvénytől, közben nem derülhet ki, hogy ki valójában és a látszatot fenntartva kell szolgálnia a városban a törvényt, szóval nagyon várom a második évadot.

Californication. Talán elsőnek is mondhatnám. Februárban jön a következő évad. Ó bazdmeg, én nem tudom mit várhatok még az előző évad után, de hatalmas volt. Az első 2 rész után a többi végig pörgött, ahogy kell. A forgatókönyvíró biztos, hogy nem százas, de ez annyira nem érdekel, mert azt hozza a sorozat amit tényleg kell hoznia. Hank életstílusa nem kicsit brutális. Ezt tényleg látni kell, ez kötelező darab.

Under the dome, vagy a búra vagy micsoda. Hagy hype, ezt már a magyar tv is átvette és már szinkronnal is végigment. Nehéz bármi értelmeset mondani, kicsit 4400 érzetem van, de annyira azért nem komoly. Azért majd a sorozat második évadjába belepillantunk, ha lesz már sok rész. Egy-egy epizód rohadt unalmas volt és semmi nem derült ki. De majd meglátjuk, hogy a búra mit tartogat még nekünk. Egyelőre a színészek alakítása az ami nagyjából viszi a filmet, mert a történet maga nagyon apránként csöpögtet, a bezártság és a szociális érzékenység vizsgálata egy BSG-ben is alap volt, vagy egy lostban is megfigyelhető, ezt a típusú bőrt sokadjára akarják lehúzni valami köré építve. Még kap egy lehetőséget, utána megy a levesbe.

És hát persze nem maradhat ki Carter doki sem, várom ezerrel a falling sky folytatását, remélhetőleg, most a szünet alatt nem telik el fél év és nem zúdul ránk annyi tény információ, hogy érthetetlenné válik az első rész konkrétan. A teljes hiányérzetet egy 10-15 részes kis wepisode-okkal át lehetne hidalni. Olyan BSG feelinggel, no remélem tényleg menni fog a történet előre, szóval várjuk majd a tavaszi megjelenést.

Sons of Anarchy jó-jó-jó. Vérfrissítés kell ide is. Majd végigdarálom a legvégén.

Homeland évadzáróban akkor a cliffhanger, hogy összefosod magad. Most akkor meghal? Pedig elméletileg nem kéne neki meghalnia. A 3. évad nagyon pörgős volt, nagyon jó volt. Az utolsó rész igazi meglepetés volt. Várom nagyon a folytatást, igaz majd ősszel jön. Sajnálom ezeket a csonka évados sorozatokat.

House of cards? A képmutatás és a manipuláció mesterfoka egy néha hogyan nyal vissza a csokifagyi tanítással. Kevin Spacey alakítása pazar. A történet teljesen érthető és pörgős, nincs üresjárat. Kötelezően nézni kell, nincs benne scifi, nincs benne semmi vérengzős, mégis várja az ember, hogy mi lesz a következő nagy dobás amivel a képviselő úr előrébb túrja magát az elnökségig. No hiába a sorozat vége felé már látszik, hogy mi az igazi vágy, de mindenképpen kíváncsi vagyok, hogy miként és mi fog pontosan kisülni a karrierből. Természetesen Zoe karrierjét is szívesen követi majd nyomon bárki szerintem:)

Masters of sex. Igen, az amire gondolsz, a szex mesterei, egy elvakult orgazmus kutató orvos és asszisztense azt kutatják, hogy az ember mitől és hogyan élvez. A háború utáni amerikában játszódik a sorozat amikor még a kuplerájok fölött szemet hunyt a hatóság nagyrészt és kutatási célokra szinte bármit meg lehetett csinálni. Némi szerelem, némi gyötrődés, képmutatás és igazi orvosi naivitás játszik a főbb szerepekben. Az első 4-5 rész után túl nagy újdonságot nem tudott felmutatni a sorozat, de azért még mindig egy olyan témát dolgoz fel amihez hasonlót mostanság senki nem mutatott be.

Szóval várjuk a részeket keményen:)

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)