https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post kütty vagy nem kütty

January 12th, 2014

Filed under: IT,Mozi,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 11:52 pm

Az ember belefárad egy idő után, hogy a leginkább nyitott rendszereket tákolja és akkora szabadságot adjon magának, hogy az idejét legyilkolja vele. Korábban egy PC szolgáltatta a tv nézéshez szükséges erőforrást, de nincs már arra idő, hogy bootoljon, bohóckodjon az ember egérrel, klavival, ez a htpc idő elment, 5-6 éve mint egyetlen megoldás jó volt, de ma már annyi lehetőség van, hogy alig lehet megérteni, hogy pontosan mit is kínál a sok kínai gyártó. Eredetileg a htpc-t hivatott volna leváltani a dlna. A default dlna szolgáltatások – és most legyünk őszinték – egy kalap szart nem érnek, ki a faszom használja ezeket tényleg, de most komolyan? Egy ember jelentkezzen, hogy beállítja a media player 10 nevű förmedvényt és remote lejátszatja a zenéjét vagy videóját az arra alkalmas eszközre? Még telóról persze hogy átlövöm a friss képeket és videókat a tvre, de a telón kezelem és nem a tvről. Szóval igen, erre is célszoftver kell, serviio, ps3mediaserver és sok más lehetőség kínál mindent amit csak lehet. A korlát még mindig ott van, nyilván a legfrissebb csillivilli tv kell hozzá, hogy minden menjen. De egyelőre ne korlátozzuk szét magunkat, a tvt használjuk monitornak és a hifit audiónak.

Lehet kapni nagyon sok médialejátszót, az elmúlt 5-6 év megmutatott minden lehetséges kütyüt és fityfenét 15 és 100ezer forint közt. Talán a wdtv live és a dune egyes olcsóbb kategóriái jelentették az igazi megoldást, ám sok esetben a technika fejlődése ezeken is kifog, illetve ár-érték arányuk nem biztos, hogy a legjobb. Ha már van kütyünk, azért a kütyü tudjon sok mindent és egyéb egyszerű funkciókkal is kápráztassa el a gyarapodó és fejlődő családot.

A nappaliban van a kütyü, távol ülök tőle, legyen hozzá távirányító. Ha akarom, akkor menjen egérrel és klavival is, mert ha internetezni akarok komolyan, akkor ne a távirányító 1-9 abc style régi nokiás sms íróversenyt rendezzük meg minden este, tehát egy bluetooth minimum kell, ha nem is kötelező. Legyen benne lan csati, nem bazdmeg, a wifi szart sem ér, hiába 5ghz, 2 fallal odébb már örülsz, ha 50mbit néha átcsorog és ugye akkor kéne venni új wifit is, a régi wifi örülsz, ha 2-3 mb/sec, ez gyakorlatilag egy BDre rohadtul nem elég, kell a stabil 40-50mbit, oda viszont illik a 100mbit legalább, vagy akkor már legyen gigabit rj45, ugye ki lett építve 5 éve, pont ezért. Wifi csak láma cuccokra van. Ha már a nappaliban vagyunk akkor lehet, hogy egy-egy gyors játékot bevállalnánk, semmi komolyat, csak olyan egyszerű szórakoztatót, na nem árt, ha tényleg van benne így bluetooth az irányítás végett, egy ps3, wii kontrollert rá lehessen varázsolni. Legyenek rajta játék lehetőségek, tehát olyan platform kell ami támogat játékokat, persze nem ps3, vagy ps4 vagy az új box színvonalát kell elképzelni magunk előtt. Legyen hozzá webcamera, trendi hangoutsolni a nagyszobából fullhdbben persze, mert ezzel is mutatjuk, hogy nekünk aztán van stílusunk és tudjuk, hogy miként kell élni.

Felvezetésnek akkor összeszedve, hogy mit szeretnénk. A legideálisabb platform ami még nagyjából széthákolható az android lesz. Jelenleg a kínai hw-t teljesítménye eléri egy közép-felső kategóriás mobiltelefon teljesítményét is. Ugye ez azt jelenti, hogy fullhd-t röccenés nélkül visszajátszanak, programok tekintetében pedig bármi elérhető rájuk, webcamera fut velük, bluetooth egér és bill megy, wii, ps3 vezérlő csont nélkül. Annyi ps1, nintento és egyéb emulátor van rájuk, hogy 3 éven keresztül lehet nosztalgiázni előtte. (Legalább az SNES és PS1 az eredeti dobozában szépen becsomagolva pihen és várja majd a múzeum árajánlatát 30 év múlva).

letöltés

Szóval valami fasza androidos cucc kell. A stick fosok nem jók, mert nincs rj45. Kell a quadcore (a sokféle lehetőség miatt), persze a dedikált grafikai gyorsító chip is fontos (pl mali) és az optikai kimenet is, nem elég a hdmi, mert sok fos nem tolja át az ac3-t hdmi-n, hanem csak optikára van a passthru, és ez fontos, szóljon a 7.1 mint a kurvaélet. Tehát dobozka kell nekünk, legyen USB/OTG, hogy bármit lehessen rányomni, legalább 8giga nand, hogy azért lehessen telepíteni rá. Mi legyen rajta felület? Ótvar mindegy, alap droid is jó, van nagyon sok lejátszó program amik tudják azt amit tudniuk kell. Lehet még itt kis rpi-ben gondolkodni, ezt fogom tesztelni – Thx Atilllla -, jó lehetőség, de megint csak korlátolt a dolog és a sokat kell hákolni, hogy minden menjen rajta amit én szeretnék. A kiszemelt áldozat egyelőre a Minix neo x7 ami mindent tud amit fentebb leírtam már. Árban 130 USD. Honnan lesz erre lóvé? Ebayen most mennek el a régi PC alkatrészek, ennyi pénz elméletileg lesz belőle, ha beérkezik fizikailag a kp a paypal accountra már menni is fog a rendelés. Aztán majd lehet miről írni, remélem majd csak pozitívan.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)