https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post cebit, the tour

March 8th, 2009

Filed under: IT,Kirándulás — AndrewBoy @ 5:30 pm

Sok kocka álma egyszer egy hatalmas nemzetközi kiállításra kijutni. Itthon már nincs ifabo, compfair így az ilyen irányú érdeklődést nehézkes kielégíteni. Persze a régi kiállítások a kiskerek és pár gyártó hazai képviseletén kívül mást nem jelentett és másfél pavilonon kívül több helyet nem fogott át. Gyűjtöttük az árlistákat és bambultuk a high-tech cuccokat, vittük a lyukasztott cédéket, és persze 3m-s scotch celluxékrt álltunk sorba. Ez nem cellux! Ez Magic Tape, hangzott el minden alkalommal. Régen volt. 15 éve. Az árlisták akkoriból még valahol meg vannak lefűzögetve, katalógusok és leírások. Egyszer még előszedem őket és gyönyörködni fogok a 486 DX4 100 proci 80 ezer forintos árán, ami 4 hónap alatt már csak 25 ezer volt :)

A játék expo londonban mindig is érdekelt akkor még E3 néven, ma már MCM. Alig vártuk, hogy kezünkben legyen a legfrissebb pc-x vagy 576, hogy megnézzük milyen újdonságok várhatóak a következő hónapokban. Akkoriban a demo verzió kincsnek számított, hiszen több tíz megákat letölteni sem lehetett, és az újsághoz akkoriban már járt néha CD, pl egy dupla nyári összevont kiadáshoz, de azóta már pc-x sincs, sajnálom. Megszünt a cool is pár szám után, pedig volt a srácokban fantázia. De a nyomtatt sajtó lagje hatalmas az online mediaval szemben. És hozzá kell tenni, drága. Havi pár ezer forintért 100 oldalnyi cikk kevés olyanról ami már talán nem is igaz, és már nem is hype többé. Persze az ifabo meg a compfair mindig jól jött, IDG standon nyertem mindig egy éves előfizetéseket sorozatban. Respect a szerencsekereket forgató lányoknak :)

Reményekkel tele érkeztem meg a momparkba, hogy Saimonsaist felszedjem. 5 óra. Bevásároltam a legszükségesebb élelmiszer alapanyagokat: 12 db bomba, 6 zacskó hagyományos chips, 4 zsömi, felvágott, kemping sajt, kóla és ice tea. Bábolnánál még azért vettünk pár sajtb-t. Az influenza engem is lenyomott, péntek reggel még 39 fokos lázam volt, mikor a momban voltam, már csak 38 körül mocorgott. 1220 km várt ránk, ideje volt indulni. Váltott vezetéssel mindenféle izgalom nélkül kispárnával és pokróccal megérkeztünk reggel 4-re a parkolóba. Egy lélek nem volt. Kocsi leállít és alvás 8ig.

Kb 7 körül felébredtem, izzadtam, mint kurva a templomban. Megmértem a lázam, 36,4. Oh, vagy kihültem, vagy már nem vagyok beteg merült fel a kérdés, nyomtam egy kis paracetamolt, aztán meglátogattam egy bokrot és rágyújtottam. Pár rendőr már lézengett a környéken, rakták le kordonokat. Pár perccel később egy fiatal csaj jön oda hozzánk aki elkezd németül karattyolni, felszólítottam az angol nyelvre, majd angolul elmondta, hogy álljunk át máshová, mert …. Én csak néztem ki a fejemből és az volt bennem, hogy hova menjünk. Elindultunk a nagy parkolóból, majd a rendőr lerohant minket, hogy itt nem mehetünk át, mást nem értettünk, mert angolul nem beszélt, németül meg ocsmány tájszólással nyomta.

Aztán kiderült, hogy katonás rendbe kell felsorakozni a parkolóban, 8 EUR a napi jegy, aztán mehetünk boldogan cebitelni. 8:30 kor már fáztunk, besétáltunk az előcsarnokba, előkotortuk a jegyeket, respect büki! És vártunk és vártunk, aztán a kapukat kinyitották és a 20 ezres marhacsorda lerohanta az arénát.

