https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post forgalom

February 22nd, 2009

Filed under: IT,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 8:20 pm

Elgondolkodtál már azon, hogy, mennyit is töltesz le, fel? Gondolom igen. Lehetne számszerűsíteni? Biztosan, ha fanatikus vagy, akkor csípőből mondod, hogy havi fél terra és finoman kisimul az arcod mellé. Mióta a szélessáv ennyire penetrált a magyar piacon, azóta kicsit megváltoztak a helyzetek. Tíz éve még a netszolgáltatóknak is fika külföldi vonalaik voltak, persze akkoriban a 33.6-s esetleg az 56-s modem dívott. Mindenki külső vagy ISA-s hw-s modemet akart, a pci-s 3 ezer forintos modemeket szidta minkenki mint a bokrot ;)

Szóval annó a matávos kedvezményes időszakban 220 megát lehetett lekapni, ma ez pár perc alatt lent van akinél adsl leledzik. Mit is jelent ez? 3 éve a bix forgalma max átlag 20-25 gigabit / sec volt. Ma ez csúcsterhelésnél 100 fölé kúszik. 3 év alatt 4-5x nőtt a forgalom. Nem csoda, hogy a szolgáltatók fosnak és próbálnak mindenkit basztatni, hogy a letöltés korlát az igazából csak reklám szöveg, mert, bizony, ha letöltesz sokat, akkor terhelsz minket és az nekünk nem jó. Persze, hogy nem jó. De mi előfizettünk erre, tehát pofájuk lapos.

Nézzük ezt a csodálatos grafikont, 3 év! Bazdmeg 3 év! És ne mondja nekem senki, hogy a távmunkás VPN miatt nőtt meg ennyire!:

És most íme egy másik grafikon, ez akkor volt, mikor bizonyos nem kívánatos szervereket leállított a közeg magyarországon 2007. novemberében, egyéb részletes info az asva.info oldalon. Jól látszik, hogy az esti csúcs jelentősen visszaesik, ez a visszaesés kb 10-15%-s, ennyi lenne a warez felhasználás?

És ekkor mondta Yoda a híres mondatát (-:

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)