https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post terminator megváltás

June 13th, 2009

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 11:15 pm

Megnéztük a filmet. Ugye azért szarrá volt hypolva, mint minden ilyen film, így relatíve sokat vár már az elején az ember a filmtől. Akció, káromkodás, akció és brutális jelenetek. Szinte hihetetlen, de van kész kidolgozott története a filmnek. Két szálon indulunk el és így bontakozik ki a jövő és a múlt is. Nekem a sztoriban nem tetszett: gép – ember szerelmi viszonya, jó persze ez így most le van sarkosítva és a másik, hogy kyle reese a filmben egy tizenéves jelentéktelen kiscsávó aki egy shotival rohangászik és mindenféle csapdákkal próbál 1-1 terminátort lenyomni. Ehhez képest, pedig a skynetnél ő a második számú ellenség akit megsemmisítésre jelöltek ki, persze az első az john connor.

Persze itt még nincs időben visszaküldés, csak nagy hősiesség, önfeláldozás és a többi nyálasabb elszólás. A forgatókönyv és a rendezés az csapnivaló. Most már értem, hogy miért volt ez a forgatókönyv többször is visszadobva. A szereplők mint egy B kategóriás szombat délutáni film+ premier moziban kifejezéstelenül hadováló kezdők lennének. Aztán ott van még a képtelenségbe forduló akció jelenetek, olyan menekülések amiket hőseink úgy élnek túl, hogy az már perverz extrémsportnak is dúrvának mondható. A CGI és a zene és a “hangulat” persze valamennyire kárpótol minket. Van látvány dögivel. Viszont néha lapos a film és elnyújtott felesleges “tanításokkal” (észosztással) van tele.

Gépek? Biztos drága a CGI, de egy központi skynet HQ-n nem hiszem, hogy csak 5-6 robotot látni csak egy helyen és HK-kból sem ártott volna többet a képernyőre varázsolni. Vártam valami faisza hentelést a robotok részéről, de inkább csak egy-egy extra méretű gép egyszemélyes hentelése volt a jellemző. De most tényleg, egy 30 méter magas termintáror? Mi a fasz van?! Távolról mind a predátor a vállán lévő szarral szedi le az embereket? Persze hőseinket nem bírta eltalálni… Volt sok jó jelenet, de volt sok csapnivaló amikből sokkal többet ki lehetett volna hozni.

A slussz poént szerintem már lelőhetem, igen, swarci 80as évekbeli énje is megjelenik mikor elkészül az első t800-s. Viszont az árnyékánál nem látni semmi himbilimbit mikor jár. Biztos unisexek a terminátorok :) Az utolsó fél óra CGI rész ami megemeli a filmet. Moziban tuti volt az élmény, zene, effektek, látvány, ez mind bejövős. Biztos van még a történetre és az egyéb szereplőkre pár cucc, hiszen lesz még állítólag két rész, hogy a történetet befejezzék. Nekem nagyrészt elég üres volt a tér, jó persze atomvillanás utáni város, etc, kihalt tájak, aláírom…. Szóval max egy vasárnap estét tudok elképzelni az újranézésre mikor máshol nem megy pont semmi. A látvány miatt megéri, a történet elég bugyutácska.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)