Magyarország! Én is így szeretlek! 9 óra 15 perc és az első pavilonban találkoztunk a holografia.com standjával, ahol real 3D tv-t lehet nézni, illetve egyéb más holografikus dolgokat mutatnak be. Magyar cucc, villog is a háttérben, hogy EU-s pénzből és állami pénzből vannak ott, de a bemutató nem működik, szakikánk 9:25re ért oda és még akkor sem tudott a gépbe életet lehelni. A nagy terület és a rohanó idő miatt úgy döntöttünk nem várjuk meg még életet lehetlnek a készülékbe, leléptünk. Legalább ilyen helyen lennénk kicsit európaiak, hogy időben és rendben kész van minden. Ok, hogy nem kaptak rá annyi pénzt, annyi lehetőséget, mint az ms standnál a 3d-s cuccok, de akkor is, próbáljuk eladni magunkat, ne pedig a sarokban ülve várni a messiást, hátha jön valaki és kirakja a nagy zsét.

Szóval 30 db pavilon megtömve mindennel, egyesével már nem is emlékszem melyikbe mi volt pontosan, de témakörökre bontva azért lehet említeni bőven érdekességeket. Microsoftos 3D cuccok, multitouch dohányzó asztal, multitouch 8 méteres bárpult! Kézmozgást érzékelő kütyük egér helyett és a többi ilyen apró nyalánkság Töménytelen mennyiségű PNA és mindenféle hordozható mini display, multitouch felülettel. Falra ragasztható touch fólia, arra lehet kivetíteni, “filcen” érzékelő, amelyik színt nyomom rá, olyan színnel rajzolja. Befosol. PDA és GPS egymás hegyén hátán. Sok számunkra ismeretlen kínai, koreai gyártó, próbálnak eladni kábeleket, egereket, klavikat, fejhallgatókat és egyéb kiegészítőket, házakat, tápokat. Ha lenne számtechboltom, ide jönnék ki ismeretlen gyártók után kutatni amiket be lehetne vezetni az itthoni piacra. Láttunk egész pavilonnyi csilli villi rackszekrényeket, beépített klímával, számzárral, lakattal és széf kategóriával. A széfes rackszekrény mókás volt, faszi fél óráig áradozott róla, hogy milyen jó és a rendőrség veszi és már alig bírják gyártani. Láttunk rackszekrényt félig bladdel tele, másik felében SAN 6 sornyi winyóval fullba rakva. De cray szerver is volt, meg egyéb kis husi darabok 15-20kwh-s fogyasztással, igen, cpuidle nem volt fent :) Fél pavilont szenteltek az open sourcnak. Volt itt linux hegyén hátán, bámultunk és ámultunk, de persze akik itt vannak, azok nem igazán a free kategóriát képviselik, láttunk teljesen ms exchange kompatibilis cuccot ami userenként csak 25 EUR az első évben és utána 5 EUR / év. Ki lehet számolni, mikor, hogy éri meg. De tény, hogy életképes megoldást kínáltak.

Több pavilonban csak házak és tápok és modding, cooling stuffok, több ezer darab, a pár dolláros gagyitól a többszáz dolláros késszel festett egyedi házakig minden volt ami elképzelhető. Itt volt a legnagyobb tömeg, hétvége révén a diáksereg kiözönlött és ezeket a pavilonokat ellepte. Amit nem bírtam felfogni, hogy miért jó promóciós zacskókból 25 db-t bezsákolni és még 75 db free/trial cdket összerántani? 15 éve még történet volt, de ma már gyorsabb a net, mint annó a cdrom volt..

Az étel és ital fogyasztás természetesen az elvárt áron történt, értem az alatt, hogy 3dl kóla 3 EUR, szendvics 4-5 EUR. Aztán az IBM standjánál a végén megtaláltuk a mekkát aholis ingyen adták az ücsit és a kekszet. Kár, hogy ezt nem találtuk meg rögtön az elején :) Szóval narancslével betankolva elindultunk 4-kor hannoverből. Darabig vezettem és megnéztünk egy kis német falucskát is, ahol a néni 4x mondta el, hogy merre van a közért, de akkor sem értettük :) Lényeg, megtaláltuk, vettünk bifiket:D Aztán már indultunk haza tovább. Levezettük amit le kellett, hajnal 3kor beestem az ágyba. Saimonsais reggel 6kor indult sielni vissza ausztriába…

1 Comment »

  1. […] AndrewBoy így látta […]

    Pingback by Saimonsais’Blog » Blog Archive » Crazy weekend was … ;) — March 10, 2009 @ 12:07 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)