https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post wide life

March 24th, 2009

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 8:11 am

Igen, itt van. Meg van a “kicsike”. (respect Flex) Kicsit megalomán érzés, de ez van, nagyon kényelmes. Nézzük az alap paramétereket:

  • Látható képméret : 25,5″ Wide
  • Maximális felbontás : 1920 x 1200 (WUXGA)
  • Kontrasztarány : DC 20 000:1 (1000:1) (Typ.)
  • Válaszidő (ms) (átlagos) : 5 ms
  • HDMI bemenet
  • DVI bemenet
  • VGA bemenet
  • 1 USB be 2 USB ki
  • 3,5″ Audio out (hdmi in esetén persze)
  • Optikai Audio out (hdmi in esetén persze)
  • 0,3 watt standby fogyasztás

A régi 204B Samu monitor színei mindig is szépek voltak, nagyon tetszettek. De mikor ezt bekapcsoltam, akkor köpni nyelni nem tudtam. Színei szenzációsak, kontraszt, fényerő és a fekete, az a fekete! Tényleg mint egy lépcsőház éjszaka. Az 1920 x 1200 as felbontás nem mondtható pixelesnek egy ekkora monitoron, pont, hogy kényelmes és olvasható ebben a méretben minden. Persze a dvd és a divx az okádékul néz ki, a full HD viszont badass :) Rövid játék után rájöttem, hogy kényelmesen elfér 800×600 -ban 4 db oprendszer is virtualbox alatt a képen és ez mekkora móka. A lényeg viszont, hogy az operát nem kell fullra kinyitni, az oldalsó pár centit nyugodtan kihagyhatjuk, mert még a bal oldali menüvel sincsenek ennyire széles weboldalak (saimonsais talán képes ilyenre:P) és jobb oldalt kényelmesen elfér a miranda és, ha még ez sem elég, a tvtuner keret nélküli képe is csodálatosan megtalálja helyét. Akinek még ez sem elég, az ilyenkor mondja, hogy dugjuk fel a régi monitort is és akkor használjunk már kettőt. Régen 2 crtvel toltam, tudom mennyire awesome kettővel dolgozni. Költözés előtt picivel lett a 2. crt kidobva, mert szegénykém megpusztult, így lomtalanítás áldozata lett. Szóval azóta hiányolom a második monitort, de most végre megint van. Futhat ott bármi, e-mail, miranda, tv, a fő monitoron pedig lehet kényelmesen heggeszteni. Apropó, és akkor ugye már a kimeneteket is a második monitorra teszem, nehogy a kódot szemelől veszítsem, mikor másik szemmel nézem a kimenetet. A overmegalomán a 3 monitor lenne, mert akkor még mindig maradna egy monitor a kommunikációra és a szórakozásra :)

A moncsit mindenkinek bátran ajánlom, hatalmas vétel. A tv tuneres verzió is elérhető (analóg + digit (de nem dvb-t!) 3 hdmi bemenettel, hangkeltővel, viszont nincs pip, tehát párhuzamosan nem megy a monitor – tv történet. Mivel van tunerem így kényelmesen oda “rakom” a tv-t ahova csak szeretném. Talán kicsit a monitor tv dizájnos, lehet a méret miatt, de azért a vékony kávás ezüst vagy fekete konzervatív stílus nekem megnyerőbb lett volna. Természetesen nincs pivot, de falra lehet szerelni. Nekem bejött, a dizájnon kívül hibátlan a moncsi.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)