https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post sony nex5

September 13th, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 12:25 am

Családi nyomásra úgy döntöttünk, hogy veszünk egy fényképezőt, próbáljunk valami komolyabb gépet, de persze ne a fél milliós árkategóriából. Nézelődés és tanácsok után (thx Wiz) egy Sony Nex5re esett a választás. Ugyan kifutó széria és az enyémben még NFC nincs (wifit is hót bonyi használni), de a beállítási lehetőségek miatt rá esett a választás. Akciósan 170 pengő, két obival, 16-50 és 55-180, mindkettőben ott figyel az optikai képstabilitás. A szett gyári áron kilóval lett volna vastagabb, ez így most kifutóban elérhetőnek tűnt. További obik beszerzése nem egyszerű, árban mindegyik horror ami az e-mountra van kitalálva, beállított képeknél viszont átalakítóval bármilyen manuál obi jól szerepelhet mellette, azokat pedig gombokért lehet vételezni. Saimonsais hozott is pár igazi NDK-s obit tesztelésre, a jó munkához idő kell, szóval ez még várat magára.

Ami nagyon fontos számomra, hogy asszony is tudja használni. Gyors az autófokusz, a 16-50mm-s obi neki tökéletesen elég, nem akar ő annyit bűvészkedni, úgyis a gyerekeket fényképezi egyfolytában. Rögtön egy giga plusz a gépnek, hogy van automata és ultra automata funkció, ami sötétben még 6 képet lő amiből egy átlagot összerak. Permanens vaku nincs a gépen, de szobai világításnál is teljesen jó képet csinál a régi Canonhoz képest ami vakuval és iso 800-ban is fosabb volt, mint ez 3200-s iso mellett félhomályban.

Aztán persze a további manuális beállítások, retesz prioritás, záridő prioritás és ezek egyvelege. Panoráma funkció vízmértékkel (gyroval, nyílván). Egy töltéssel giga mennyiségű gép készíthető. Nekem iszonyatosan bejött, picike, jó fogni, gyors és ami fontos, hogy tényleg szép képeket csinál. És selfi is mehet vele, a hátsó LCD teljes mértékben felhajtható és magunkat látjuk rajta, ahogy szemből kezünkbe vesszük a gépet. Alapfunkciónak a mozgatható LCD jó, amennyiben felemeljük a gépet jó magasra és pl tömeg fölött próbálunk fotózni, így az elhajtogatott LCD-t kényelmesen tudjuk nézni és nem kell a 178 fokos betekintési szöget tesztelni.

Sony-NEX-5R-Review-screen

Videózni is tud. M2TS, mint a kamerám, FX minőség, mint a kamerám, 1080p, mint a kamerám. De valahogy nincs olyan telt érzése az embernek, mint a kamera után. Ja és persze csak sima stereo, így a videó rész eszembe sem jut, ha a fényképező van a kezemben. A kamera 10x optikai zoomja teljesen jó és a 0,7x előtétlencsével 20mm körüli élményt lehet elérni. Persze a fényképezőt az ember fényképezni veszi, nem feltétlen kamerázni. Egy nyűg viszont gusztustalan, megszólalásig úgy néz ki a kamera akkuja, mint a fényképező eleme, persze nem kompatibilis, azért ezt át lehetne gondolni a jövőben, hogy egyféle elemmel árulják már a cuccokat (jó, a két kütyü közt 4 év van), de legalább itt már a micro usb töltőig eljutottak, nem kell külön sony speciális töltő, mint régen ami a kamerákhoz volt.

A fényképező még számos ma divatos effekttel rendelkezik, ha lesz szabadidőm, akkor majd lövök fain nature fotókat:) Ja igen, adtak hozzá egy CD-t, 2014.-ben? Már a tvkhez is pendriveon jár a leírás….

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)