https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post moszkva tér

March 20th, 2009

Filed under: Mozi,Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 11:07 pm

A Rózsadomb és a Várhegy közötti völgyben, a Margit körút, a Krisztina körút és a Szilágyi Erzsébet fasor találkozásánál fekszik, az I., a II. és a XII. kerület határán; a tér maga a II. kerülethez tartozik. Dél-Buda, illetve egyes budai zöldövezetek – Rózsadomb, Pasarét, Pesthidegkút, Zugliget, Hűvösvölgy –, továbbá néhány környező település – Nagykovácsi, Budakeszi – és a kedvelt budai kirándulóhelyek felé közlekedő villamos- és autóbuszjáratok átszállóhelye, végállomása. Itt van a 2-es metróvonal egyik forgalmas állomása, melyet 1972-ben adtak át a forgalomnak és 2006 nyarán teljesen felújítottak. A téren van a 4-es, a 6-os, a 41-es, és az 59A villamosok végállomása, de a téren áthalad a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos is. 1990-ig megkerülték hurokvágányokon a villamosok a teret. Akkor alakult ki a jelenlegi elrendezés. Forrás: Wikipédia.

Régen láttam, de megint megnéztem. És tényleg, nekem tetszik, jó hangulatos film. Aki még nem látta sűrgősen pótolja! A történet egyszerű. Vannak a negyedikes gimnazisták, akik ballagás előtt állnak, a történet innen indul el. Egy hétvégi este, ahol mindenki vadászni indul. Buli címekért. Két csalamádés hamburger közt indulnak a suhancok bulizni, ingyen piára és kajára, no meg a csajokra hajtani. Főhősünk Petya egy átlagos felhasználó aki nagymamájával él együtt. Közeledik a rendszerváltás, már nincs akkora szigor, alakulnak a pártok és ő meg a hülye haverjai szarnak bele az életbe, a pillanatnyi örömöt kergetik. (Ez valahogy ismerős) Házról házra járnak bulizni, aztán hírtelen ballagás, érettségi, első autó, szerelem, ami ilyenkor lenni szokott, indul a nagybetűs élet. Egy kellemes visszaemlékezés egy olyan időszakára az embernek amit szerintem sokan újra és újra élnének, változtatások nélkül.

A film nekem nagyon bejött. Hozta rendesen a régi érzést. A színészi tehetség persze nem nyer rögtön academy awardot, de a hangulat király. Ajánlom mindenkinek, fiatalnak és kevésbé fiatalnak. Bár mindenki annyi amennyi érzi magát. Lehet megint az óra alatt kéne találkozni a haverokkal. Mondjuk akkor viszont bmv.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)