https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post DSC fail #1

December 10th, 2014

Filed under: Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 9:22 pm

Koncepció itt. A nyalóka és hozzá a megfelelő álarc pedig lentebb részletekbe menően. Eltelt ugye két nap, első nap wowowow, lefutott a script gond nélkül és hozta a képet szépen ügyesen és okosan. Ám a nap a felhők miatt sajnos elmaradt így pixelről pixelre vizslatva sem sikerült megtalálni, hogy merre tartózkodik. Szép a kép, mi?

daily_14_12_09

Na eljött a mai nap, valamikor délután rápillantottam, hogy miként állunk az irányzékkal, sikerült -e a napot megtalálni, nos, ahogy a cizellált franciául tudó török mondaná, petite surprise (pöti szürprí). Én most erre tényleg nem tudok mit mondani, játszani kell még a kontraszttal.

daily_14_12_10

A kontraszton kívül pedig kell még valami védelem, egyelőre két polarizált lapot raktam elé, hát majd holnap meglátjuk, hogy mi fog belőle kisülni. A kontraszt nem fogja ezt elvinni, mert ez elég durva beégés így még felhőn keresztül is. Aztán akad még egy probléma. Számolgassunk, a Ráktérítő és a Baktérítő 24 fokon figyelnek, ez összesen 48 fok. Azért érdekes ez nekünk, mert a kamera dobozára rá vagyon írva, hogy 60 fokos látószög. 4:3 arány mellett ez azt jelenti, hogy 45 fokos fel-le a kamera látószöge, a nap sugara is van pár fok, tehát kb 55-60 fokos látószög kell legalább, hogy egész évben a nap gond nélkül beleférjen. Ötlet! A kamerát fordítsuk az oldalára és minden gondunk megoldódott. Ezt a hétvégén meg is csinálom, ha taknyom-nyálam nem fog egybefolyni.

Az irányzék már majdnem jó, 12.01-kor sült bele a nap a CMOS-ba keményen. Számításom szerint a fákig a nap nem fog már lejönni a következő 12 napban, viszont legalább az abszolút bottom így fog kiderülni. A középre rakással nem lesz gond, iránytű helyett google earthön lőttem be, hogy az erkély közepéről merre kell nézni, hogy pont dél felé legyünk. A napkorong vándorló kördiagramban a vonalak vastagsága miatt nem lehet pontosan kivenni, hogy mennyi az annyi, számolni meg, hát most annyira nincs érkezésem, kis finomhangolással ez is jó lesz.

Aztán lehet 4-5 ezerért inkább egy 2-3 megapixeles kamerát az ebayről, ugyanígy működik, csak nem mozgatható és dobozt is kell neki készíteni. Ezen még agyalok a következő napokban, a karácsonyi posta roham miatt úgysem fog előbb ideérni, mint január közepe, szóval ráérek. Most inkább az érdekel, hogy bármilyen bashben futó programmal miként vagyok képes feliratot elhelyezni a képre. Lehet lesz még egy projekt, óránként egy kép amikre a dátum felkerül és esetleg az aktuális hőmérsékletet is leszedjük valahonnét a netről. Viszont az a város felé fog nézni, úgy van értelme, ha látszik a citadella szép időben.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)