https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post htpc mindenkinek

October 25th, 2009

Filed under: IT — AndrewBoy @ 7:44 pm

Még jó pár éve raktam össze életem első htpcjét mikor még alig voltak erre kifejezetten gyártott házak és egyéb kiegészítők. Még a sima svideo kimenetet használtuk a tvre kötésnél és élveztük a szerintünk jó minőséget. Akkoriban még nem volt divx képes dvd lejátszó, így ez volt és ezt kellett szeretni. Az elmúlt tíz évben azonban sokat fejlődött a világ, hdmi, dvi, vga képes tvk és lcdk hada várja, hogy rákössünk valami gépet. Sok tvn a “PC” bemenet szinte csak dísz, mert hiába full HD a tv, pcnk képét max 1024x768ban fogja tudni megjeleníteni a nagy képernyő közepére szépen berakva. A mai vgakon viszont már van hdmi is a dvi mellett és nem kell átalakítókkal sem szenvednünk. Egy ilyen kártya 10 pénz alatt bőven meg van és még öröm is van benne, mert az alacsony profil miatt akár micros házba is lehet rakni. Az ati HD sorozatában a 3asok közül a passzív alacsony profillal rendelkező kártyákat érdemes keresni. Régi játékok mennek-mennek, de inkább tényleg csak netezésre, filmezésre jó a kártya.

Kell két giga ram, hogy tényleg ne legyen gond, ilyen ram árak mellett ez annyira nem lehet probléma, az egy gigával sincs gond, de a HD filmeknél azért jobb az a két giga. 4 giga már felesleges, csak megalománoknak javasolt. Az alaplap az szinte mindegy, a proci valami 2-3 ghz közti dualcore. A ház a legfontosabb, de amennyiben el tudjuk dugni a gépet akkor abból is jó valami egyszerűt előbányászni a pincéből. Tápnak szerintem érdemes minél nagyobbat, hogy halk legyen a nyomorult és ez a proci hűtőre is igaz. Winyóból pedig a lehető leghalkabbat kell venni.

Szóval azért nem sámli, hogy fateréknak összeraktam egy ilyen gépet, bluetoothos egérrel rákötve a tvre és élvezik a filmeket, az összes zenét tudja onnan hallgatni (hálózatban vagyunk). Öröm nézni ahogy kezeli a gépet, csak ne telefonálna annyit… mert azért valjuk be, nyomkod minden félét összevissza néha és nem tudja, hogy az most jó vagy rossz. És akkor jön a pánik…

Zalmannak vannak nagyon baba htpcs házaik.  70-100 közt + tréfa áron. Ennyiből egy ütős gépet összerak az ember. Nekem annó elég volt a chieftec ház 20 papírért. A zalman persze ad egy baba távirányítót is, így el lehet navigálni egyszerűen a gépet, de persze sokszor azért oda kell menni a billért és az egérért, jobb fajta bluetoothos desktop kombó 35 től vihető haza. Az idióta kiegészítők miatt el tud nagyon szállni az egész. De meg kell hagyni, profi a zalman cucca:

small 21

Konkrét a beépített kártya olvasó és az usbk az előlap mögött. De létezik még 7 colos kis kijelzővel szerelt zalman ház is. Lanolni nem lenne rossz, kényelmes, csak a 7 colon cnczni szigorú lenne:)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)