https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post desktop

November 24th, 2009

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 7:01 pm

Az idő mindenkit rávesz, hogy haladjon a korral. Már nem elég az USB hosszabbítós klaviatúra és az állandóan rövid pórázon lévő egerek. Ha nem játékról van szó, hanem házimozi rendszerről, vagy csak a laptop a tvre van kötve és az ágyból akarjuk nézni vagy internetezgetni, akkor érdemes valami wireless cuccot beszerezni. A fő gond a távolság. A sima wireless cuccokhoz adnak egy USB vevőt és ki tudja, hány méterre lesz jó. Vittem már sajnos vissza pár ilyen eszközt, mert hiába a 15 méter és az olmon áthatoló felirat, bizony 2 méter után már használhatatlan volt a cucc. Ebbe az árkategóriába amúgy 20-25 ezer Ft közt nagyon baba desktopokat lehet venni, egérrel, klavival. De jön a másik kérdés, mindig akkor merül le, mikor elemet már nem lehet venni. Megoldás a charger station. Általában csak az egérhez van, ha egyáltalán van töltő állomás.

És lehet még cifrázni az extrákat, éjszaka világítson, gyors gombok, etc. A távolság problémára a bluetooth ad megoldást ami viszont rögtön 30%-kal drágít, mert a bt cuccok drágák, viszont garantáltan tudják a 20 métert gond nélkül. És a kompatibilitással sincs gond, ha van laptopban bluetooth, megy bizony gond nélkül a történet. Újratölthetőség a klaviatúrán? Dokkoló állomással? Ez további 20%-t jelent. Az egyéb extrák tekintetében már verdeshetjük az 50 ezer Ft-t, gondolná az ember. Mivel bill és egér terén nem szoktam spórolni, gondoltam, hogy veszek valami jót, de 50 ezer Ft az tényleg kizárva, 25ből meg kéne úszni a történetet. Már a harmadik MS Keyboard Promat nyúzom folyamatosan és hibátlanul megy, a tört felépítés nagyon bejön. Egérben is egy egyszerű 5 gombos optimouse van, hibátlan. Dzsuvás-dzsuvás, de működik. Mivel nem az asztalhoz keresek billentyűzetet, ezért a törés most nem érdekel annyira, de a minőség akkor is fontos. Nálam egy MS billentyűzet leaglább 5 évig van üzemben, aztán ha látok szép cserelehetőséget akkor cserélünk.

Nézelődtem az MS weboldalán, aztán találtam valami érdekeset: Wireless Entertainment Desktop 8000. Hú, csöpög az ember nyála, ez tud mindent amit csak akarok. Javasolt kisker ár 300  USD. Ez nagyjából mai árfolyamon 56 ezer Ft. Itthon kisker bruttó ára 65 ezer Ft körül mozog. Beszarás. Na ennyit biztos nem adok egy ilyen kombóért. Elolvastam pár tesztet és leírást, a nyálam mégjobban csöpögött, végignéztem az összes boltot itthon és a leglegleg okosítottabb verzió is 55 körül áll meg. Nem maradt mást hátra, mint e-bay. 100 USD + posta 54 USD. 28 ezer Ft. Ez 3 ezerrel több mint szántam rá, viszont áll a cerka konkrétan. Megvásárolva, szóval most várjuk a nagytestvért, hogy küldjön egy szép darabot nekünk is. Az eladó elmondása szerint teljesen új a cucc és garanciális és az MS küldi ki egyenesen őket. Ezt kevésbé értem, de mivel elég jó feedbackekkel rendelkezett, ezért gondolom nem lesz átbaszás a dologban, leigazolta, hogy tényleg az MS oldalán lévő cuccról van szó, gyári MS termék, “new in the box”.

Még van pár eladó darab, gyorsan lehet lecsapni rá, a hírdetés így néz ki:

ebayms8000

Dec elején küldik őtet. Szerintem karácsony körül itt lesz. Hát majd beszámolok róla yól:P

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)