https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post készüljünk együtt nyelvvizsgára

January 3rd, 2010

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:28 pm

Ma egy átlagos ember hány nyelvet beszél? Nagyon sok felmérés készül évről, évre és mindig kiábrándítóak az eredmények. Persze kérdés, hogy milyen nyelven kell, érdemes beszélni? Matematikai eseményláncolatok sorozatát bármelyik programozási nyelvvel le lehet írni, kérdés persze, hogy bővebben ezeket a nyelveket fel lehet -e használni, bizonyos esetekben csak nagyon bonyolultan lehetne őket használni, így még a kockák közt sem annyira elterjedt az ezzel való poénkodás, csak az egyszerűen leirható eseményekre szokás poénból ráhúzni egy-egy fordulatot.

Beszéljünk holt nyelveket? Latin elég elterjedt, de nagyon sokan beszélik/használják, általában kiemelkedő tudásra való hivatkozás miatt, idézgetnek latinul akarva, akaratlanul. Szóval mit is tegyünk, hogy aztán tényleg csak egy kiemelkedő kocka réteggel tudjunk kommunikálni? Az új őrület a klingon és a tünde nyelv mellett a na’vi az avatarból a pandorát lakó nép nyelve. Ezen az oldalon: http://www.learnnavi.org/ segítséget találunk a nyelv elsajátításához. Első ránézésre nem egy bonyolult nyelv, a klingon valamivel nehezebbnek tűnik, persze a tünde a legdúrvább a saratival, a speciális írásmóddal, míg a két másik nyelv latinnal is írható. (Persze a tündét is lehet fonetikusan írni, csak úgy nem elég gizda).

Ha az életrajzomban feltüntetem, hogy klingonul és na’viul is tudok, mit fognak gondolni? Egy videójáték fejlesztő cégnél lehet bejön, de pl egy idegenforgalommal foglalkozó helyen előnyt jelent a +1 nyelv ismerete? Azért a flash az lenne, ha ezekből a nyelvekből majd lehetne vizsgázni. A sok kocka bazdmeg….jó, azért pár szót én is tudok klingonul, talán többet is, mint franciául:)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)